[Tajfutas] Fw: Merre mennél? - játék2

Kelemen János (netquick) nemelek at netquick.hu
2010. Júl. 16., P, 11:21:29 CEST


Sziasztok,
Köszönöm, hogy ilyen sokan meglátogattátok a www.tajfutaspecs.hu honlapot a "Merre mennél" - játék2 feladvány vagy inkább azt mondanám, hogy útvonalelemzés megtekintésére.

Azt is látom viszont, hogy arányaiban nagyon kevesen szavaztatok. A látogatóknak csak a 10%-a. (Mindenféle regisztrációtól mentes a szavazás.)

Egy adalék az átmenethez. A férfi elit pályában ez a 11-12 átmenet volt. A legjobb szakaszeredményt az a két férfi versenyző érte el, aki a leglogikusabb átmenetet választotta. (Keresd meg a GPS útvonalukat)

Juuso Metsala csak 24. lett összetettben, de 1:12 -vel nyerte ezt az átmenetet. (Kim Fagerad hibapontos lett, de ezen a szakaszon 1:13-t futott)

Miért nem ment a nagy többség mégis ebbe az irányba?

A tömegpszichózis miatt. A nézőközönség a sétálóutcában tartózkodott és a rajt háromszög is kissé elterelte a versenyzők figyelmét a legjobb útvonalról. Sok versenyző pedig csak a pont előtt vette észre, hogy egy nem keresztezhető kerítés túloldalán van a pont, de még itt is sokan a rossz megoldást választották. 

Itthoni előzetes elemzés alapján nem gondoltam volna, hogy ilyen furmányos pályát lehet kitűzni ebben a városkában.

Még egy megjegyzés. Talán egy hölgy volt aki a szigeten észrevette, hogy át szabad futni a felüljáró alatt. A dániai felnőtt VB-n a magyar versenyzőknek is szokatlan volt, hogy a stadionba egy aluljárón keresztül is be lehet jutni. (Egyből az első pont a selejtezőn, ha jól emlékszem.)

Ha tehetitek, akkor sokszor elemezzetek.

Üdv,

Janó


--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20100716/319e5212/attachment.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról