[Tajfutas] Sápadt Hold Éjszakai 2015 - Budapest Éjszakai Bajnoksága - Éjszakai OB Warm Up

Tóth Zsolt tothzsolt at kabelnet.hu
2015. Jún. 5., P, 21:07:18 CEST


Kedves Tibor!

 

Ezt sajnos jól látod, hogy csak a rendezők tudnák helyre hozni.

Minden rendező attól fél, hogy ha komolyan betartja az általa meghirdetett szabályokat, akkor nem jönnek el a versenyzők a rendezvényére.

Ezért aztán a versenyzők is eleve beszámítják, hogy úgysem kell komolyan venni a meghirdetett szabályokat.

Az jól látható, hogy aki rászorul az alacsony nevezési díjra, az mindig időben nevez. A többiek viszont utólag megállapíthatják, hogy semmit nem vesztettek azzal, hogy a helyszínen neveztek.

Baranyában évek óta 500,- Ft a  nevezési díj, ennek ellenére még a szövetségi vezetés is leszavazza, hogy a helyszíni nevezés többlet díjjal járjon.

 

Az biztos, hogy ha csak egy klub próbál rendet tenni, akkor az nem működik, de ha legalább a nagy versenyek rendezői meg tudnának állapodni, hogy komolyan veszik a határidőket és az árakat, akkor néhány verseny után beállna a rend.  Ez pedig mindenkinek jó lenne. A rendezőknek, azért mert normálisan tudnának tervezni. A versenyzőknek pedig azért, mert nem a verseny előtt 3 nappal dőlne el, hogy lesz-e egyáltalán olyan kategória, ahová neveztek. 

Jól látható, hogy az OB-kra mindenki tudomásul veszi, hogy hetekkel korábban kell nevezni. De a futó versenyeknél is 20-50 %-kal többet kell fizetni a késedelmes nevezésért és a kutya sem reklamál érte.

 

Üdv

 

Tóth Zsolt

 

 

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Erdélyi Tibor
Sent: Friday, June 05, 2015 8:33 PM
To: Róbert, Kovács
Cc: tájfutó levlista
Subject: Re: [Tajfutas] Sápadt Hold Éjszakai 2015 - Budapest Éjszakai Bajnoksága - Éjszakai OB Warm Up

 

Először is köszönöm a rendezőknek, hogy az éjszakai OB előtt közvetlenül bevállalták ezt a rendezvényt -ami kitűnő volt, a pályáktól a térképnyomtatás igényességéig-, segítve ezzel a felkészülésünket.

 

Nem tudok szó nélkül elmenni a jelenség mellett, ami a bajnokságok kivételével minden versenyre jellemző, ez a helyszíni nevezések nagy száma. Például a Szentendre kupán az indulók több mint 1/3-a a helyszínen nevezett. Ez rendkívüli erőfeszítésre és néhány stresszes órára kényszeríti a rendezőket, és kényelmetlenséget okoz minden résztvevőnek. Hogy csak néhány dolgot említsek: a verseny közben a pótnevezések felvitele, a plusz térképek kinyomtatása és az esetleg távoli rajtba való eljuttatása, plusz frissítő beszerzése, stb. A versenyzőknek kényelmetlenség, hogy esetleg várnia kell térképre, a kiolvasásnál míg beviszik az előtte álló adatait, esetleg a kevés WC miatti sorállás, stb.

 

Vajon mi akadályozta meg a sporttársakat, hogy legalább 24 órával a verseny előtt, küldjenek egy e-mailt vagy egy SMS-t, netán egy telefonszámot felhívjanak? Akkor még sokminden nyugodt körülmények közt rendezhető lenne. A kérdés persze csak költői, semmi nem akadályozza őket ebben, a kicsivel több nevezési díj nem számít (ezen a versenyen 200 Ft plusz volt, ha elkérték egyáltalán), megtehetik, és valószínű nem gondolják végig a következményeit, vagy nem érdekli őket.

 

Mit tehetünk ez ellen? 

Ne fogadjunk el helyszíni nevezést? Ez nem lenne humánus dolog. Legyen a helyszíni nevezés drasztikusan drágább, más sportágak és a külföldi tájfutó gyakorlat szerint (vagy hogy ne csak a sportnál maradjak: próbálj aznap útlevelet csináltatni, vagy mondjuk poggyászt feladni indulás előtt a reptéren) többszöröse, de legalább kétszerese az alap nevezési díjnak. Így biztos kifizetődő lenne egy előző napi e-mailt elküldeni, vagy még kifizetődőbb idejében nevezni. Biztos vagyok benne, hogy így jelentősen csökkenni fog a helyszíni nevezések száma.

 

Véleményem szerint újra kellene gondolni a nevezések és díjak rendszerét, a nyíltak díjától a meg nem jelent versenyzőkig. 

 

ET

 

2015. június 5. 13:32 "Róbert, Kovács" írta, <kovacs at magnetic.hu>:

Sziasztok!

Nagyon köszönjük hogy ilyen sokan megtiszteltétek a versenyt jelenlétetekkel. Kezdő csapatunk a tömeges helyszíni nevezésnél/jelentkezésnél történt botladozásáért elnézést kérünk, a segítségetekért, türelmetekért köszönet illet benneteket: Köszönjük!

Az eredmények felkerültek az MTFSZ weboldalára: http://mtfsz.hu/megjelenites/versenynaptar/showevent.php?event=6003

Többen kérdeztétek: Igen, van még lehetőség pólót rendelni: írjatok ez ügyben legkésőbb jövő hét csütörtökig az info at bmgo.hu email címre.

Kellemes hétvégét!

Kovács Róbert 
mobil: +36 (30) 9676 334 <tel:%2B36%20%2830%29%209676%20334> 
kovacs at magnetic.hu 

Magnetic Kft. 
H-1139 Budapest, Petneházy utca 52. Telefon: +36 (1) 299-0763 <tel:%2B36%20%281%29%20299-0763> , 299-0764 Fax: +36 (1) 299-0812 <tel:%2B36%20%281%29%20299-0812>  Web:http://www.magnetic.hu <http://www.magnetic.hu/>  E-mail:info at magnetic.hu 


_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

 

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20150605/62429159/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról