[Tajfutas] Hegyi vs. tájékozódási futás a Kossuth Rádióban

Marosffy Dániel Marosffy at interface.hu
2018. Nov. 30., P, 08:57:07 CET


Mert egy imidzset adnak el. Méghozzá azt hogy ha le tudsz futni pár km-t, odébb rakni két homokzsákot és megcsinálni három fekvőtámaszt, akkor már elképesztő híró vagy, kapsz róla szép érmet és a sáros képeket posztolhatsz a netre.

Mi pedig még mindig a családi, zöld sporttal marketingelünk, ahol vidám kisgyerekek sétálnak az erdőben kézenfogva a nagymamával.

D.

-----Original Message-----
From: Tajfutas [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of dr. JANKÓ Tamás
Sent: Friday, November 30, 2018 8:51 AM
To: 'Scultéty Márton' <marton.scultety at mtfsz.hu>; 'lazarus' <tajfutas at lazarus.elte.hu>
Subject: Re: [Tajfutas] Hegyi vs. tájékozódási futás a Kossuth Rádióban

Na, arra én is kíváncsi lennék, az akadályversenyekre hogyan sikerült rávenni az embereket. Vagy ez egy olyan tendencia, hogy bármit megcsinálok, csak gondolkodni ne kelljen közben? A tájékozódás vajon azért ennyire mumus, mert a fizikai mellett némi mentális képességet is igényel? Mondjuk láttam statisztikákat, hogy 30 év alatt mennyit butult a teljes társadalom, persze nem csak nálunk...
T
 

-----Original Message-----
From: Tajfutas [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Scultéty Márton
Sent: Friday, November 30, 2018 12:30 AM
To: lazarus <tajfutas at lazarus.elte.hu>
Subject: Re: [Tajfutas] Hegyi vs. tájékozódási futás a Kossuth Rádióban

Sziasztok!

Szerintem sem kéne végig kiszalagozni. Jövőre talán nem is biztos, hogy bevállalják a Szparis fiúk, mert idén nemhogy nőtt volna a létszám, hanem csökkent tavalyhoz képest, úgyhogy nem is igazán érte meg a beleölt munkát.

Ezt a versenyt anno a brit fell running ihlette, ami pont arról szól, hogy a pontok előre ismertek, és nincs kötelező útvonal. Szerintem ezt kéne megtartani, és valahogy úgy marketingelni, hogy olyan résztvevőkkel nőjön a létszám, akiknek ez nincs ellenére, akár még tetszik is nekik. 
Elvileg megvalósítható kéne, hogy legyen, mert az európai országok nagy részében és az egykori brit gyarmati országokban léteznek a normál tájfutásnál hosszabb távú, de valamivel egyszerűbb navigációt igénylő versenyek, és ezeken a mezőnynek csak egy részét adják a "hagyományos" 
tájfutók.

Az is egy komoly marketing-munka eredménye, hogy a trail versenyekre egy rakat pénzt befizetve tódul a nép (köztük tájfutók is), hogy különböző, nem feltétlenül szükséges dolgokat cipelve libasorban kövessék a szalagokat.

Hasonlóan, hogy az akadályfutó versenyek olykor tájfutó szemmel is durva pályájára is aszfalton nevelkedett tömegek mennek szintén nem olcsó nevezési díjakat befizetve.

Üdv,
Skuló Marci

_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas


_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas


More information about the Tajfutas mailing list