[Tajfutas] Sopron+SÜRGŐS KÉRDÉS

Zentai József zentai at aktivi.hu
2010. Nov. 29., H, 15:05:40 CET


Sziasztok! 
Szerintem jó néhány éve már nem így van! Lásd: MTFSZ versenyszabályzat 2.1.1 pontja(Márc-01-november 30 Minősítő-rangsoroló-versenyek időszaka)
Nekem is lenne egy sürgős válaszra váró kérdésem!

Mennyiben MTFSZ HIVATALOS (ma kaptam meg postai úton 10/8 Tájoló-t) a kék betétlapokon közölt eredmény.

Jelen esetben az Összetett bajnokság 2010. évi végeredményénél a juniorok 7 pontos holtversenyének sorszámfelsorolása ABC sorrendet Bereczki-.Fehérvári-Vellner takar.

Valaki legyen szíves erősítse meg, a sorrend így helyes, vagy úgy mint én emlékszem,........ ilyen esetben a OB egyéni dönti(döntheti el) az elsőbbségi hely sorsát.

köszönettel Popey
 ----- Original Message ----- 
 From: TIPO Miksi 
 To: 'Kéri Gerzson' ; tajfutas at lazarus.elte.hu 
 Sent: Monday, November 29, 2010 2:35 PM
 Subject: Re: [Tajfutas] Sopron


 Tudtommal nov. 15 után egyik verseny SEM lehet rangsoroló.
 Miksi------------------------------------------------------------------------------
 From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Kéri Gerzson
 Sent: Sunday, November 28, 2010 7:41 PM
 To: tajfutas at lazarus.elte.hu
 Subject: [Tajfutas] Sopron


 Sziasztok!

 Ha mást nem is, dícséretet úgy gondolom, meg kell írnom a levelező listának. Szóval, jó térképekhez tűzött remek pályákkal lezajlottak a regionális rangsoroló Mirelit és Zimankó tájfutó versenyek. Sajnálatos, hogy a hazai részről tanúsított érdeklődés hiánya miatt a verseny - úgy tűnik - mindkét nap csak a legnépesebb F55 kategóriának, ezenkívül az első nap az F21B kategóriának lehetett valóban rangsoroló. (Ezt a második napi eredmények ismerete híján mondom, ezért még elképzelhető, hogy tévedek.) Pedig ez a hétvégi kétnapos tudomásom szerint nem ütközött más tájfutó versenyekkel. Számos osztrák és szlovák (Kassa) résztvevő volt, de velük együtt is összesen csak kb. 70-80 rajthoz álló.

 Az első nap (Mirelit Kupa) futópálya volt, ami szerintem rövidtávú (de szintes, 230m szint) versenyen egyáltalán nem baj. A leghosszabb pálya 25 pontjával a lankadatlan figyelmet tette csak próbára. A változatos pálya ellenőrző pontjai közül 9 pont a botanikus kert területén, ill. határán volt, 5 pont erdőben, 11 pont lakott területen, az utóbbiak közül 6 pont a versenyközpontnak helyet adó iskola sportpályáján és udvarán. A versenyzők között osztrák válogatottak is voltak, magyar részről azonban sajnos nem jelent meg senki a tágabb értelemben vett felnőtt élmezőnyből (I., II. osztályúak). Ezért, valamint a futópálya jelleg miatt az összes résztvevő a teljesítményéhez képest jóval kisebb rangsorpontot szerzett, valószínűleg senki sem tudott javítani - kivéve Pálinkás Andrást, mivel neki így lett meg idén a hatodik rangsorpontos eredménye. E sorok írója, korához képest remek futással, csak 16 perccel maradva le az osztrák győztestől, és alig 13 perccel a legjobb magyartól, mégis 0 (azaz nulla) rangsorpontot szerzett ezen a szintes rövidtávú versenyen. Hosszú idő után először állt rajthoz hazai versenyen Vajda Kolos, ez nagyon örvendetes, viszont a versenyzés kihagyása miatt ezért ő sem hozott jó pontértéket a kategóriának. Az első napi legjobbak: 
 1. Georg WITTBERGER OLC Wienerwald 26.12, 
 2 Michael Stockmayer Wienerneustadt 26.45, 
 3 Horváth Pál SMAFC 28.41, 
 4 Vajda Kolos ZTC 28.51

 A második napi (Zimankó Kupa) normáltávú verseny ellenőrző pontjai között már néhány igen nehéz pont is volt. A leghosszabb pálya 16 pontja közül 12 pont erdőben, 4 pont lakott területen volt. Míg az első nap egyet sem, a második nap 5 pontot találtam többé-kevésbé nehéznek (33, 34, 35, 38, 40 kódú pontok). A 41-es pontnál nem értettem a szimbolt, ezért először egy kerítés mentén kerestem a Citadella fala alatt elhelyezett pontot. (Nem néztem meg azt a kiegészítő információt, hogy "az objektumon belül" van a pont.)

 Az időjárásról: az első napi verseny kellemes napsütéses időben, a második napi verseny már borult, hideg időben zajlott le. A hó jóval kisebb volt, mint mondjuk, szombat reggel Budapesten. Az erdős részeken észlelt vékony hóréteg szerintem nem tett lehetővé nyomolvasást, ilyen szempontból nem ártott a versenynek. 

 Remélve, hogy a jövőben többetekkel üdvözölhetjük egymást a soproni rendezésű versenyeken, üdvözlettel:
 Kéri Gerzson

------------------------------------------------------------------------------


 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20101129/bffc13f7/attachment-0001.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról