[Tajfutas] OB -k

Hajdu Kálmán hmarcell at startadsl.hu
2013. Júl. 7., V, 21:16:42 CEST


NEM ROSSZ , 

Az ÉOB meg a Sprintváltó kiváló levezetésnek a NOB után. Az OCSB meg az Egyesületi váltó meg egyébként is felejtős! A tájfutás mégis csak egyéni sport. 

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Molnár Attila <amolnar at btfsz.hu>Címzett: <tajfutas at lazarus.elte.hu>Elküldve: 2013. július 7. 21:9Tárgy : Re: [Tajfutas] OB -k

  Na, várjunk! Ki volt az .... nem is tudom minek nevezzem, aki egy ÉOB utánra még egy bajnokságot rakott? Vagy az délután lesz? Októberben hamar sötétedik! Októberben? Éjszaka! Ez gyönyörű! Már csak az kell majd, hogy essen is a hó! Akkor lámpát se kell vinni!  Nálam most verték ki a biztosítékot!  Mozsár   ----- Original Message -----  From:  Pap  Attila  To: 'Hajdu Kálmán ' ; 'Kelemen János ' ; tajfutas at lazarus.elte.hu  Sent: Sunday, July 07, 2013 12:15 PM  Subject: Re: [Tajfutas] JWOC2013  tanulságok???  
   És akkor ahhoz mit  szólsz, hogy jövőre a 10 felnőtt bajnokságból 5 egy héten belül  van?    10.18. ONEB  selejtező  10.19. ONEB  döntő  10.23  ÉOB  10.24. Sprint váltó  OB (na jó…ez nem hivatalos)  10.25.  OCSB  10.26. Egyesületi  váltó       Üdv,    PA            From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu  [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of  Hajdu Kálmán 
Sent: Sunday, July 07, 2013 9:20  AM
To: Kelemen János ; tajfutas at lazarus.elte.hu
Subject: Re: [Tajfutas] JWOC2013  tanulságok???    Nem rég elküldtem ezt a  levet (a JWOC elött) most újra elküldöm (a JWOC után) , talán akiknek van  ráhatása a sportág fejlődésére elolvassák!

"Minden  sportágnak meg van a maga "király" száma amiben nyerni más mint a többiben.  Számomra ez a NOB és a Váltóbajnokság, de nem kívánok vitázni a felett, hogy a  10 bajnokság közül melyik az igazi, már csak azért sem mert én nagyjából 50  éve kezdtem versenyezni és azóta, tudom megváltozott a világ. De az évi 10  bajnokság ifiknél a DOL-t is beszámítva 13 . sportszakmai szempontból  merő képtelenség! 
Olyan versenyző nincs a földön aki erre képes  felkészülni. A magyar tájfutásban oly kevés versenyző van, hogy arról nincs  mit beszélni, hogy valamelyik edző specialistákat nevel: 3 versenyzőt  sprintre, 2-t hosszútávra, valaki mást középtávra, ugye ezt te is belátod. A  fiam számára, felkészülési szempontból a 13 bajnokság, + 3 válogató verseny  (és ő csak az Ifi VB-re válogatózik, a junior VB-t eleve nem terveztük.) meg  is haladja azt a számot ahány tétversenyen a tudomány jelen állása szerint  egyáltalán érdemes elindulni. A kupaversenyek ezután csak edzések, persze  ahhoz elég drágák, igyekszünk is hanyagolni őket. Ráadássúl az a gyerek aki  szorgalmas és évente 40-50 versenyen is elindul, szükségszerüen, mire junior  lesz vagy elfásúl, vagy kiég az eredmény nagyjából ugyan az!

Az évente  elnyerhető 13 bajnoki cím egyébként abszolút elértéktelenítette a bajnokságok  értékét. Nagyjából a bajnoki érem is csak egy érem a sok közül. Sportszakmai  szempontból egy évben nagyjából két alkalommal lehet csúcsformában egy  versenyző, ez tiszta biológia. Logikusan a tavaszi idény lezárása a  Váltóbajnokság, az öszié a NOB. A többi én nem is tudom mi, edzőverseny?   felkészülési verseny? Nem tudom, mindenesetre nem érdemes csodálkozni, hogy  abból a 5-6 versenyzőből aki egy egy évjáratban összejön felnőtt korára jó ha  egy marad."

Kálmán  -- Eredeti üzenet --   Feladó: Kelemen János  <kelemen.janos111 at t-online.hu>   Címzett: tájfutó lista  <tajfutas at lazarus.elte.hu>   Elküldve: 2013.  július 6. 20:45   Tárgy : Re:  [Tajfutas] JWOC2013 férfi váltó - hibapontok?       Végül is, az egész hét összképét  nézve, nem oszt nem szoroz.   Figyelő tekinteteteket  Vuokattira-re vessétek: http://www.woc2013.fi/ssl/woc.nsf/sp?open&cid=day707   Janó       ----- Original Message -----        From: miklos   mets      To: Kelemen János        Cc: tájfutó lista        Sent:   Saturday, July 06, 2013 8:26 PM     Subject: Re:   [Tajfutas] JWOC2013 férfi váltó -   hibapontok?             Janó, komolyan az a gondod, hogy kicsit esett   teherbe vagy nagyon? Ha hibapontos, nem mindegy hány hibapontja   van?   MM           2013. július 6. 20:19 Kelemen János írta, <kelemen.janos111 at t-online.hu>:        Sziasztok,     Szerintetek miért van két   hibapontja a JWOC válton az eslő futó Tölgyesi Tamásnak? A TracTrac-t nézve   csak az első, azaz 60 számú pontot nem foghatta az 51-t viszont   igen.     http://www.jwoc2013.cz/upload/live/m20u1.HTM           Üdv,     Janó, a   szomorkás   
_______________________________________________
Tajfutas   mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas         _______________________________________________
Tajfutas  mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas     _______________________________________________
Tajfutas mailing  list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte .hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20130707/48242302/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról