[Tajfutas] JWOC2013 tanulságok???

Hajdu Kálmán hmarcell at startadsl.hu
2013. Júl. 7., V, 09:20:01 CEST


Nem rég elküldtem ezt a levet (a JWOC elött) most újra elküldöm (a JWOC után) , talán akiknek van ráhatása a sportág fejlődésére elolvassák!

"Minden sportágnak meg van a maga "király" száma amiben nyerni más mint a többiben. Számomra ez a NOB és a Váltóbajnokság, de nem kívánok vitázni a felett, hogy a 10 bajnokság közül melyik az igazi, már csak azért sem mert én nagyjából 50 éve kezdtem versenyezni és azóta, tudom megváltozott a világ. De az évi 10 bajnokság ifiknél a DOL-t is beszámítva 13. sportszakmai szempontból merő képtelenség! 
Olyan versenyző nincs a földön aki erre képes felkészülni. A magyar tájfutásban oly kevés versenyző van, hogy arról nincs mit beszélni, hogy valamelyik edző specialistákat nevel: 3 versenyzőt sprintre, 2-t hosszútávra, valaki mást középtávra, ugye ezt te is belátod. A fiam számára, felkészülési szempontból a 13 bajnokság, + 3 válogató verseny (és ő csak az Ifi VB-re válogatózik, a junior VB-t eleve nem terveztük.) meg is haladja azt a számot ahány tétversenyen a tudomány jelen állása szerint egyáltalán érdemes elindulni. A kupaversenyek ezután csak edzések, persze ahhoz elég drágák, igyekszünk is hanyagolni őket. Ráadássúl az a gyerek aki szorgalmas és évente 40-50 versenyen is elindul, szükségszerüen, mire junior lesz vagy elfásúl, vagy kiég az eredmény nagyjából ugyan az!

Az évente elnyerhető 13 bajnoki cím egyébként abszolút elértéktelenítette a bajnokságok értékét. Nagyjából a bajnoki érem is csak egy érem a sok közül. Sportszakmai szempontból egy évben nagyjából két alkalommal lehet csúcsformában egy versenyző, ez tiszta biológia. Logikusan a tavaszi idény lezárása a Váltóbajnokság, az öszié a NOB. A többi én nem is tudom mi, edzőverseny? felkészülési verseny? Nem tudom, mindenesetre nem érdemes csodálkozni, hogy abból a 5-6 versenyzőből aki egy egy évjáratban összejön felnőtt korára jó ha egy marad."

Kálmán 

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Kelemen János <kelemen.janos111 at t-online.hu>Címzett: tájfutó lista <tajfutas at lazarus.elte.hu>Elküldve: 2013. július 6. 20:45Tárgy : Re: [Tajfutas] JWOC2013 férfi váltó - hibapontok?

  Végül is, az egész hét összképét nézve, nem oszt nem szoroz. Figyelő tekinteteteket Vuokattira-re vessétek: http://www.woc2013.fi/ssl/woc.nsf/sp?open&cid=day707 Janó  ----- Original Message -----  From:  miklos  mets  To: Kelemen János  Cc: tájfutó lista  Sent: Saturday, July 06, 2013 8:26  PM  Subject: Re: [Tajfutas] JWOC2013 férfi  váltó - hibapontok?  
   Janó, komolyan az a gondod, hogy kicsit esett teherbe vagy nagyon? Ha  hibapontos, nem mindegy hány hibapontja van?
MM
  

  2013. július 6. 20:19 Kelemen János írta, <kelemen.janos111 at t-online.hu>:
       Sziasztok,   Szerintetek miért van két hibapontja a JWOC válton az   eslő futó Tölgyesi Tamásnak? A TracTrac-t nézve csak az első, azaz 60 számú   pontot nem foghatta az 51-t viszont igen.   http://www.jwoc2013.cz/upload/live/m20u1.HTM      Üdv,   Janó, a   szomorkás
_______________________________________________
Tajfutas   mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas


 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20130707/fb4c9a6e/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról