[Tajfutas] MTFSZ Rendkívüli Közgyűlés ????

Vida Istvan vipisti at vipmail.hu
2010. Sze. 28., K, 16:23:03 CEST


DE MIÉRT KELL ÉVEK ÓTA AZ ESEMÉNYT ÜTKÖZTETNI VERSENNYEL???? mégha  az CSAK egy NEMZETKÖZI BORÓKAFUTÁS IS!!! ÉN EGY RIPSZÁNT SEM HAGYTAM KI A KÖZGYŰLÉS MIATT!! AZÓTA viszont nem is vettem programomba, hogy meghallgassam!! LÁRI_FÁRI!!! ViPi

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Zentai József <jozsef.zentai at gmail.com>Címzett: Kelemen János (netquick) <nemelek at netquick.hu>, Kelemen János (netquick) <nemelek at netquick.hu>, tájfutó lista <tajfutas at lazarus.elte.hu>Elküldve: 2010. szeptember 28. 11:49Tárgy : Re: [Tajfutas] MTFSZ Rendkívüli Közgyűlés ????

   Szia Janó, Sziasztok! Hát ez az, hogy a fenébe tudsz vagy 300 km-rel  távolabb a gondolatomban olvasni. Nem akartam erre az alapszabályos rendkívüliségre  válaszolni és főként nem akarom most a pécsieket zrikállni, de akkor most mi  van?! Ki is kezdeményezte ezt vidéki rendkívüliséget?!     Ha csak rendkívüliséggel is, de miért is  szakítottunk hirtelenjében a korábbi évtizedes begyepesedéssel a   BUDAPEST helyszínnel ! (persze ok most van ,de máskor is  lehetett volna!!!!!!)   ÉN, azóta nem járok közgyűlésre, amióta ezt az évi  EGY délelőttös fővárosi centrikusságot eldöntötték!    Korábban, véleményem szerint nagyobb rangja és  akár sportági NÉPSZERŰSÍTŐ jellege is volt a mindig vándorló másfélnapos  közgyűléseknek. (első nap délutánján mindenki kidumálhatta magát, javaslatokat  tehetett a nagyérdemű előtt, majd másnap ment a hivatalos közgyűlési forma,  országos/megyei/helyi sportvezetők meghívása-jelenléte- mellett) Ezek a "hírverések" évtizedek óta  elmaradnak.       Akik ott voltak hét végén a KTN  eredményhirdetésen láthatták a település polgármesterasszonyának  lelkendező, boldog arcát......, micsoda öröm volt neki, hogy mi hét végén ott  lehettünk Leveleken  Mint mondta:-  nem is gondoltam volna,  hogy ilyen sok helyről az országból ide jöttek versenyezni a mi kis  településünkre ez számunkra nagy megtiszteltetés, jöjjönek máskor is.  ! Ja, és a díjátadáskor ott volt  a megyei közgyűlés elnöke, a megyei sportvezető is (akik nem csak a nevüket  adták a védnökséghez)  Ezek a versenyek jóval nagyobb ismeretséget  hoznak a sportág számára mint a más típusú a "világ" szeme elől eldugott,  elhallgatott rendezvényeink.     Bocs a kitérésért, de a téma kapcsán  ez  a másfajta népszerűsítés is beugrott a zavaros fejecskémbe.   üdvPopey   Ui: Serdülő ! Biztos ami biztos,  én koratavaszra -rendes közgyűlés- már megvettem az új seprőmet.        ----- Original Message -----    From:    Kelemen János    (netquick)    To: tajfutas at lazarus.elte.hu    Sent: Monday, September 27, 2010 10:10    PM   Subject: [Tajfutas] MTFSZ Rendkívüli    Közgyűlés ????   
   Az alapszabály ezt tartalmazza:      (4) Rendkívüli közgyűlést kell összehívni az elnökségnek az erre vonatkozó    kezdeményezés kézhezvételétől számított 15-30 napon belüli időpontra    a) ha a tagok legalább egyharmada az ok és a cél megjelölésével azt    kezdeményezi,    b) ha a Felügyelő Bizottság elnöke kezdeményezi,    c) ha a törvényességi felügyeletet gyakorló szerv elrendeli.    Hogy is van ez??????            ----- Original Message -----      From:      Erdélyi Tibor           To: MTFSZ iroda (LÁ)      Cc: strategia at orienteering.hu ; tajfutas at lazarus.elte.hu      Sent: Monday, September 27, 2010 9:46      PM     Subject: Re: [Tajfutas]MTFSZ      Sportágfejlesztési Terve 2010-2015, ill. MTFSZ Rendkívüli Közgyűlési      meghívó     
Ahhoz az      utóbbi években már kezdtünk hozzászokni, hogy a Tavaszi Boróka      Kupával egy időpontban rendezi az MTFSz az éves RENDES közgyűlését.      Most újabb megtiszteltetés érte a versenyt: immár az Őszi Boróka      Kupával egyidőben RENDKIVÜLI közgyűlést hívott össze az Elnökség!      :)     
     Ettől függetlenül, mint ahogy tavasszal, most ősszel is  várunk      mindenkit évadzáró versenyünkre, akkor is, ha a Közgyűlés miatt csak egyik      napra tud eljönni!     
     
     

     2010/9/27 MTFSZ iroda (LÁ) <iroda at mtfsz.hu>
            Tisztelt Egyesületek, Kedves Tájfutók!       
       (Előre is elnézést kérek a hosszú levélért, mindazonáltal arra kérem        azokat, akik érdekeltek a sportág előremozdításában, hogy olvassák végig a        levelet.)       
       Mint azt bizonyára tudjátok, az MTFSZ jelenlegi elnökségének        megbízatása 2011-ben, fél év múlva lejár. Az új elnökség        munkájának megkönnyítése érdekében, valamint a tájfutó közösségnek tiszta        jövőképet biztosítandó, az MTFSZ elnöksége az idei évben a Szövetség        lejáró Sportágfejlesztési Tervének megújításán dolgozik. A 2010-2015.        közötti időszakra elfogadandó Sportágfejlesztési Terv megalkotása        mindannyiunk feladata, mindannyiunk javát kell, hogy szolgálja. A        Sportágfejlesztési Tervet az MTFSZ elnöksége szeretné még a 2011. évi        Közgyűlés előtt elfogadtatni, hogy az új elnökség tagjai tisztában        legyenek azzal, hogy mit vállalnak fel.       
       Ennek megfelelően az MTFSZ elnöke Rendkívüli Közgyűlést hív össze        2010. november 21-ére, Pécsre. A meghívót csatolva megtalálhatjátok,        az egyesületeknek már hagyományos postán is megküldtük       
       A Rendkívüli Közgyűlésnek három napirendi pontja lesz, a 2011. évi        Szenior Világbajnokság szervezési munkálatairól szóló tájékoztató mellett        az MTFSZ 2010-2015 közötti Sportágfejlesztési Terve, ill. az ehhez        szorosan kapcsolódó tagdíjemelés.       
       A Sportágfejlesztési Tervben igen ambíciózus célokat fogalmazunk meg,        mint azt a mellékelt anyagban is láthatjátok, többek között öt év alatt        30%-os létszámnövelést. A tények körbejárása után azt a tanulságot szűrtük        le, hogy sportágunk elsődlegesen azért nem képes jelentős        létszámnövelésre, mert kevés edző dolgozik a tájfutásban. A várható        tagdíjemelés egyfajta "edzői pálya megteremtését" szolgálná támogatni.        Rövid távon (1-2 év) csak a belső források növelésével tervezhetünk biztos        bevételt (miközben mindent meg kell tennünk a dokumentumban tételesen        felsorolt külső források bevonásáért).       
       A Sportágfejlesztési Terv még nincs kész állapotban. A következő        két hétben (október 10-vel bezárólag) szeretnénk a Sportágfejlesztési        Tervet Veletek együtt továbbfejleszteni.       
       Ennek lebonyolítására egy külön levelező listát hoztunk létre,        mely a http://orienteering.hu/mailman/listinfo/strategia címen        érhető el és alapértelmezetten az egyesületi e-mail címek vannak rajta.        Feliratkozni, hozzászólni, kommentálni bárkinek lehetséges és előremutató,        moderálást csak szélsőséges esetben alkalmazunk. A lazarus alatt működő        levelező listán nem szeretnénk foglalkozni a Sportágfejlesztési Tervvel,        úgyhogy kérem, ezzel kapcsolatos leveleiteket a strategia at orienteering.hu e-mail címre küldjétek.       
       A Sportágfejlesztési Tervvel kapcsolatos észrevételeket        összegyűjtjük, megtárgyaljuk és 2010. október 16-án, a Normáltávú OB        döntőjének előestéjén Veszprémben tartunk egy rövid munkaértekezletet        a meghívott egyesületek képviselőivel (2009. évi Szakosztályi Pontverseny        1-20. helyezett), ill. a Megyei Szövetségek képviselőivel a        Sportágfejlesztési Terv céljaihoz tartozó eszközökről, egyéb részletekről.        Meghívót az eseményre külön küldünk. Reményeink szerint a Rendkívüli        Közgyűlés elé kerülő javaslatokat az MTFSZ elnöksége 2010. november 8-i        ülésén fogadhatja el.       
       A fentebb írtaknak megfelelően várjuk aktív közreműködéseteket a        Sportágfejlesztési Tervet illetően.       
       A sikeres együttműködésben bízva,       
       Less Áron       főtitkár       Magyar Tájékozódási Futó        Szövetség
_______________________________________________
Tajfutas        mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas


                _______________________________________________
Tajfutas mailing      list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas



__________      ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 5484 (20100927)      __________

Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus      ellenőrizte.

http://www.eset.hu

          _______________________________________________
Tajfutas mailing    list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus .elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20100928/6873c082/attachment-0001.htm>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: nem elérhető
Type: image/gif
Size: 125 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20100928/6873c082/attachment-0001.gif>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról