[Tajfutas] árak - avagy megkövetem magam!

fehérfecó (ztc) zala.ztc at zalaszam.hu
2013. Júl. 18., Cs, 00:36:46 CEST


Sziasztok!

Az alábbi levelemmel megbántottam olyanokat, akiket nem szerettem volna.
Félreérthető volt a levelem, ezért elnézést kérek azoktól, akik a célzást magukra vették.

Nem a “célzott” versenyeket kritizáltam. Nem is tehetem, hiszen az egyik rendező versenyére nem nagyon járok (így csak a véleményekre alapozhatnék, az meg mindenkinek más és más), míg a másik rendező egyesület versenyén évek óta ott vagyok és az egyesületem is nagy tömeggel. Ez utóbbi klub versenyeiről elmondhatom, hogy színvonalas, jó versenyek, így bátran ajánlom mindenkinek. A most következőt is. Még nevezhettek, mert meghosszabbították a határidőt! 

A levelem csak az elszabaduló és aránytalan magas nevezési díjakkal szeretett volna foglalkozni. Az összehasonlítás meg a már megrendezett és jól sikerült OB-k elemeire vonatkoztak. Mert különbség akkor is van! (sajnos a klubom nem teheti meg hogy sok gyermeket ilyen áron versenyeztessük – aki ott lesz, a szülők támogatásával jut el)

Jó rendezést és jó versenyzést mindenkinek a drága és olcsóbb versenyeken egyaránt.


üdv
Fehér FerencFrom: fehérfecó (ztc) 
Sent: Wednesday, July 10, 2013 11:52 AM
To: LEVLISTA 
Subject: árak

Sziasztok!

Elszabadultak!
Mármint az árak.

Az elmúlt hétvégén és a hónap végén is rendeznek egy napon kétfordulós országos rangsorversenyt. 
Számomra, aki sok gyermeket versenyeztet, fontos: mi, mennyibe kerül. Meglepődve, sőt felháborodva olvasom a kiírásokban szereplő árakat. Egy 16-os vagy 18-as korosztályú versenyző számára milyen magasak a nevezési költségek. (és persze a felnőtteknek, szenioroknak is magas)
Magam is rendeztem és rendezek néhány versenyt, és tudom, hogy a több futamos versenyek esetében számos költség kiadás csak egyszer jelenik meg, ugyan úgy mint az elvégzett munkát is csak egyszer kell megcsinálni.

De a lényeg: 
Egy országos rangsor verseny, - említett versenyek rövid és középtávon - miért kerül többe, mint egy OB? (lásd idei KOB és ROB) Az OR két-két futama 3000 Ft, míg az OB-k nevezési díja 2700 és 2600 Ft a két futamra.
Ja és persze a színvonal, szolgáltatás, terep, térkép minősége, pályák, mezőny, díjazás messze nem összehasonlíthatók az OB-kkal. (mert ugye abban megegyezhetünk, hogy az idei KOB minden szinten nagyon jól sikerült és várhatóan a Spari is mindent megtesz a ROB sikeréért)
Nem lehet valahol határt szabni?
Vagy én szabjam meg a határt azzal, hogy nem megyünk el ezekre a versenyekre?

Nem minden szülő engedheti meg magának, hogy finanszírozza a gyerek sportolását.


üdv
Fehér Ferenc
ZTC

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20130718/90bb4256/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról