[Tajfutas] Balaton Kupa by Sólyom

Hites Viktor tajfutas at outlook.hu
2015. Júl. 10., P, 05:55:07 CEST


Szia Isti!

Valóban őszinte voltál, nem csak a blog bejegyzéseidet jó olvasni, hanem az ehhez hasonló hozzászólásaidat is.

Ha ráérsz várunk a Vakáció Nagydíjra! 

Jó terepen és véleményem szerint jó pályák lesznek, de erről majd nyilván a mostani indulók tudnak igazán autentikusan véleményt formálni. 
Kell azért gyalogolni a rajtokba, meg egyik nap a Célból a VK-ba is,
bár a parkoló – VK távolság nálunk is csak 50 méter lesz.
A Csalogány kemping nagyon kellemes kis helynek tűnik, és az üzemeltetői is nagyon szimpatikus emberek.

Külön kísérő programokat mi nem szerveztünk, de a környékben itt a Cseszneki Vár és via-ferrata utak, aki szereti a kicsit extrémebb sziklamászást, mint a verseny közbenit, a zirci Ciszterci Apátság, délutáni kirándulásnak a Cuha szurdok, vagy az Ördög-árok, vagy a Veszprémi Vár a Bakonybéli Pannon Csillagda stb... és a Balaton sincs túl messze. 

Idén 30 tájfutó gondolta úgy előre, hogy ez “kell neki”, de mi sem szeretnék feladni, és jövőre újra meg fogunk próbálkozni ezzel a helyszínnel, és tereppel, mert azt gondoljuk ez a helyszín valóban megérdemelne legalább 200 indulót, de elbírna akár 4-500-at is.

Hogy Tóth Karcsi és Fehér Feri is majd vonzóbbnak találja a rendezvényt, valószínű, hogy egy vagy két nap pályáit még egy kicsit majd megnyújtjuk, hogy ne csak 3 db 35-40 perces pályáért legyen érdemes elutaznotok ide, hanem legyen egy vagy két nap amikor ennél is többet lehet majd futni előnevezve, futamonként 1000 Ft-ért. Bár, ha épp nem ez a kellemes futó idő lenne, mint ami most lesz, hanem pl. a múlt hétvégi kánikula, akkor nem vagyok biztos benne, hogy nem elég egy napra egy 35-40 perces intenzív mozgás.  
A másik lehetséges opció, amit már idén is szerettünk volna, de nem kaptunk rá lehetőséget, hogy a Vakáció első hétvégéjén, a régió közös középtávú és váltó bajnokságát rendezzük meg itt a verseny szombati napján, akkor alighanem senki nem panaszkodhat, hogy nem tudott eleget mozogni ezen a versenyhétvégén. 

Bizakodom, hogyha sok helyszíni nevezőnk lesz is, akkor sem hagy cserben bennünket a technika, azaz bírni fogja a terhelést a vadi új lézernyomtató. 
Gyertek el bátran már idén is!

üdv. Viktor

From: István Zsebeházy 
Sent: Friday, July 10, 2015 1:04 AM
To: lazarus 
Subject: [Tajfutas] Balaton Kupa by Sólyom

Hogy őszinte legyek, rendkívül örülök Sólyom levelének, mert tökéletesen rámutatott a mai tájfutó igények groteszk eltorzulására. Természetesen aki rendez az hibázik, idáig nincs baj, legyünk csak önkritikusak. (És hozzáteszem a mostani elhanyagolt szintméréssel kapcsolatban az egyik harsányabb kritikus klubjának nem éppen kicsi versenyén kaptuk ugyanezt, ahol 21E-ben, 450m helyett 720-at lanovkáztunk a 10,5km-es pályán a legoptimálisabb útvonalon, ami persze nem baj, csak ha már más szemében a szálkát... nem folytatom) 
Visszatérve az előző gondolatmenethez, ma már egyre több rendezőnek az a vesszőparipája, hogy legyen a verseny mellett kacsaúsztató, céllövölde, zenebohóc, és oroszlánszelídítés, és persze 50m-t se kelljen gyalogolni a parkolótól a célig, mert annyira elcsökevényesedtek már a lábaink az elmúlt 20 évben, hogy a sportágunk az ilyesfajta megpróbáltatásokat már képtelen leküzdeni. (Csak menjetek ki egy cseh vagy egy skandináv versenyre! O-ringen 2002: parkoló-cél, 2,5km, cél-rajt 3,9km, és még egy szutyvadék pontot sem fogtál meg!)
Ha ezeknek az igényeknek akarnak megfelelni a rendezők senki ne csodálkozzon, hogy ilyen épületes hibák is becsúsznak. A magyar tájfutó társadalom csak magának köszönheti, hogy ezt a tendenciát erősíti és generálja, ahelyett, hogy a jó térkép és jó pálya vonzaná és ez lenne neki a döntő tényező nevezéskor, nem a szemfényvesztés.
(Természetesen, akinek nem inge, ne vegye magára).

zs.





--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20150710/1d6f1f7d/attachment.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: wlEmoticon-smile[1].png
Type: image/png
Size: 1046 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20150710/1d6f1f7d/attachment.png>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról