[Tajfutas] MTFSZ alapszabály módosítás !!

ZTC / Fehér Ferenc zala.ztc at zalaszam.hu
2019. Feb. 24., V, 22:01:31 CET


Oszinak is!

 

Bármely egyesületnek, ha fontos az országos szövetség tevékenysége, ha bele akar abba szólni, hogy mi legyen, vagy mi ne legyen, akkor igen is ott a helye a közgyűlésen. Ha nem a képviselő, akkor valamely klubtag (aki éppen Pesten él/dolgozik – ahogy Oszi írja) legyen ott, de meg lehet kérni olyan személyt, aki hasonló értéket képvisel és az egyesületünket is képviseli. Az ZTC megalakulása óta talán egyszer nem képviseltette magát. Mindig is fontos volt számunkra, hogy ott legyünk, képviselve az egyesületünket, a városunkat, a régiót. S bár jövő héten én magam éppen külföldön leszek, de teszünk azért, hogy valaki képviselje az egyesületünket.

Ha változik a képviseleti jog létszámban, akkor is ott leszünk, mert akár 5 ember is elfér egy autóban, ha utazni kell. A költség pedig bőven kigazdálkodható a klub költségvetéséből (sőt pályázatban el is számolható).

 

Természetes, hogy vannak máshogy gondolkodók, akik számára nem fontos, talán felesleges ott lenni a közgyűlésen így el sem mennek.

 

Így a sok reklamálónak azt tudom javasolni, hogy legyen ott a közgyűlésen, vitassa meg az előterjesztést és szavazzon saját belátása szerint.

 

Janónak!

A közgyűlés összehívása, a közgyűlésre javaslatok bekérése , a meghívó részletessége, a beérkezett javaslatok kiküldése mind szabályozva van az alapszabályban. Ezek mind a megfelelő határidőben, minőségben történtek meg. A meghívó valamikor decemberben ment ki. Így abba belekötni nem nagyon lehet. Még akkor sem, ha abban nem szerepeltek az egyéb javaslatok, mert hát akkor még nem is voltak. Az érdektelenség pedig akkor volt a tagegyesületek részéről, hogy semmilyen javaslat nem érkezett. Vagy ennyire meg van mindenki elégedve. 

A tárgyalandó anyagokat megkapta mindenki. Abban semmilyen „sorsdöntő”, „bújtatott” javaslat nincs! Most van idő egyeztetni, beszélni róla, sőt bele lehet kötni, jogilag lehet fikázni is! Tegyétek! De az ész-érvek sokkal többet érnének!

Legalábbis segít a közös gondolkodásban, az együttműködésben, az egy irányba haladásban! Abban, hogy a tájékozódási sportok olyanok legyenek, amilyennek szeretjük!

 

Szerintem!

 

üdv

Fehér Ferenc

 

 

 

 

 

 

From: Tajfutas [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Oszlovics Ádám
Sent: Friday, February 22, 2019 11:24 PM
To: Kelemen János <kelemen.janos111 at t-online.hu>
Cc: tajfutas at lazarus.elte.hu
Subject: Re: [Tajfutas] MTFSZ alapszabály módosítás !!

 

Sziasztok!

 

No, ha már meg lettem említve, vettem a fáradtságot és 321-edikként megolvastam a felröltött anyagokat és teszek pár megjegyzést.

Kíváncsi lennéjk hogy a 15-25-35 ezres képviseleti díjban milyen szokgáltatások vannak benne, illetve ezek közül mi drágult meg ennyire 5-6 év alatt? Drágább a szállás az iOF haknikon, vagy Csonti fizetése lett a duplája, vagy több adót fizetünk az államnak? :-) Ha nincs ekkora költség, akkor azt úgy kell értelmeznünk, hogy nem arra használják fel, amire szedik, hanem mondjuk egy válogatott edzőbátorra is jut belőle, vagyis végülis értelmesen költjük el. Ezzel csak az a bajom, hogy én szeretem nevén nevezni a dolgokat és nem részt venni izgalmas pénzügyi ügyletekben...

Itt felmerül a tájékoztatás hiánya, szerintem egyértelmű, hogy egy jó gyakorlattal nem kellene telefosni a listát olykor igen bárgyú hozzászóláaokkal, viazont egy-egy jó ötlet is kisül időnként...már, ha azt utána valaki hajlandó hivatalosan is megfogalmazni és valóban egy havi ülés elé kerül...

 

Én amellett vagyok, hogy a képviseleti díj ne fix összeg legyen, hanem létszámarányú. Ez az annak idején potyautasoknak bélyegzett tájfutók miatt kevésbé tervezhető, mert ennek VE kiváltási trükközés lenne a vége...lám a Káldi varázslóéknál is vannak sokan, de látszólag senki...nem ellened irányul Zsolt, de az én véleményem, hogyha 1-2 évig üres egy egyesület, akkor szűnjön meg :-) Kevésbé erős cselekedetként egyszerűen nem kéne képviselni a semmit csak azért, mert jól jön még 25-35 igazságos Mátyás...gondolom itt azért rejtőznek olyan dolgok, ami a felsőbb szervekkel történő együttműködés miatt alakulnak úgy, ahogy, de nem ártana letisztázni a dolgokat...

 

Az eredményesség és a népesség kidomborítása nem rossz ötletek, számos példája van, pl a Hegylakó SE-ben is 5 szavazata szokott volt lenni a szakosztályunknak, mert létszámunk 50 felett van és tizesével kapunk egyet.Persze ez csak akkor érvényes, ha 5 ember meg is jelenik a közgyűlésen. Az, hogy ezek a túlnyeretések mennyire igazságosak, azt mindenki maga meg tudja ítélni, de sajnos demokratikus, ha a szabályokban rögzített mértékű többség megszavazza. Én beletenném az mtfsz-ébe is, gondolom 5 sparis bármikor el tud menni, ha kell, vagy él legalább 3 ztc tag is a fővárosban...A másik, hogy minden olcsóbb lenne, ha lehetne telefonon, szkájpon, vagy akármilyen 21. századi módon részt venni, digitális aláírással jelenléti ívet kitölteni, majd klikkeléssel szavazni. Nem hiszem, hogy ez utópia. Ha a törvény nem engedi, akkor nyilván idejétmúlt és illene jelezni az illetékeseknek, bár a kimenetele kétséges :-)

 

Remek versenyévadot kívánok Mindenkinek!

 

béke

Oszi 

 


"Kelemen János" <kelemen.janos111 at t-online.hu <mailto:kelemen.janos111 at t-online.hu> > írta:

 

Szia Feri,

Számomra az egyik kutya, a másik eb. Vagy az egyik kökény, a másik galagonya. Vagy az egyik kicsi klub, a másik nagy.

Én indítottam el a lavinát, vagy borítottam ki a bilit.

Számomra nem az a nagy probléma, hogy demokratikusan milyen döntés fog születni, hanem az oda vezető út.

Az MTFSZ Elnöksége egy pici vagy nagy kommunikációs hibát vétet. Miért?

Ilyen módon - rejtve, bújtatva nem szabad sorsdöntő előterjesztéseket tenni.

1. Alapszabály változtatás (néhány a Felügyelő Bizottság által jelzett apróság <http://tajfutas.hu/hirek/12-altalanos/1680-decemberi-elnoksegi-ules-4> ) 

2.  A jegyzőkönyvben <http://admin.mtfsz.hu/fajl/get/fajl_id/20359/tipus/download>  (amit már kevesebben töltenek le és a hozzá kacsolódó lényeges fájlok (előterjesztések) nem elérhetők) már az szerepel, hogy megbízzák a főtitkárt egy ilyen javaslat kidolgozására.

3. Az egyesületi listán nem érkezik előzetesen tájékoztatás róla.

4. A közgyűlés meghívója kevés információt tartalmaz. Pedig jó lett volna, ha "a napirendet a meghívóban olyan részletességgel kell feltüntetni, hogy a szavazásra jogosultak a tárgyalni kívánt témakörökben álláspontjukat kialakíthassák."

5. Az egyesületeknek szóló utolsó értesítés is inkább arról szólt, hogy jelentkezzenek, hogy menyi szendvics készüljön és nem arról, hogy készülünk a jogaitokat csorbítani. 

és ezen a kommunikációs hibán nem fog segíteni ez a döntés: "döntött az elnökség egy a tájfutó társadalommal kapcsolatot tartó email fiók létrehozásáról"

Én maradok a 222-nél, a létrejövő 666 ellenére is. 

Üdv,

Janó

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20190224/19df95b9/attachment.html>


More information about the Tajfutas mailing list