[Tajfutas] Szerdai verseny SÖRDÍJ!

Kovács Gábor borea at is.hu
2013. Sze. 16., H, 23:53:16 CEST


Pedig nem is magyar találmány...

...a sörváltót tudtommal a csehek találták ki, akikről annyit kell tudni, hogy egyrészt magasan vezetik a sörfogyasztási világranglistát (kb. 1 korsó/nap, a csecsemőket, aggastyánokat és antialkoholistákat is beleértve az átlagszámításba). Másrészt tájfutásban sem kispályásak, egy kivételével (1999) az összes eddigi felnőtt VB-n volt pontszerző (1-6.) helyezésük egyéniben vagy váltóban.

Komolyra fordítva a szót: A sörváltó Csehországban is és nálunk is egyelőre csak egy "buliverseny", kísérőrendezvény. Nem a tájfutás "hivatalos" versenyszáma, nincs benne a bajnoki rendszerben, stb. A jó oldalát kell nézni, miszerint sok táplálkozástudós szerint a mértékletes sörfogyasztás akár jó hatással is lehet az egészségre. Pl. vesebetegeknek kifejezetten javallott, vagy ahogy Hrabal mondá: "A máj kérem, az el van gyötörve, de azok a gyönyörű vesék!"

:- )

Kovács G.


From: Cserteg István 
Sent: Monday, September 16, 2013 6:02 PM
To: tajfutas at lazarus.elte.hu ; gfkeri at gmail.com 
Subject: Re: [Tajfutas] Szerdai verseny SÖRDÍJ!


Nem reklamáció, sőt...

Abba még bele tudok törődni, hogy egy szerdai edzőversenyen ilyen díjat tűznek ki, de abba már kevésbé, hogy országos versenyeken "sörváltót" rendeznek, s talán nemsokára bajnokságot is az MTFSZ égisze alatt.
Mennyire lehet komolyan venni egy olyan sportágat, amelynek egyik versenyszámában kötelező az alkoholfogyasztás? (És a kiírásokban még korhatárt sem találtam!) További tippek: Szilvórium kupa Szabolcsban, Bundapálinka (hungarikum!) Kupa Bácsban, Lőre Kupa akárhol. Ilyen módon mégsem kellene népszerűsíteni a tájékozódási futást!

Cserteg István
U.i. Egyébként szeretem a jó sört.



On 2013-09-16 17:34, Kéri Gerzson wrote:

  Sziasztok!


  Még arra kellene valami megoldást találni, hogy az ilyen jellegű díjak azoké legyen, akik jogosultak rá. Nem könnyű ezt megoldani olyan esetben, amikor valamely versenyen - mint az elmúlt szerdai - kora délutántól estig lehet rajtra jelentkezni, és amikor este kiderül, kik a kategóriák győztesei, azt ők nem feltétlenül várják meg.


  Mindenesetre kérem, hogy a reklamációkkal ne engemet ostromoljatok, mivel azok intézésére nem érzem magamat illetékesnek.


  Üdv:

  Gerzson




  2013. szeptember 14. 15:30 László Kaján írta, <oldkajla at gmail.com>:

    Köszönöm, a vörös sör bizony nagyon finom volt!


    A többiek nevében is köszönöm Kéri Gerzsonnak a nagyszerű meglepetés-ajándékot a senior kategóriák győzteseinek a Kőbánya Sprint Bajnokságon. 
    Azt hiszem ez nagyobb, és küzdelmesebb mezőnyt hozott, és nem csak én köptem ki a tüdőmet, hogy megnyerjem szeretett italomat. Nem is akármilyet: Ír típusú vörös sört! És sikerült!
    Most, hogy elfogyott (béke poraira), elmerengtem rajta, hogy talán, talán... a szerdai versenyeken a Kedves Rendezőktől ennek a hagyományteremtő gesztusnak folytatása is lehetne, hiszen nem túl nagy anyagi befektetéssel ádáz, vérre (na jó sörre) menő küzdelmeket láthatnánk a duplájára nőtt mezőny - tehát jelentős anyagi haszon - mellett.
    A régi szép időkben ilyen esetekben volt valami érem, de ez sokkal-sokkal jobb 5let!
    Éljen Gerzson! Hip-hip-Hurrá!


    OldKajLa F60

    _______________________________________________
    Tajfutas mailing list
    Tajfutas at lazarus.elte.hu
    http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas





   

_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas




--------------------------------------------------------------------------------


_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20130916/71ff6d1c/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról