[Tajfutas] További javaslatok a környezetvédelmi bizottság számára

Török Imre toreny at freemail.hu
2013. Aug. 29., Cs, 22:46:38 CEST


Tisztelt MTFSz Környezetvédelmi bizottság!

A pótszimból ragasztószalag "betiltása" kapcsán az alábbi hasonló javaslatok fogalmazódtak meg bennem:

1. Mivel a papír alapú eredményközlés jobban terheli a környezetet, mint a pótszimból ragasztószalagja, így ALKALMAZÁSA SZIGORÚAN KERÜLENDŐ! A rendezők a cél területén WiFi kapcsolaton keresztül biztosítsák az eredményközlést, amit a versenyzők telefonjaikon és tabletjeiken  tudnak követni.

2. Mivel az egyszer használatos rajtszám alkalmazása több százszor jobban terheli a környezetet, mint a pótszimból ragasztószalagja, így ALKALMAZÁSA SZIGORÚAN KERÜLENDŐ! A rendezőknek újrafelhasználható rajtszámot kell biztosítaniuk (nyakba akasztós, deréknál megkötős, "retró" textil rajtszám, ami talán még megvan a szövetségek raktárainak eldugott sarkában). 

3. Mivel a papír lapú térkép (amit általában úgysem használunk fel még egyszer) több százszor jobban terheli a környezetet, mint a pótszimból ragasztószalagja, így ALKALMAZÁSA SZIGORÚAN KERÜLENDŐ! A versenyzők kötelesek tabletet vagy e-könyv olvasót hozni, amihez a rendezők a rajban biztosítják a térkép letöltésének lehetőségét.

4. Mivel a büfében árusított ételek és italok csomagolása és szállítása több százezerszer jobban terheli a környezetet, mint a pótszimból ragasztószalagja, így a célbüfé ALKALMAZÁSA SZIGORÚAN KERÜLENDŐ! Amennyiben a rendezőség mégis engedélyezi a célbüfé működését, az akkor is csak 20 km-en belüli őstermelők termékeit árusíthatja.

5. Mivel a versenyzők leutazása a versenyre több száz milliárdszor jobban terheli a környezetet, mint a pótszimból ragasztószalagja, így a cél közelében parkolási lehetőség KIALAKÍTÁSA SZIGORÚAN KERÜLENDŐ! Ez alól csak a Trail-O versenyek paralimpiai kategóriájában induló versenyzők, valamint az F/N80 kategóriában induló versenyzők képezhetnek kivételt, amennyiben megújuló energiával feltöltött elektromos gépjárművel érkeznek. A rendezőségnek lehetőség szerint úgy kell kialakítani a cél elhelyezését, hogy villamosított vasútvonalon lévő vasútállomástól (esetleg villamos vagy metró megállótól) gyalogosan megközelíthető legyen. Ennek hiányában a rendezőségnek a legközelebbi ilyen vasútállomástól biztosítania kell az autóbuszos szállítást. A szállításhoz felhasznált buszoknak legalább EURO 7-es környezetvédelmi besorolással kell rendelkezniük. Valamennyi versenyzőnél a rajthoz állás feltétele az odautazáshoz megváltott, jegyvizsgáló által kezelt vonatjegy (adott esetben villamos vagy metró vonaljegy, illetve bérlet) bemutatása, kivéve a paralimpiai, illetve F/N80 kategóriákat.

Kérem javaslataim szíves megfontolását.

Tisztelettel:

TÖRÖK Imre




További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról