[Tajfutas] Dugóka bérlés

JANKÓ, Tamás jankot at t-online.hu
2016. Már. 1., K, 15:01:39 CET


Csatlakozom Serdülőhöz, eddig minden valamire való tájfutó boltban láttam eladó dugókát. Volt olyan hely, ahol akciósan meglepően olcsón (asszem 6-os típusút pár éve Velencében, elég sok magyar is vett). Szerintem azért jópár embert visszatarthat a vásárlástól a macerás beszerzési lehetőség, vagy az MTFSZ-t kell keresni, hogy éppen van-e nekik (már persze aki tudja, hogy ott szokott lenni), vagy a gyártóval levelezgetni külföldiül (ráadásul nem is szokták elkapkodni a válaszolást), meg pénzt utalni külföldre, mert szerintem kártyával még mindig nem lehet fizetni náluk. Ennél valóban egyszerűbb versenyről versenyre bérelgetni, hadd szívjon inkább a rendező vele. Lehet, ha a jelentkezésnél rá tudnánk mutatni egy sátorra, hogy ott lehet megvenni akár a legújabb típusokat is, esetleg többen szánnák rá magukat a vásárlásra...

 

Ami a higiéniát illeti, szívesen megengedném Zolinak, hogy beleszagoljon így Boróka Kupa után a bérelt dugókás dobozba :) Pedig még hőség sem volt. Én évente 2-3-szor ki szoktam mosni őket, akkor, amikor már én sem merném kinyitni a dobozokat :) 

2-3 évente meg a szalagokat is cserélni kell rajtuk, mert a különböző méretű ujjakra való beállítás közben rendesen megtépdesik a gumit. Úgyhogy én nagyon örülnék, ha a jelenleginél sokkal jobban elterjedne a saját dugókák használata.

T

 

 

 

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Erdélyi Tibor
Sent: Tuesday, March 01, 2016 2:32 PM
To: Guttmann Zoltán - multiNavigátor
Cc: LISTA
Subject: Re: [Tajfutas] Dugóka bérlés

 

1. Reméljük a külföldi tájfutóversenyen megjelenő kereskedők nem olvassák az eszmefuttatásodat, mert eddig mindegyik árult dugókát is, most csak a legközelebbit linkelem be: OLShop, Bécs: http://ol-shop.at/timekeeping/sportident-cards

2. nem mondhatnám, hogy higiénikus a bérelt dugóka használata, szagold meg egyszer akár a saját dugókád ujjadon lévő pántját, ami bőven kap az izzadtságból. Kíváncsi lennék, az MTFSz kb 10 éves dugóka állományának pántjai voltak-e valaha kimosva.

 

 

2016. március 1. 14:00 Guttmann Zoltán - multiNavigátor írta, <c-sport at medex.hu>:

Szia Tomi, 

 

éves szinten az eladható dugókák mennyisége hagyományos kereskedelmi vonalon csekély, mivel itthonról mindenki a szövetségen keresztül vagy közvetlen a gyártótól egyesületi szinten képes beszerezni a dugókákat. Továbbá én mint kereskedő szinte azonos áron kapom a dugókát mint az egyesület aki ír a SI-nek, hogy szeretne vásásrolni. Továbbá a dugóka romlandó dolog mert időnként elavul és akkor már mindenki az újat akarja mint a mobiltelefonnál ( és mivel nincs a kockázat semmilyen prémiummal megfizetve a struktúra vagy eladom beker áron vagy alacsonyabban valljuk be nem annyira csábító). Nekem szokott lenni néha de csak azért, ha tíz versenyenként valaki megtalál teljesen külsősként vagy éppen úgy érzi újat akar venni akkor tudjak neki adni. Aki otthon felejti a dugókát annak olcsóbb bérelni egyet a rendezőktől az adott versenyre. 

 

A fejlesztő/gyártó nem kereskedő és nem is akar klasszikus kereskedést folytatni vele ezen szűk szegmensű piacon. Amíg nem jön egy konkurens akinek a rendszere sokkal több sportrendezvényen használható, és az árai azért jobbal mert a fejlesztési és gyártási költségei jobbak majd ráépít egy kereskedelmi rendszert ahol vannak további szereplők akinek megéri tartani pénzt beletenni a szükséges árukészletbe akkor változhat valami. Amíg a mostani struktúra marad, addig a versenyzőknek marad az egyesületi beszerzés közvetlen a gyártótól vagy a szövetségtől. 

 

 

és még valami: cipőt, bugyit, barátnőt, fogkefét, kotont, nem szoktak bérelni kölcsön kérni/adni/kapni. mert az olyan intim, a dugóka nem az. Ahhoz nem kötődik az ember annyira, az egy szükséges  valami ami nélkül nincs tájfutó verseny de könnyen és higiénikusan és mindenféle akármilyen hátrány nélkül hozzá lehet jutni és használni. 

Üdv Zoli

Guttmann Zoltán 

multiNavigator.hu <http://www.multinavigator.hu/> 

 

 

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of JANKÓ, Tamás
Sent: Tuesday, March 1, 2016 11:40 AM
To: 'fehérfecó (ztc)' <zala.ztc at zalaszam.hu>
Cc: 'LISTA' <tajfutas at lazarus.elte.hu>


Subject: Re: [Tajfutas] Dugóka bérlés

 

Mondjuk nem értem, hogy a dugókát miért mindenki bérelni akarja. Futócipőt, meg tájolót sem akar senki bérelni egy versenyre. A dugóka ugyanolyan sporteszköz tájfutáshoz, mind az előbb említettek. Aki tájfutó versenyen szeretne indulni, az ruházzon be ebbe is (ráadásul már terepfutó versenyeken is sok helyen lehet használni). A kezdő modell nem kerül egy horrorisztikus összegbe. Max a nyílt kezdő és 10D kategóriákban lehet indokolt a bérlés, a többiben indulók nyugodtam vásárolhatnak maguknak. Esetleg meg kellene fontolni a tájfutó felszerelést árusítóknak, hogy a dugókát is felvegyék az arukészletükbe, és a versenyek helyszínén is árusítsák. Ezáltal sok macerát le lehetne venni a rendezők válláról.

T

 

 

From: fehérfecó (ztc) [mailto:zala.ztc at zalaszam.hu] 
Sent: Tuesday, March 01, 2016 11:27 AM
To: JANKÓ, Tamás; 'miklos mets'
Cc: 'LISTA'
Subject: Re: [Tajfutas] Dugóka bérlés

 

Sziasztok!

 

Mostanában elharapódzott, hogy a SI készlettel és sok dugókával rendelkező egyesület(ek?) inkább bérbe adja(k) dugóka készletüket egy mezei futó vagy bármilyen eseményre, így nem tudnak a saját klubtagjaiknak dugókát adni a tájfutó versenyen való elinduláshoz (ami elég ciki). Ez a kisebb SI készlettel rendelkező egyesület szervezői munkáját megnehezíti, hiszen ezeknek az egyesületeknek kell biztosítani a készletet. De ez szervezés, idő és plusz pénz (mert hogy le kell hozni, vissza kell küldeni). 

 

Amúgy meg a MTFSZ saját készletére (amit többek között a versenyek után befizetett 18%-okból vásárolt) természetesen adhat kedvezményt az utánpótlást támogatva, de a saját készlettel rendelkezőnek miért kellene adnia? Igen, ezt döntse el maga a készlet tulajdonosa. 

Ha az MTFSZ ezt szabályozza, akkor kérem azt is szabályozni, hogy a klubok a nevezéskor leadott számoknak megfelelően legyen kiosztva a dugóka a versenyzők között. Ha ez nem sikerül akkor lehessen szankcionálni.

 

Amúgy meg a kiírás döntő, az entry “csak” egy nevező rendszer. Tájékoztató jellegű a fizetési kötelezettség benne. Fizetni azt kell amit a rendező kiszámláz.

 

üdv

Fehér Ferenc

 

 

 

 

From: JANKÓ, Tamás <mailto:jankot at t-online.hu> 

Sent: Tuesday, March 01, 2016 9:55 AM

To: 'miklos mets' <mailto:miklos.mets at gmail.com> 

Cc: 'LISTA' <mailto:tajfutas at lazarus.elte.hu> 

Subject: Re: [Tajfutas] Dugóka bérlés

 

Ha az MTFSZ akar adni ingyen dugókat a 14 éven alattiaknak, akkor azt nyugodtan megteheti. Ha a rendező nem az MTFSz készletét használja, akkor a 14 éven aluliak pl. az MTFSZ-től hozhatnának el ingyen dugókákat. Így nem terhelve vele a rendezőket.

Üdv

T

 

 

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of miklos mets
Sent: Tuesday, March 01, 2016 9:34 AM
To: Marosffy Dániel
Cc: LISTA
Subject: Re: [Tajfutas] Dugóka bérlés

 

Ez akkor is rendezendő

Nem lehet rendező függő, hogy kell e a 14 év alattiaknak fizetnie

MM

Marosffy Dániel <Marosffy at interface.hu> ezt írta (2016. március 1., kedd):

Az Entry nem írja oda ezt minden versenyhez, hanem beállítás kérdése, de mivel az esetek nagyobb részében ingyenes 14 év alatt a bérlet, így ez az alapértelmezett. Simán kikapcsolható, vannak rendezők, akik kifejezetten kérik ezt, mert saját készlettel dolgoznak.

 

D.

 

 _____ 

Feladó: javascript:_e(%7B%7D,'cvml','tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu'); <javascript:_e(%7B%7D,'cvml','tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu');>, meghatalmazó: gocsejktfe . <javascript:_e(%7B%7D,'cvml','gocsejktfe at gmail.com');>
Elküldve: 2016. március 1. 8:21
Címzett: LISTA; Magyar Tájékozódási Futó Szövetség
Tárgy: [Tajfutas] Dugóka bérlés 

 

Sziasztok!

 

Mostanában elharapózott, hogy néhány SI rendszer tulajdonos nem ad ingyenesen bérelt dugókát a 14 év alatti versenyzőknek.

Természetesen ezt megtehetik.

Azonban az Entry minden versenyhez azt írja, hogy

"(14 év alatti kategóriák magyar versenyzőinek az SI-bérlet az MTFSZ döntése értelmében ingyenes.)"

 

Ezt az ellentmondást meg kellene szerintem szüntetni.

 

Vagy dönt az MTFSZ, hogy minden eseményen tényleg ingyenes a fiataloknak.

Vagy az Entry figyel minden versenynél.

 

Bocs, ha nem vagyok lényegretörő.
Üdv:
              Sólyom

 

további infók:

www.balatonkupa.gocsejtajfutas.hu

www.gg.gocsejtajfutas.hu <http://www.balatonkupa.gocsejtajfutas.hu/> 

www.gocsejtajfutas.hu <http://www.gocsejtajfutas.hu/> 

www.facebook.com/gocsejktfe <http://www.gocsejtajfutas.blogspot.com/> -- 
A Gmail mobilalkalmazásból elküldve

 _____ 

A(z) üzenetben nem található vírus.
Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
Verzió: 2016.0.7442 / Vírus adatbázis: 4537/11721 - Kiadás dátuma: 2016.02.29.

 _____ 

_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

 _____ 

A(z) üzenetben nem található vírus.
Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
Verzió: 2016.0.7442 / Vírus adatbázis: 4537/11721 - Kiadás dátuma: 2016.02.29.


_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

 

 _____ 

A(z) üzenetben nem található vírus.
Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
Verzió: 2016.0.7442 / Vírus adatbázis: 4537/11721 - Kiadás dátuma: 2016.02.29.

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20160301/6201b2d7/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról