[Tajfutas] JWOC2013 tanulságok???

Hajdu Kálmán hmarcell at startadsl.hu
2013. Júl. 7., V, 09:20:01 CEST


Nem rég elküldtem ezt a levet (a JWOC elött) most újra elküldöm (a JWOC után) , talán akiknek van ráhatása a sportág fejlődésére elolvassák!

"Minden sportágnak meg  van a maga "király" száma amiben nyerni más mint a többiben. Számomra  ez a NOB és a Váltóbajnokság, de nem kívánok vitázni a felett, hogy a 10  bajnokság közül melyik az igazi, már csak azért sem mert én nagyjából  50 éve kezdtem versenyezni és azóta, tudom megváltozott a világ. De az  évi 10 bajnokság ifiknél  a DOL-t is beszámítva 13. sportszakmai  szempontból merő képtelenség! 
Olyan versenyző nincs a földön aki  erre képes felkészülni. A magyar tájfutásban oly kevés versenyző van,  hogy arról nincs mit beszélni, hogy valamelyik edző specialistákat  nevel: 3 versenyzőt sprintre, 2-t hosszútávra, valaki mást középtávra,  ugye ezt te is belátod. A fiam számára, felkészülési szempontból a 13  bajnokság, + 3 válogató verseny (és ő csak az Ifi VB-re válogatózik, a  junior VB-t eleve nem terveztük.) meg is haladja azt a számot ahány  tétversenyen a tudomány jelen állása szerint egyáltalán érdemes  elindulni. A kupaversenyek ezután csak edzések, persze ahhoz elég  drágák, igyekszünk is hanyagolni őket. Ráadássúl az a gyerek aki  szorgalmas és évente 40-50 versenyen is elindul, szükségszerüen, mire  junior lesz vagy elfásúl, vagy kiég az eredmény nagyjából ugyan az!

Az  évente elnyerhető 13 bajnoki cím egyébként abszolút elértéktelenítette a  bajnokságok értékét. Nagyjából a bajnoki érem is csak egy érem a sok  közül. Sportszakmai szempontból egy évben nagyjából két alkalommal lehet  csúcsformában egy versenyző, ez tiszta biológia. Logikusan a tavaszi  idény lezárása a Váltóbajnokság, az öszié a NOB. A többi én nem is tudom  mi, edzőverseny?  felkészülési verseny? Nem tudom, mindenesetre nem  érdemes csodálkozni, hogy abból a 5-6 versenyzőből aki egy egy  évjáratban összejön felnőtt korára jó ha egy marad."

Kálmán 

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Kelemen János <kelemen.janos111 at t-online.hu>Címzett: tájfutó lista <tajfutas at lazarus.elte.hu>Elküldve: 2013. július 6. 20:45Tárgy : Re: [Tajfutas] JWOC2013 férfi váltó - hibapontok?

   Végül is, az egész hét összképét nézve, nem oszt  nem szoroz. Figyelő tekinteteteket Vuokattira-re vessétek: http://www.woc2013.fi/ssl/woc.nsf/sp?open&cid=day707 Janó    ----- Original Message -----    From:    miklos    mets    To: Kelemen János    Cc: tájfutó lista    Sent: Saturday, July 06, 2013 8:26    PM   Subject: Re: [Tajfutas] JWOC2013 férfi    váltó - hibapontok?   
      Janó, komolyan az a gondod, hogy kicsit esett teherbe vagy nagyon? Ha    hibapontos, nem mindegy hány hibapontja van?
MM
   

   2013. július 6. 20:19 Kelemen János írta, <kelemen.janos111 at t-online.hu>:
             Sziasztok,     Szerintetek miért van két hibapontja a JWOC válton az      eslő futó Tölgyesi Tamásnak? A TracTrac-t nézve csak az első, azaz 60 számú      pontot nem foghatta az 51-t viszont igen.     http://www.jwoc2013.cz/upload/live/m20u1.HTM           Üdv,     Janó, a      szomorkás
_______________________________________________
Tajfutas      mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas


 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20130707/fb4c9a6e/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról