[Tajfutas] Nógrád Nagydíj

Kovács Gábor borea at is.hu
2014. Ápr. 23., Sze, 23:03:55 CEST


Sziasztok!

Közeleg a IX. Nógrád Nagydíj alapáras nevezési határideje, május 2.

Néhány információ a versennyel kapcsolatban:

- Szokás szerint pénteken este az éjszakai futammal indítunk, ami a tavalyi ONEB selejtező terepén, térképével lesz lebonyolítva, Salgótarján-Somlyóbánya környékén, részletgazdag domborzatú, zömmel jól futható erdőben.
- Szombaton délelőtt rövidtávú futam Bátonyterenye városában, Nagybátony-Bányaváros központtal. Új terep, amin tájfutó verseny még sohasem volt, új térkép! Változatos lakótelep, ahol az óvodák, iskolák udvaraira is belátogatnak a pályák, így érdekes útvonalválasztási lehetőségeket kínálnak.
- Szombat délután a mezőny átköltözik Nagybátony-Szorospatak környékére, a versenyközpont az Ifjúsági Tábor területén lesz (a 2004. évi Országos Diákolimpia volt itt).
- A hagyományos, pörgős 3x3-as váltó pályái a tábor környékén és magában a táborban vezetnek, a nagy körök 1:7500-as, a kis körök 1:1500-as térképen. A váltó rajtszámait a nagy skandináv váltóversenyekhez hasonlóan a tavalyi eredménylista alapján osztjuk ki. Az 1-es rajtszám már elkelt, a TIPO tavalyi győztes csapata már benevezett. Ki lesz a kihívójuk?
- Vasárnap délelőtt normáltáv a Mátra északi lejtőin, zömmel jól futható erdőben, mátrai viszonylatban szolid szintekkel, teljesen újrajavított térképen. A terep egyes részein 30 éve nem volt verseny.
- A rendezvények sorát a vasárnap déli mikrosprint zárja, ami a tábor területén lesz. A terep ismerős lehet 10 évvel ezelőttről, amikor a Mikrosprint EB zajlott itt, de a térkép teljesen új.

- Az utánpótlás versenyzők részére a III. Ifjúsági Találkozót hirdetjük meg, melynek összetett pontversenyében a győztes klub 50.000 Ft, a 2. helyezett 30.000 Ft, a 3. helyezett 20.000 Ft díjazásban részesül.
- Utánpótlás versenyzők részére ezen felül is ajánljuk versenyünket, különösen az egy héttel későbbi Országos Diákolimpiára készülőknek, mivel a Nógrád Nagydíj programja jól modellezi azt. Szombat délelőtt lakótelepi sprint, délután erdei váltó, vasárnap középhegységi, erdei normáltáv jól futható erdőben. Kiváló felkészülési, formába hozási, ráhangolódási lehetőség.

További részletes információk, terepfotók, térképrészletek a honlapon:
www.nogradnagydij.hu

Mindenkit szeretettel várunk!

SDS-BBB-HUF-NmTFSZ rendezők
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20140423/88da4411/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról