[Tajfutas] Sportágfejlesztés

Török Imre toreny at freemail.hu
2010. Jún. 24., Cs, 21:44:35 CEST


Sziasztok!

Kelemen Janó összefoglalójához kapcsolódva én is küldök két konkrét javaslatot a sportágfejlesztésre. Ez levlista ideális fórum ezek megvitatására:

1. Állandó edzőpályák létesítése
A Skerlecz-féle levelezőlapos parktérképekhez hasonlóan létesíteni kellene fix pontokkal edzőpályákat a nagyobb vidéki városok parkjaiban, valamint Budapesten 3-4 helyen. Ezek a térképek a fix pontokkal együtt Interneten is elérhetőek lennének, így a mai Kelemen Janó-féle tornatermi diáktájfutáshoz képest természetközelibb élményt adna. A testnevelés tanároknak nem kellene térképkészítéssel, és felvezetés/bontással foglalkozniuk, minden osztályt évente 1-2 alkalommal ki tudnának vinni a legközelebbi ilyen parkba. Ezen túlmenően a szélesebb közönség is könnyebben kipróbálhatná a sportágat. Ezt még jobban elősegítené az adott parkban elhelyezett nagyméretű tájékoztató tábla.


2. Rangos diákolimpia rendezése
A régi Úttörő olimpiák mintájára több más sportág szövetségével összefogva a többi sportággal azonos időpontban és városban kerülne megrendezésre az országos döntő. Itt jobban lehet külsőségekkel emelni az esemény rangját (közös megnyitó/záróünnepség, közös eredményhirdetések esténként, közösen koordinált sajtómunka, magas rangú védnökök).
Ez persze komoly egyeztetéseket és szervezést igényelne, de meggyőződésem szerint az egész hazai utánpótlás sportnak nagyon jót tenne. A tájfutás megítélésének is használna, ha kezdeményezőként lépnénk fel ebben a témában a többi szövetség felé.

Remélem, hogy találtok benne hasznosítható elemeket.

Üdv:

Török Imre

MAFC
További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról