[Tajfutas] bajnoki rendszer

zala.ztc at zalaszam.hu zala.ztc at zalaszam.hu
2012. Jan. 30., H, 10:15:08 CET


Janó!

Rosszul írod (tudod)!
Nem kell a hazai szövetség engedélye a külföldi versenyzéshez. Miért is kéne? Ha az adott verseny kiírásában nem szabályozzák az indulási jogosultságot, akkor bárki elindulhat még a cseh bajnokság elit kategóriáiban is. Akár Én is “botütőként”.

Bürokrácia: igen van a versenyengedély kérelemben bürokrácia is. De ez csak a sportot, és a sportot irányítók munkáját segíti. Így rend van a sportágakon belül. Ellenőrizhető, hogy az adott sportágban mennyien igazolt sportolók, milyen a sportág versenyrendszere, mennyien vesznek részt benne. Állam bácsi csak a jól működő sportágakat szeretné támogatni és ehhez szükséges az adminisztráció. Ahhoz, hogy a tájfutás is bennmaradjon a támogatottak körében, meg kell tennünk amit sporttörvény és egyéb szabályozások megkövetelnek (versenyengedély, sportorvos, .... stb.). Független attól, hogy ez egyes személyeknek jó-e vagy sem, előny-e vagy sem.

Felföldi Karcsinak - Diákolimpia, MEFOB – ezen versenyeknek külön szabályozásuk van, amelyben a rajthoz állás feltételei is szerepelnek. Itt nincs előírva a versenyengedély! (diákolimpia szabályzata: http://www.mtfsz.hu/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=58&Itemid=561&limitstart=5, a MEFOB-ról nem találtam, de az Egyetemi Sportszövetségnél biztosan van, illetve a verseny kiírásában mindig szerepel)

Nagy Lajosnak - Az utcai futóversenyek többségét nem az Atlétikai Szövetség rendezi (de némely versenyben benne vannak és azok a bajnokságaik, de ott is csak azokat értékelik, akiknek van atlétikában versenyengedélyük, vagyis a versenyt megnyerheted Te is, de bajnok nem biztos, hogy Te leszel). Egyébként az atlétáknál a mienknél sokkal szigorúbbak az indulási és igazolási feltételek (pl. nekik van kék sportkönyvük), így a példád nem idevaló.

üdv
Fehér FerencFrom: Kelemen János 
Sent: Monday, January 30, 2012 9:07 AM
To: tajfutas at lazarus.elte.hu 
Subject: Re: [Tajfutas] bajnoki rendszer

Alapból feltételezzük, hogy a külföldről érkező a saját hazai versenyrendszerében igazolt tag és így Ő is megfizeti hazája rajtengedélyét. Detti lányom finn klubja is fizet utána balesetbiztosítástól függő, arányos díjat.
Hazai versenyző elvileg csak a szövetség engedélyével indulhat külföldi versenyen, csak ezt senki nem ellenőrzi. Pedig a célja az lenne, hogy minden "botütő" pl. egy cseh bajnokság F21 vagy N21 kategóriájában ne égesse le kis hazánkat. 
HN
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20120130/1c511b5f/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról