[Tajfutas] Mindenki jöhet

Tóth Károly toth.karoly1 at upcmail.hu
2012. Feb. 19., V, 13:34:09 CET


Az biztos, hogy így a rendezők a saját dolgukat nagy mértékben megkönnyítik, jó eséllyel a verseny színvonalának a rovására. Ha lesz benne pillangó, akkor akkor jóval kisebb területet kell a térképhez átnézni, melyet a Postás nem is olyan régen, jó színvonalon, újonnan készített. Ha lesz benne pillangó, akkor a közös pont környezete valószínűleg már másodszorra is unalmas lesz. Futottam már jó pillangós pályát, pl. valamelyik Eger Nagydíjon, talán Parád környékén, de nagyon gyengét is, pl. a 2009-es Hungária Kupa 3. napján, Bükkszentkereszten, illetve teljesen feleslegeset, unalmasat is , szintén a 2009-es Hungária 6. napján. Akárhogy oldja is meg a pályakitűző, reméljük, hogy korrekten, jó pályákon dől majd el a verseny.

Tóth Karesz

 ----- Original Message ----- 
 From: Zentai József 
 To: Domán Gábor 
 Cc: tajfutas at lazarus.elte.hu 
 Sent: Sunday, February 19, 2012 12:58 PM
 Subject: [Tajfutas] Mindenki jöhet


 Szia!

 Dehogynem........

 MINDENKI jöhet, tömegrajttal indul, így ha tudsz atléta haverokat, bárkit elhívhatsz a HOB-ra, mert nem lesz nekik nagy kunszt végig menni a pályán. Ez a mostani versenykiírás már nem az eredeti tájékozódási futást fogja jelenteni, ez már csak "táj"-ban való futás lesz, egy felesleges térképpel a kezedben. Tájoló sem kell, csak ügyelni kell az ellenőrző pontnál a dugókázásnál. 

 ..........Olvasom a közgyűlési emlékeztetőben:- A versenyek színvonalának emeléséhez szövetségi tanácsadót nevezett ki a szövetség, a nem normáltávú versenyformákat előtérbe kívánja hozni az elnökség............
 Ezek szerint már ide is beilleszthető a tömegrajtos HOB!

 Egy régi sztori, most jutott eszembe, bár nem tartozik szorosan a tömegrajthoz, de azért tájékozódási futás szempontjából elgondolkodtató. 

 ......Egyszer volt, hol nem volt egy bükki, talán váltó, vagy egy CSB, ahol a DVTK elindította egyik tájfutójaként jelenlegi "futás" népszerűsítő barátomat a salgótarjáni Mecser Lajost. 
 (Csak a fiatalok kedvéért:-az 5000 m-es időeredményél egyszer az óra 13:29,2 percnél állt meg. Régen volt...de igaz volt!) 
 Szóval Lajos, mint a gép végigment a pálya 90 százalékán, ragadva akkori menőinkre, de Dzsepa (Szabó Laci) végül a gyűjtő előtt egy sűrűbb részen úgy lerakta őt, hogy Mecser ezt követően társ hiányában alig talált be a célba.

 Azóta persze már nagyot fejlődtek atléta sporttársaink is, így elképzelhető, hogy az idei HOB-n már fordított lesz a helyzet.

 A jól futó atléta, végig nyomja a számára könnyű iramot egy jól tájékozódó tagtársunkkal, aztán a gyűjtőt megfogva szépen lehajrázza őt és nyer!

 Popey  ----- Original Message ----- 
  From: Domán Gábor 
  To: tajfutas at lazarus.elte.hu 
  Sent: Friday, February 17, 2012 7:21 AM
  Subject: [Tajfutas] (nincs tárgy)


  Kérdés a HOB rendezőkhöz F 50 kat. nem lesz?

  Domán----------------------------------------------------------------------------


  _______________________________________________
  Tajfutas mailing list
  Tajfutas at lazarus.elte.hu
  http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas------------------------------------------------------------------------------


 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas  _____________ NOD32 6370 (20110811) Információ _____________

 Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
 http://www.nod32.hu
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20120219/df9e24ca/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról