[Tajfutas] Verseny- és minősítési szabálymódosítási javaslatok

Vida Istvan vipisti at vipmail.hu
2012. Jan. 26., Cs, 10:31:59 CET


Halihó!!!
Pedig csak annyi kitételt kellene elrendelni, hogy : az érvényes eredményt elért indulókat MINDEN kategóriában értékelni kell, ahol JOGOSAN indult!!/(MTFSZ VERSENYSZABÁLYZAT szerint). Ez csak program kérdése és jön a kívánt eredmény! Ha csak 1 pálya van az F75 is bekerül az F21 eredménybe is! és van szégyellni valója annak a sihedernek, aki mögötte végez!!
(Bár mindenki olyan értékelést csinál amilyet akar, ahhoz nem szükséges mtfsz engedély!) Én a testsúly szerinti értékeléseket is szivesen böngészném :-)
 ViPi

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Török Imre <toreny at freemail.hu>Címzett: péter kovács <kovacsp969 at gmail.com>, péter kovács <kovacsp969 at gmail.com>, tajfutas at lazarus.elte.huElküldve: 2012. január 25. 15:18Tárgy : Re: [Tajfutas] Verseny- és minősítési szabálymódosítási javaslatok

  Sziasztok!     Természetesen nem gondoltam, hogy valamennyi pontban részletes anyag készül az idei közgyűlésre, amiről egyből lehetne szavazni.     Ezt én is csak a 2. javaslat (felnőtt kategóriában futott pontok beleszámítása a szenior ranglistába) esetében tartom kivitelezhetőnek.     Az 1. és 3. javaslatnál az is nagy eredmény lenne, ha az MTFSz illetékes szakbizottságai elkezdenének érdemben foglalkozni ezekkel a felvetésekkel, és az év folyamán születne valamilyen hivatalos állásfoglalás ezekkel kapcsolatban.     Üdv:  
 TÖRÖK Imre
 MAFC
 
 "péter kovács" <kovacsp969 at gmail.com> írta:   Az Imre által felvetett javaslatok többnyire jogosnak tűnnek, de azon azért csodálkoznék, ha a Közgyűlésig tető alá lehetne hozni egy szavazásra alkalmas változatot.     Bár semmiképp sem tartom magam a női egyenjogúság ellenzőjének, de azt azért még nem látom, hogy a női és férfi mezőny erdményeinek/pontjainak összeboronálása milyen eredmények alapján történhetne, egyelőre ugyanis csak nagyon elvétve versenyzünk közös mezőnyben.     " A női egyenjogúság csak egy mítosz. A nők jobbak."     Kovács Péter  BBB          2012/1/24 Török Imre <toreny at freemail.hu>
   Sziasztok!     A "Bajnokságok egyáltalán" levélváltásokat olvasva az alábbi konkrét javaslatok fogalmazódtak meg bennem:     1. Az MTFSz Versenybizottsága dolgozzon ki legalább egy ajánlást a "Minimál" rangsoroló versenyekre vonatkozóan: Egy kis létszámú versenyen legalább hány db pályát kell kitűzni, és az egyes pályákat melyik kategóriák fussák.     Indoklás: Jelenleg is bevett gyakorlat, hogy kis létszámú kategóriákat összevonnak, illetve azonos pályákat több kategória is fut. Indokolt lenne egy hivatalos útmutató arra vonatkozólag, hogy ezeket az összevonásokat és közös pályahasználatokat milyen módon és milyen mértékig lehessen alkalmazni.     2. Ha szenior korú versenyző felnőtt kategóriában indul, akkor az ott futott rangsorpontot vegyék figyelembe a szenior ranglista számításakor is.     Indoklás:  a) Szerintem azoknak a szenior versenyzőknek is szerepelniük kellene szenior ranglistán, akik még rendszeresen felnőtt kategóriában indulnak, főleg, hogy általában ők a szenior korosztály ténylegesen legjobb versenyzői.  b) Ha egy F/N35-ös versenyző elindul egy évben 6 versenyen, és ebből néhány esetben összevonják az F/N35-ös kategóriát az F/N21B kategóriával, akkor végül sem felnőtt sem szenior minősítése, illetve ranglistahelye nem lesz, ami igazságtalan.     Megjegyzés: Hasonló probléma van a junior korosztály esetén.     3. Az MTFSz illetékes szakbizottságai készítsenek egy hatástanulmányt az egységes ranglistaszámítás bevezetéséről, és ez alapján tegyenek javaslatot arról, hogy érdemes-e áttérni erre a rendszerre.     Indoklás:  Az egységes ranglistaszámításnál egy közös ranglista készülne amelyben minden versenyző szerepel, tekintet nélkül a nemre és korcsoportra. A férfi és női korosztályos ranglisták az egységes ranglistából szűréssel előállíthatók.     Előnyök:  a) Kis létszámú versenyeken könnyebben lehet minősítést szerezni, mert elegendő, ha az adott pályán 5 induló volt korcsoporttól és nemtől függetlenül. Tehát nem kategóriánként, hanem pályánként kell 5 induló.  b) Automatikusan megszűnnek az ifi, felnőtt és szenior ranglisták közötti átmenetek jelenlegi anomáliái (lásd fentebb F/N35-ös kategória problémái).  c) Az egyes teljesítmények közvetlenül összehasonlíthatóak lesznek.  d) Mivel pályánként és nem kategóriánként történik a számítás, így több versenyző eredménye alapján reálisabb és kiegyenlítettebb pontszámok születnek, mint ha kategóriánként 5-10 induló eredményéből történne a számítás.     Hátrányok:  Páran depressziósak lesznek, ha szembesülniük kell azzal, hogy sok ifjú vagy éppen idős versenyző is előttük van a listán :)       A fenti javaslatokat akár a közelgő MTFSz közgyűlésen is meg lehetne vitatni.     Üdv:  
 TÖRÖK Imre  MAFC
   
 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus .elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
     _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20120126/3fefb654/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról