[Tajfutas] EFOL 2015 Pécs- Orfű

Dr. Kiss Endre Endre.Kiss at szigetvaritakarek.hu
2015. Aug. 13., Cs, 07:40:10 CEST


> 
> Az Erdészek tájékozódási futó Európa bajnokság első versenynapján a rekkenő hőséggel is megbirkózva az un.Rövidtávu városi futamra került sor. A látványosan kialakított Széchenyi téri Célba negyed 3 után folyamatosan érkeztek be az első futók,akik a Szent Mór iskola udvaráról egyenkénti inditással a korcsoportok szerinti 1.4 km és 2.9 km közötti pályákat teljesítettek.
> A 12 évesektől 80 évesig terjedő kategóriákban 15 ország 400 versenyzője  küzdött a dobogós helyezésekért. Legeredményesebben a magyarok szerepeltek,akik a 30 kategória közül 7 alkalommal bizonyultak a legjobbnak. A norvégok 6, a finnek 4 aranyéremhez jutottak. Rajtuk kívül még nyolc ország futói szereztek 1-3 elsőséget: svéd,svájc,lett,litván,észt,lengyel,olasz,cseh futói révén.
> A magyar csapat 7 aranyérmében a házigazda pécsieknek háromban is részûk volt : Ijjász István az F75, Bótor Barbara az N40 mig Horváth Sarolta az N16 kategóriában. További magyar aranyérmesek: Cser Borbála N70, Horváth Magda N60, Radó Gyöngyvér N12 s Árvay Dénes F16 korcsoportban. A pécsiek közül még ketten kerültek be a legjobb hatba: Kazal Márton negyedik lett a legerősebb mezönyű F21-ben,mig Horváth Brunó 5. lett az F40-ben.
> Az Erdész EB második napi küzdelmeire Abaliget térségében a Mecsek hegység gyöngyszemének is tekintett Szuadó térképen kerül sor 10 órai Rajttal.
> 


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról