[Tajfutas] Off/nosztalgia

Nagy Lajos nagyluji43 at vipmail.hu
2011. Jan. 3., H, 11:09:50 CET


Még csak annyit.én elég jól megértem néha Júlia férjét is,pedig Ő nem igazán magyar kiosztásu klaviatúrán beszél.Értse mindenki ahogy akarja,de csak az a lényeg amit Júlia leírt!!!
lujibácsi

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Matyas Kinde <kindemat at gmail.com>Címzett: Nagy Lajos <nagyluji43 at vipmail.hu>Elküldve: 2011. január 3. 11:0Tárgy : Re: [Tajfutas] Off/nosztalgia

 Én pl Mac OSX -et használok, de itt se nehéz változtatni a bill. kiosztást :)

On Jan 3, 2011, at 10:58 AM, Nagy Lajos wrote:
És szerinted hányan használnak más op.rendszert? Igaz egy ideje a Linux jobban tetszik,azt is használon,(fifti-fifti).
lujibácsi
-- Eredeti üzenet --
Feladó: TIPO Miksi <tipomiksi at chello.hu>Címzett: Lista <tajfutas at lazarus.elte.hu>Elküldve: 2011. január 3. 10:53Tárgy : Re: [Tajfutas] Off/nosztalgia

Egy barátom figyelmeztetett arra, hogy amit írtam, csak a Windows XP, Vista stb. operációs rendszert használóknál érvényes. M.
From: TIPO Miksi [mailto:tipomiksi at chello.hu] 
Sent: Monday, January 03, 2011 9:13 AM
To: Lista
Subject: FW: Off/nosztalgia

Kedves Julianna (es minden erdekelt)! Sokkal kellemesebb ugy levelezni, hogy beallitod a gepeden a magyar karakterkeszletet: Start - Vezerlopult - Teruleti es Nyelvi beallitasok - Nyelvek - Reszletek - Hozzaadas (itt egy dobbenetesen nagy listat ajanl fel, abbol valaszthatsz).Persze nalad ezek angolul vannak, de meg fogod talalni. Egy kattintassal - akar egy levelen belul is - atvalthatsz akarmelyik felvett karakterkeszletre, meg ciril, gorog vagy egyeb nem latin betusre is.A magyarhoz persze jobb egy magyar klaviatura, de akar filctollal is rairhatod az ekezetes es egyeb eltero betuket. Es mivel a magyar tartalmazza az osszes latin betut, legfeljebb mashol, mint az angol (pl. Z-Y), ha csak ezen a ket nyelven levelezel, meg valtani sem kell. Udv. Miksi
From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Julianna Grant
Sent: Monday, January 03, 2011 7:44 AM
To: Tóth Károly
Cc: Levlista
Subject: Re: [Tajfutas] nosztalgia (a múlt évszázad legnagyobb hazai versenye volt!)

Sziasztok

Megegyszer nagyon koszonom a sok-sok nosztalgiazast mindenkinek.  Olyanoknak, mint nekem, aki kevesebb, mint 20 eve versenyez itthon, ez aranyat er. :-)

Ugyanakkor, nem tudom nem haragusztok-e meg ram, de szeretnek egy megjegyzest tenni a magyar tajfutasrol es a magyar tajfutokrol, ami azert tunt fel nekem, mert en kulfoldon kezdtem.  Idezet a Toth Karcsitol:

"Azt hiszem azóta is itt van az egyik probléma a versenyzésünkkel, gyakorolni kell az akadályokon való gyors áthaladást, mert ebben gyengék vagyunk. (Horhos, mocsár, bozót, gallyazás, köves terület, ....)"

Ez szerintem meg ma is igy van, ami eleg meglepo, de szerintem az igazi oka az a fejekben, nem a sziv, tudo es izmokban van. Jo, meg az elit is lehetne fittebb, ebben a szferaban mindig van fejlodesre lehetoseg.  Ugyanakkor, ahhoz, hogy valaki gyorsan atkuzdje magat egy akadalynak felfogott terepreszen ahhoz egy bizonyos hozzaallas kell. Ahhoz eloszor is elvezni kell a futast es a kihivasnak is orulni kell.  En olyan sok embertol hallottam olyan hozzaallast, hogy:
" en csak szintes erdoben szeretek futni, az az igaz tajfutas!"
"sok randa mocsar van azon a terepen, oda nem megyek!"
"homokon nem futunk, azt utalom!"
"a gallyazast mindig kikerulom, megha ketszer olyan hosszu is!" stb., stb.

Ehhez mar csak hozzajon az az inszularis, utazas ellenes hozzaallas ami szinten megvan sokakban.  Valahogy ez a valtozatossag elleni erzes, a megszokott szeretete, a kihivasoknak mint kenyelmetlensegnek a kezelese, szerintem akkor is hozzajarult es most is hozzajarul ahhoz, hogy a Thon (es manapsag a Merz vagy Georgiou) mar a masik oldalon uget, mire mi meg csak azon torjuk a fejunket, hogy hogyan kellene ezen atkelni.

Meg mielott agyonuttok, tudom, hogy a sok utazashoz penz kell, es egy olyan orszagban ahol nincs nagy valtozatossag a terepek kozott, a versenyzok hatranyban vannak olyan nepekkel szemben, ahol van mindenfele.  De szerintem meg azt a keves valtozatossagot se hasznaljuk ki kelloen, amit megvan itthon.

Uj jelszo 2011-re: minel mocsarasabb, gallyazottabb, kovesebb, horhosos vagy homok dunes annal jobban szeretjuk!!!

Julia
xxx (ezek puszik mindenkinek!!)


From: Tóth Károly <toth.karoly1 at chello.hu>
To: Kelemen János (netquick) <nemelek at netquick.hu>; tajfutas at lazarus.elte.hu
Sent: Sun, 2 January, 2011 23:14:13
Subject: Re: [Tajfutas] nosztalgia (a múlt évszázad legnagyobb hazai versenye volt!)

Érdekes összehasonlítani a régi útvonalakat is. A befutó fényképet látva még azt hittem, hogy Kelemen Stancival futottam a pálya egy részét, de az útvonalakat összehasonlítva valószínűleg a végefelé találkoztunk. A 2.ponttal nekem is meggyűlt a bajom, a 4-5. pedig alulról az irtások szélén nagy szenvedés  volt.Kár, hogy a terep nagy része számunkra már csak emlék, a fiatalabbak pedig nem is ismerhetik.A Nemzetek versenye Bakonycsernye-Kisgyónbányán volt, a Hamuház térképen, mély völgyekkel, elég sok szinttel.6 perccel indult utánam O.Thon, gondoltam megyek vele, amíg tudok. Kb. a 4. átmenet körül ért utól, néhány átmenetet mentem vele, azt hittem, hogy az emelkedős részen nem fog letenni. De aztán jött egy horhos, és mire én körülnéztem, hogy hol menjek át, Ő már a másik oldalon futott.  ..... Azt hiszem azóta is itt van az egyik probléma a versenyzésünkkel, gyakorolni kell az akadályokon való gyors áthaladást, mert ebben gyengék vagyunk. (Horhos, mocsár, bozót, gallyazás, köves terület, ....)Ezen a terepen utána volt még Bakony Kupa, az egyik emlékezetes 10 fős Volán váltó éjféli "0" idővel, és tavaly a Tájfutó "Maraton".Az 1980-as váltón tényleg kellettek a korongocskák. Az 1. pont 300 m-re volt, és ugye lyukasztottunk. Érdekes volt a pálya, 8km, 8 pont. Jó pálya volt, a kevés pont ellenére csak kb. másfél km-t futottam síkrajzi vezetővonalon ( út, ösvény, kerítés mellett) és a leghosszabb útfutás 450 m volt.És még egy Nov.7. váltó, ami számomra emlékezetes, az 1978-as. Pilisszentkereszt-Szurdok, Hosszú-hegy. Gyors pálya, néhány hosszú átmenet, erős nemzetközi mezőny.1.Svédország, 2. Norvégia, 3. Csehszlovákia, . ... 10. OSC ( Györgyi László, Tóth Károly, Hegedűs Zoltán) , a feljegyzéseim szerint   a legjobb magyar váltó, két ifivel. Nem tudom, tényleg így volt-e. Tóth Karesz ----- Original Message -----From: Kelemen János (netquick)To: tajfutas at lazarus.elte.huSent: Saturday, January 01, 2011 10:44 PMSubject: Re: [Tajfutas]nosztalgia (a múlt évszázad legnagyobb hazai versenye volt!)
Szia Boxi,Ez fantasztikus. Mi az amiről nem tudsz?Az én edzésnaplómban ennyi szerepel a versenyről: "Magabiztos kezdés után a második pontra kiszállok. Győztes idő: Ari Anjala (FIN) Én időm: ..... Helyezés 22. hely"Mellékelve a térkép. 2. pont előtti hibázásom mellett, a 4-5 átmenetben lévő felkapaszkodásomat sem értem és még sok más egyebet.Ezek voltak azok az évek, amikor a magyar VB előtt, olyan terepekről készültek térképek 1.15 000 méretarányban és nagyon jó minőségben, amik minden fiatal számára ismeretlenek voltak. Kotló, Kisasszony erdő, Vizfő, Zuppa, Pótharaszt, Keszthelyi hegység. Ezeken aztán a hazai pálya előnyét nem nagyon tudtuk kihasználni.  A Nov 7. EV-t követő keddi és szerdai napon rendezett Nemzetek Viadalát melyik terepeken bonyolították le?? Ott viszont már O. Thon nyert újra.Janó----- Original Message -----From: Bozán GyörgyTo: tajfutas at lazarus.elte.hu ; Balla SándorSent: Saturday, January 01, 2011 9:12 PMSubject: Re: [Tajfutas] nosztalgia (a múlt évszázad legnagyobb hazai versenye volt!)
"Ki tudja, hol készült és mikor?bs"
A képeken látható Rostás Irén (rsz:155), Schmidmeiszter Iluci (255) és Kovács Magda (355) összeállítású Magyar válogatott váltó a múlt évszázad legnagyobb hazai kupaversenyén, az 1979-es November 7. versenyen ért el szenzációs eredményt, amikor a hihetetlenül erős és népes nemzetközi mezőnyben Norvégia I. csapata mögött a II. helyen végeztek!
További képeken látható még Kelemen János és Kiss Zoltán, akik Honfi Gáborral együtt Magyarország I. válogatott csapatban futottak minden idők leggyilkosabb hazai váltóversenyén. A Magyarország II. válogatott váltó első futója volt Dosek Ágoston.
A versenyről így számol be a Spartacus versenyek emlékkönyve:
Férfiak gyilkos küzdelme
Hihetetlenül kemény és éles volt a verseny: 88 váltó rajtolt, az első hét váltó egy percen belül futott be. Legjobb válogatottainkból összeállított Magyarország I. csapata húsz perc hátránnyal csak a 13. helyet tudta kiharcolni! De ez még mind semmi! Az első három váltó 1, azaz egy másodpercen belül ért célba. Az egyéni verseny győztese Mårtensson* ma is lenyomta Øyvin Thon-t a világbajnokot. A svéd tájfutó évkönyv a Skärmen kiemelt terjedelemben foglalkozott a versennyel és közölte Korik öcsi képeit.  A svédek öröme határtalan, a tavalyi Nov. 7. váltó győzelem után az idén is lenyomták a norvégeket, ezen a minden képzeleten felüli rangos kontinentális viadalon! * Jörgen Mårtensson rendkívüli képességű svéd versenyző, később két egyéni világbajnokságot nyert, összesen tíz VB érmet gyűjtött. A ’90-es évek végéig ő volt a Silva cég „arca”. Jelmondata: Orienteering is the way of living.

A versenyen első futó volt Tóth Károly (488) OSC, aki jó helyen Kelemennel futott be, valamint az élboly mögött 54 perccel érkező Pápai János (465) a PVSK II csapatából, akit dr. Kovács László (565) vált. Kovács doki arcán azért játszik mosoly, mert a hangszóró már bemondta a második futók érkezését, így ő a világ legjobbjaival nyomhat annyi átmenetet, amennyit csak bír.
Az utolsó képen Hegedűs Zoltán és Szádeczky Kardoss Tama mint leendő második futók még mosolyogva várakoznak. Zoltán még nem sejti, hogy hamarosan diszkózni fog. A nagy rohanásban ez egyébként többeknek is sikerült a 88 férfi csapatból csak 53(!) csapat ért el eredményt.
Boxi
2010. 12. 30. 15:03 keltezéssel, Balla Sándor írta:Ki tudja, hol készült és mikor?bs _______________________________________________ Tajfutas mailing list Tajfutas at lazarus.elte.hu http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas 


__________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 5752 (20110101) __________

Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.

http://www.eset.hu
_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas



__________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 5752 (20110101) __________

Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.

http://www.eset.hu



_____________ NOD32 5750 (20101231) Információ _____________

Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
http://www.nod32.hu
_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas


--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110103/694d9396/attachment-0001.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról