[Tajfutas] Telekocsi, saját pohár

Kovács Gábor borea at is.hu
2015. Jún. 17., Sze, 23:42:37 CEST


Sziasztok!

Továbbítom a választ.
Kérem, gondoljatok bele abba, hogy a KOB-on, azaz közel 1000 fős versenyen szombaton (2 futam) 2000 db, a vasárnapi váltón pedig közel 700 pohár fogyna az eldobható műanyagpohárból.
Ezt a környezeti terhelést csökkenthetjük a saját pohár használatával.

Üdv’
Kovács Gábor

ez pedig Miklós levele:

Kösz a levelet és a kérdést Gyurinak is. Alapvetően az első verzió lesz, de megoldjuk, hogy egyszerű legyen megtalálni a saját poharakat. A tájfutós saját poharakból jelenleg kb. 200 van kint a KOB-VOB résztvevőknél, 4 vagy 5 színben. A hétvégéig kitaláljuk, hogy kategóriánként, klubonként, rajtidő, rajtszám vagy mi más alapján csináljunk egy egyszerű jelölő rendszert, hogy a sajátját mindenki adott helyre tegye be és utána pár másodperc alatt megtalálja. (Talán a rajtidős megoldás lenne a legegyszerűbb, de még kitaláljuk!) Annyit azért kérünk, hogy írjátok fel a neveteket a pohárra, hogy amint valaki megtalálta a sajátját, rögtön tudja ellenőrizni, hogy valóban a saját pohara van a kezében. Ha valaki egyedi - nem általunk osztott - poharat hoz, akkor még könnyebb dolga lesz. Azt is igyekszünk majd megoldani, hogy a tartókba beleférjen a többféle méretű pohár. Ha véletlen nem fér bele, arra is lesz megoldás. :)

Üdv:
Miklós

From: Pavlovics György 
Sent: Wednesday, June 17, 2015 7:23 PM
To: Kovács Gábor ; tajfutas at lazarus.elte.hu 
Subject: Re: [Tajfutas] Telekocsi, saját pohár

Sziasztok!

A frissítéssel és a saját pohárral kapcsolatos kérdésem az lenne, hogy technikailag hogyan lesz ez lebonyolítva:

1. mindenki ráírja a nevét a poharára (mivel elég sok egyforma zöld projekt pohár van, mi pl. többen is nyereményként kaptunk a Bólyi Megyei Diákolimpián-köszönet érte!) , indulás előtt leadja a Célban a befutásnál, aztán amikor beér, kikeresi a selejtezőn 841, döntőn 922 pohárból, önt bele frissítőt és iszik belőle?
2. az autójában/csapatsátrában/a Célban a cuccainál    tartja a poharát, és amikor beér, akkor elmegy érte, majd visszamegy frissíteni a befutáshoz? (de ezt akkor megteheti már a kocsijánál is, ha visz magával frissítőt, így nem is kell visszamennie)

nekem mindegyik verzió kissé nyögvenyelősnek tűnik, bár nyilván megoldható bármelyik. 
Illetve valami más megoldás, ami nekem nem jutott eszembe?

Köszönettel: Pavlovics Gy. ZST

From: Kovács Gábor 
Sent: Wednesday, June 17, 2015 12:40 PM
To: tajfutas at lazarus.elte.hu 
Subject: [Tajfutas] Telekocsi, saját pohár

Sziasztok!

Továbbítom Antal Miklós (MTFSZ Terephasználati és Környezetvédelmi Bizottság referense) levelét a KOB-VOB-ra való telekocsis utazásról.
Használjuk, használjátok a rendszert, mindannyiunk közös érdeke!

Üdvözlettel
Kovács Gábor


From: Miklós Antal 
Sent: Wednesday, June 17, 2015 12:20 PM
To: Kovács Gábor 
Subject: Re: telekocsis levél a listára
Sziasztok!

Utazzatok tele kocsikkal a hétvégi KOB-VOB-ra! Az oszkar.com lapon minden potenciális utasotok figyelmeztetést kap, hogy mivel ez egy tájfutó autó, a sofőr törölheti a foglalásukat. Ezzel az a cél, hogy ne teljenek be az autók idegenekkel, hanem a tájfutók tájfutókkal tudjanak utazni. 

A hirdetésfeladás nagyon egyszerű a kob-ovb2015.tajfutaspecs.hu honlapról kattintva. Az autós hirdetés megjegyzés rovatában automatikusan megjelenik az @tajfutas címke, ami a tájfutó autókat azonosítja. Akinek van autója és szabad helye, kérjük, regisztráljon és adjon fel hirdetést! Pestről biztosan lesz utas is. A mostani regisztráció után a későbbi versenyeken még egyszerűbb lesz összehozni autósokat és utasokat. Csökkentsük így a benzinfogyasztást és tegyük mindenki számára gazdaságosabbá az utazásokat!

A tájfutás zöldítő program keretében igyekszünk elkerülni a fölösleges műanyag használatot is. Hozzatok magatokkal saját poharakat a frissítéshez! Aki már korábban nyert vagy vett a zöld projekt tájfutós saját poharaiból, ne felejtse otthon! Aki még nem, az vehet most is, vagy használhat más poharat is. A cél a hulladék keletkezésének megelőzése.

Üdvözlettel:
Antal Miklós--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20150617/412ff3d1/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról