[Tajfutas] Magyar Közlöny - XII. 29.

Marczis István marczisi at yahoo.com
2014. Dec. 31., Sze, 23:39:00 CET


Fogalmak tisztázása érdekében...


"Gyalogőrség

Az egészségügyi ellátás gyalogőrséggel csak épületben vagy kis területre korlátozott szabadtéren szervezett rendezvényen biztosítható, amennyiben a rendezvényen résztvevők száma nem haladja meg az 1000 főt.
Ilyen esetben mentőápoló vagy mentőtiszt, vagy orvos egyedül lát el készenléti ügyeletet, komolyan felszerelt sürgősségi táskával és defibrillátorral.
--------------------------------------------

Mozgóőrség (mentő)

A megvalósítás jogi kereteit az 5/2006. (II. 7.) EüM rendelet szabályozza, amely megállapítja azt is, hogy az egészségügyi személyzet kötelező biztosításán felül, 1.000–5.000 fő részvétele esetén egy rendezvény helyszínére már legalább egy esetkocsi, e fölötti létszámnál egy esetkocsi és egy mentőgépkocsi, 10.000 és 50.000 fő között pedig egy esetkocsi, egy mentőgépkocsi és egy rohamkocsi igénybevétele szükségeltetik.
Fontos tudni, hogy a rendezvényen jelen levő mentőegységek nem hagyhatják el a rendezvény területét. A rendezvényszervező felelőssége és feladata, hogy megfelelő minősítésű és számú mentőegységet rendeljen."A rendezvényen nem csak a nevezett versenyzők vannak, hanem a kísérők is.Velük is kell számolni.
A mentő egy tájfutó versenyen kevés is lehet, ha valakiért ki kell menni a terepre sárba, hegyre, erdőbe. 
Akkor egy UAZ vagy valamilyen terepjáró is kell. rossz esetben speciális, vagy hegyi mentők.
A versenyen mindenki a saját felelősségére indul, de a rendező felelőssége is a sérült mentése. Szerintem...


Údv MI 


 
További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról