[Tajfutas] HOB

Hites Viktor tajfutas at freemail.hu
2015. Feb. 11., Sze, 00:32:03 CET


Sziasztok!

 

Ha az OB-n nem lesz lehetőségetek hosszútávú pályát egyéni indítással teljesíteni, de szeretnétek ilyenen futni idén is, akkor vegyétek számításba a versenynaptárotok tervezésénél a március 22-ei Tájfutó Maratont! 

 

A győri belvárosi prológ másnapján Fenyőfőn egy kiváló, technikás hegyvidéki terepen kerül sor az idei versenyre, természetesen egyéni indítással.

 

Éppen ma készítettem el az idei kiírásnak a végleges változatát (a prológra a C és D kategóriában induló utánpótlás versenyzők illetve nyílt csapatban indulók a Győri elektromos VSK jóvoltából inygenesen nevezhetnek!). Megvannak az előzetes pályaadatok is, elkészültek a pályatervek, ma kértem meg Marosffy Danit, hogy kerüljön fel a verseny az entrybe. 

A facebook oldalát már elindítottuk a versenynek, várunk mindenkit szeretettel idén is!

 

üdv. Viktor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rom: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Balázsné Krasznai Orsolya
Sent: Tuesday, February 10, 2015 6:46 PM
To: Szieberth Péter; LEV.LISTA
Subject: Re: [Tajfutas] HOB

 

Kedves Péter, és Lista!

Engem is ledöbbent a hír! Tudna valaki érveket hozni a tömegrajt mellett?

 

Hallottam olyanokat, hogy a fiataloknak extra izgalom,ezt nem tudom, de a szeniorok nem hiszem, hogy vágynak ilyen "pörgésre". Azon az ominózus kísérleti HOB-n szerencsére a szenioroknak nem is vetették be. Most miért is?

Rendezésileg egyszerűbb?

Vagy velünk akarnak kiszúrni?

Vagy nekünk akarnak jót? És jó ez nekünk?

Tényleg kíváncsi lennék a rendezők érveire és hogy van-e, aki örül ennek?

Én már  42 év megszokása után a saját tempómban, a saját fejem után szeretek menni, aztán majd a célban kiderül, ez mire volt elég....

 

Krasznai Orsi

 

 

2015. február 10. 17:54 Szieberth Péter írta, <szieberth at gmail.hu>:

Sziasztok!

Azt hittem rosszul hallottam a hírt, hogy a HOB tömegrajtos lesz. Megpróbálták … megbukott. Újra próbálni egy eleve necces dolgot felesleges. Induljunk ki csak az alapokból. A tájfutás egyéni sportág. A szabályzat megpróbál minden szankcióval (amit persze bizonyítani elég nehéz) élni a ragacsokkal szemben. Mindenki emlékszik arra mikor a 80-as években az egyenes váltó alkalmazásakor, mikor ifi lányoknál az 1. helyezett térkép nélkül végigfutott a "második" helyezettel, mert a befutón lehajrázta. Számtalan történet van a tarsolyunkban. A problémát kizárva, még a váltón is azért alkalmazunk (ki jól, ki jobban) farstát , motalát. A CSB régen egy egyéni verseny volt, persze taktikai elemekkel, a mostani, hogy 3 pályán futnak, szintén azt eredményezheti, hogy csökkentsük az együttfutás lehetőségét. A pontbegyűjtő ésszerűségéről nehéz meggyőződni, de elfogatható, hogy vannak olyanok, akik élvezik ezt a versenyzési formát, ebben akár a pálya közben is csapattárssal megbeszélhető a feladat, szentesítve van akár a szervezett együttfutás is. Számomra a pontbegyűjtő OB nem más, mint az OB-ok számának növelése.

Azt gondolom (erről már írtam itt), hogy az OB-ok számának növelése arányában csökkenti a kupaversenyeken indulók számát. Lassan sorvasszuk el a kupaversenyeinket. Innen a végekről nem hallatszik fel eléggé a szavunk, hogy az arányosság teljesüljön. Az itteni versenyzők versenyeztetése lényegesen többe kerül, mint az ország középpontja környékéről.

A HOB lehet, hogy valakinek újat mondok: egyéni verseny. Ha csapatban, vagy tömegben akarok versenyezni, most már a hagyományos Váltó és Csapat OB kívül van: Rövidtávú Váltó, Egyesületi Váltó, Pontbegyűjtő CSB. Tehát van 5 db  OB, hogy valaki a csapatversenynek hódoljon. Egyéni OB: hagyományos Nappali, Éjszakai, Rövidtávú, Középtávú és… lenne a Hosszútávú, amit átpasszoltak a másik oldalra. Most az arány 6 a 4 ellenében. Úgy érzem kifordult a sportágunk. Mikor Saci volt a szöv. kap. elmés mondásokat írt a levelei  fejlécére. Az egyik ez volt: "Csak az ostoba ember tart ki tévedésében" /Ciceró/. Semmi nem indokolja a tömegrajtos rendezést, ha csak az nem, hogy másfél órával előbb lehet hazamenni. A hátránya ami már be is bizonyosodott viszont számottevő. Nem zárja ki az együttfutásokat, és ezzel a végeredményt döntően befolyásolja. Persze lehet próbálkozni…"majd mi jól csináljuk". Ne csináljátok, vagy rendezzetek váltót, az tömegrajtos. Bár azt is el tudom képzelni, valakinek lesz olyan agyszüleménye : legyen olyan Váltó OB is, ami percenkénti indítású. A csapat (váltó) legyen csapatverseny, az egyéni meg egyéni. Megnézhető, hogy a sikeres sportágak nem kísérletezgetnek, a versenyszabályzatuk gerice állandó. A bajban lévők, mint öttusa, birkózás kísérletezget. Bajban lennénk??? Azt inkább venném pozitívnak, hogy olyan megoldásokat alkalmazunk terepadottságtól függően, hogy minimalizáljuk az együttfutást. A NAGY versenyek leginkább egyéni versenyek. Szeretném, ha az a kevés megmaradna. Készültem, már tűrhetően kocogok is, pár kilót lerúgtam, de nem megyek el erre a HOB-ra. Kevés az a lehetőség amivel fel lehet hívni a figyelmet. A távolmaradásommal persze nem osztok-szorzok ha csak egyedül leszek. Indultam pár OB-n, most (jövőre?) egyet tudatosan kihagyok. Ennyi.

Szieberth Péter PVM

 


_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

 ---
Ezt az e-mailt az Avast víruskereső szoftver átvizsgálta.
http://www.avast.com
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20150211/0d482253/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról