[Tajfutas] Nem lesz kategória összevonás a Bp. Hosszútávún.

Vida Istvan vipisti at vipmail.hu
2011. Már. 10., Cs, 13:59:16 CET


A csendes nagy többség "véleménye" Leszűrhető a versenyzők, résztvevők eredménylistájából! DE az egyének véleménye is nagyon fontos!!
ViPi

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Nagy Lajos <nagyluji43 at vipmail.hu>Címzett: Hites Viktor  <tajfutas at freemail.hu>, Hites Viktor  <tajfutas at freemail.hu>, Julianna Grant   <jzgrant at yahoo.co.uk>, Levlista   <tajfutas at lazarus.elte.hu>Elküldve: 2011. március 10. 13:38Tárgy : Re: [Tajfutas] Nem lesz kategória összevonás a Bp. Hosszútávún.

Mindig az EGYEDEK alkotják a többséget.
lujipapa

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Hites Viktor <tajfutas at freemail.hu>Címzett: Julianna Grant  <jzgrant at yahoo.co.uk>, Julianna Grant  <jzgrant at yahoo.co.uk>, Levlista  <tajfutas at lazarus.elte.hu>Elküldve: 2011. március 10. 13:21Tárgy : Re: [Tajfutas] Nem lesz kategória összevonás a Bp. Hosszútávún.

     Nem egyedi vélemények hiányoznak igazából hanem a nagy csendes többség véleménye.       From: Julianna Grant [mailto:jzgrant at yahoo.co.uk] 
 Sent: Thursday, March 10, 2011 12:44 PM
 To: Hites Viktor
 Cc: Levlista
 Subject: Re: [Tajfutas] Nem lesz kategória összevonás a Bp. Hosszútávún.     Draga Viktor
 
 Ha hianyzik neked valaki velemenye meg, akkor ide irom:
 
 Bajnoksagon es nagy, sok fos, fontos versenyeken szeretnek a terep, terkep es palyakituzo mellett meg a sajat kategoriammal is kuzdeni. Az osszes tobbi versenyen azt szeretnem, hogy NAGYON JO TEREPEN, NAGYON JO TERKEPEN ES ELSOOSZTALYU SZUPER PALYAN FUSSAK. Semmi mas nem fontos. Legalabb is nekem. Aztan, hogy ki van meg ugyanazon a palyan, az lenyegtelen, mert ha mindenki is ott lenne es felteve, hogy ki akarom sutni, hogy hogyan hasonlodik az eredmenyen a 'szokasos' ellenfelekhez kepest, hat megnezem, hogy ok hol vegeztek, kesz, ennyi. Csinalhtok, ha akarok magamnak sorrendet csak N60-osokbol. Manapsag mar a brit rangsor is igy megy. Par eve atkutyultak, hogy csak egy lista van, de a software-juk ami fent van a neten az tud szortirozni akarmilyen kriteriumon. Egy gomb nyomassal elojon akarmilyen lista: korosztalyi, regionalis, klubon beluli stb., stb.
 
 Persze vannak olyan nagyon harcos tipusu versenyzok meg a szenior nok kozott is akiket csak ugy erdekel a dolog ha a kategorias dobogos, sot elso helyezes eselyei megvannak, de ebbol nincs sok. Persze az aki ahhoz van szokva, hogy mindig nyerjen es nem ures gyozelemrol, hanem valos gyozelemrol van szo, azt en megertem, de mar ilyen sincs sok. Hogy oszinte legyek engem meg akkor sem hajtottak a dobogos helyezesek es ermek amikor majdnem mindig a dobogon voltam, nemhogy most.
 
 Szoval, maradjunk annal, hogy tessek mostantol minden versenyen a jo terepre, terkepre es palyakra koncentralni es minden mas masodlagos, higyjetek el. Azt hiszem a Kovalcsik Pista irta, hogy vannak versenyek amik valamilyen okobol meg mindig sok szaz embert vonzanak. Nem akarok itt hirdetni, de fogadok, hogy ezeknek mindig jo a hiruk a terkep es a palyak vonatkozasaban.
 
 Grant Julia           From: Hites Viktor <tajfutas at freemail.hu>
 To: Hegedüs András <ahegedu1 at enternet.hu>; tajfutas at lazarus.elte.hu
 Sent: Thu, 10 March, 2011 8:10:01
 Subject: Re: [Tajfutas] Nem lesz kategória összevonás a Bp. Hosszútávún.  Sziasztok!   Szerintem nem ártana egy szélesebb körű közvélemény kutatás sem a témában. A szenior hölgyeknél mi is nagyon hasonló problémával küzdünk (nem előszörJ). Ha tudná az ember, hogy a hölgyek szívesen indulnak a saját kategóriájukban, és a nekik szánt pályán, csak nem tudom, hogy akarnak-e maguknak ellenfeleket, vagy elég nekik a pályával való küzdelem. Jó lenne, ha lehetne tudni, hogyha 1-3 fős kategóriákat megrendezünk, akkor valóban nem várják el az indulók a díjazást, mert kis létszámú kategóriák esetén a díjazás valóban egy elég jelentős részét fel tudja emészteni a nevezési díjnak. (Ha három ember összevonunk egy kategóriába, akkor ugyan ott tartunk díjazás szempontjából, mintha nem csináltunk volna semmit.) Ha tudnánk, hogy nem feltétlenül ragaszkodnak a szenior hölgyek, vagy férfiak, esetleg utánpótlás korú versenyzők a minősítéshez, ill. a díjazáshoz, és ennek elmaradása esetén is szívesen jönnek versenyezni, akkor alighanem valamennyi versenyrendező szívesen biztosítana a számukra az eredeti pályájukon indulási lehetőséget, hiszen nyomtatóval nyomtatva a térképeket már alapvetően nem számít, hányan futnak egy adott pályát. Nyomdai nyomtatásnál nyilván ez is egy „gazdaságossági” szempont.   Miközben persze tudjuk, sejtjük, hogy az érintett kategóriába nevezők nyilván annak örülnének igazán, ha a saját pályájukon a saját kategóriájukba tartozó versenyzőkkel mérhetnék össze magukat.   üdv. Viktor        From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Hegedüs András
 Sent: Wednesday, March 09, 2011 3:04 PM
 To: tajfutas at lazarus.elte.hu
 Subject: [Tajfutas] Nem lesz kategória összevonás a Bp. Hosszútávún.       Sziasztok,   szerény kis versenyünkkel egy izgalmas vita közepébe csöppentünk.   Így elsősorban tájékoztatni szeretném a szombati verseny résztvevőit, hogy nem lesz kategória összevonás.   Másodsorban – a vitához is adalékot szolgáltatva – indokolom döntésünket.   Az ENTRY-ben láthatjátok, hogy vannak 5 fő alatti kategóriák, elsősorban szenior nőknél. Többeket megkerestünk az érintettek közül, és mind azt mondták, hogy nem (nagyon) érdekli őket a rangsorpont, a választott kategóriában (és pályán) akarnak futni. Ebben nyílván az is közrejátszott, hogy eleve 10 évenként írtuk ki a kategóriákat (35, 45, stb) és a hosszútávú jelleg miatt nagyobbak a különbségek a szomszédos pályák között, mint normáltávú versenyen.   Ahogy korábbi leveleimből is láthattátok, mi is gondolkodtunk a kategória összevonásokon, és nehezen jutottunk döntésre. Tehát valóban jó lenne valami útmutató, ajánlás a rendezőknek és továbbképzés a versenybíróknak.   András.            _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110310/aa5993cc/attachment-0001.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról