[Tajfutas] Barátság Kupa szenior pályák pályahosszai

Hites Viktor tajfutas at outlook.hu
2015. Júl. 22., Sze, 14:08:51 CEST


Kedves Jenő!

Köszönöm a leveled, a gyűjtő munkád, és ezen keresztül a végleges pályák elkészítéséhez nyújtott segítségedet.

A magánba írt leveledre szeretnék itt a listán válaszolni, mert úgy gondolom közérdeklődésre tarthat számot. Remélem, hogy sem Te sem a lista nem orrol meg rám emiatt. 

A nevezések jelenlegi állása szerint F65 és F70 is külön megrendezésre kerül az idei Barátság Kupán (ezúton is köszönjük, hogy ilyen szép számú szenior férfi megtiszteli a versenyünket!) 
Az F60-at sajnos lehet, hogy össze kell vonnunk az F55-tel, ha nem érkezik a normáláras nevezési határidő végéig oda is elég nevezés.

Az osztrák segítőnkkel Wolfgang Pötsch széles nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező osztrák versenybíróval (ő volt az idei kolozsvári EYOC event advisora) egyeztetés alatt vannak a pályák. 

Az eddigi vélemények és a most általad küldöttek alapján a véleményem szerint gyors terepekre, és az erős mezőnyökre való tekintettel az F65-ös pályák 3,2 – 3,5 km között lesznek, az F70-s pályák pedig 2,9-3,1 körül. Vagyis mindegyik kategóriában egy kicsit csökkentünk a pályahosszon, hogy valóban közelítsünk a középtáv szabályzat által elvárt győztes idejéhez, és ne kapjatok túl nagy terhelést ezen a nyári három napos versenyen. Bár elég zárt az őrségi erdők lombkoronája, így kellemesebb környezetet biztosítanak, mint a városi betondzsungelek, azért ha hasonló kánikula marad akkorra is, ezek a pályák is komoly kihívást jelentenek majd alighanem fizikailag.

Köszönöm a mezőny toborzásában is mindenkinek a segítséget, nagy öröm lenne, ha az utánpótlás korosztályokban is történne egy hasonló szervező munka a szakosztályvezetők részéről, hiszen valóban nem utolsó lehetőség egy tájfutó nyaralásra ez a versenyünk a fiataloknak sem. A futamok előtt és után egy kellemes fürdés közösen a Hársas-tóban csapatkovácsoló erő lehet.

Jó felkészülést, és kitartást mindenkinek a mostani kánikulában!

üdv. Viktor



From: Csongrádi Jenő 
Sent: Wednesday, July 22, 2015 12:26 PM
To: 'Hites Viktor' 
Subject: RE: [Tajfutas] Barátság Kupa szenior pályák pályahosszai

Kedves Viktor, most válaszolok korábbi kérdésedre, miszerint hány perces kilométereket futnak a szeniorok. Az alábbiakban felsorolok néhány adatot olyan nagyobb rangsoroló versenyekről ahol idén indultam, s mindenütt igen erős mezőny volt F65-ben. 

 

Honvéd Kupa (Bakony) 10.7 perc/km

Tipo 1. nap (Mátra)         13.6

Tipo 2.nap                           16.5

Postás 1(Kiskunság)         9.3

Postás 2                                11.0

 

Azt hiszem ezek az adatok egyértelműen mutatják hogy a győztes aligha fut 10 percesnél jobb átlagot. De már a 10 perces átlaggal is az általad előzetesen megadott pályaadatok (F60?) igen erős normáltávú pályának felelnek meg (még az esetleges hőségtől eltekintve is).

 

Elég nagy munkával sikerült összetrombitálni megfelelő számú F65-ös futót, remélem megtisztelsz bennünket egy F65-ös pályával. A rövidített normáltáv javasolt győztes ideje 32 perc. Ez kompromisszum lenne a kiírásban szereplő középtáv és az egyesek által reklamált normál táv között, amit az előzetes pályaadataid kevéssel überelnek.

 

Üdvözlettel

Jenő 

 

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Hites Viktor
Sent: Monday, July 13, 2015 11:37 PM
To: tajfutas at lazarus.elte.hu
Subject: [Tajfutas] Barátság Kupa szenior pályák pályahosszai

 

Sziasztok!

 

Szeretném az idősebb szenior sporttársak segítségét kérni, hogy az őrségi Barátság Kupán valóban kedvetekre való pályákon futhassatok.

 

Elsősorban a női 50-70-es és a férfi 60-70-es korosztályt szeretném kérni, hogy írják meg kb. milyen távú pályáknak örülnének. 

 

Eddig azt hittem, hogy kedvetekre való pályákat tűztem az elmúlt két évben, meg most a Vakáció Nagydíjon is, amik hosszabbak voltak ugyan mind a két évben a szokásos középtávú pályáknál, de azt is feltételeztem, hogy erre van igény a körötökben. 

 

Most viszont elbizonytalanodtam, hogy tényleg jó volt-e a feltételezésem.

 

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!

 

Barátsággal

Viktor
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20150722/469bacf9/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról