[Phd] FW: Földrajz Éjszakája 2020

Dr. Zentai László laszlo.zentai at elte.hu
2020. Már. 23., H, 22:07:30 CET


Kedves Kollégák!

Hátha valakinek van jó ötlete.

Üdvözlettel:
Zentai L.



From: Magyar Földrajzi Társaság <noreply at foldrajzitarsasag.hu>
Sent: Monday, March 23, 2020 11:35 AM
To: Dr. Zentai László <laszlo.zentai at elte.hu>
Subject: Földrajz Éjszakája 2020


[http://foldrajzitarsasag.hu/media/com_acymailing/upload/design/head.jpg]<http://www.foldrajzitarsasag.hu?acm=690_155>
2020. április 3. (péntek), este
Felhívás

Földrajz Éjszakája 2020

Április 3. (péntek)

Kedves Tagtársaink!

Az utóbbi tavaszokon szokásossá vált, hogy a Magyar Földrajzi Társaság továbbítja az EUGEO (Európai Földrajzi Társaságok Egyesülete) felhívását a GeoNight programra. Az európai földrajzi társaságokat összefogó ernyőszervezet 2020-ra is április első péntekét, azaz április 3-át jelölte ki a Földrajz Éjszakájának. A határokon és kultúrákon átívelő rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a nem földrajzos társadalom tagjai számára a geográfia fontosságára.

Jelenleg Európa és az egész Föld igen nehéz időket él meg. A vírusjárvány érinti a GeoNight eseményeit is, idén több ország ki kell, hogy maradjon a programok szervezéséből. Az EUGEO mégis úgy döntött, hogy nem mond le a GeoNight 2020 megrendezéséről a járvány ellenére sem vagy éppen pont azért, hiszen a közösségi programok virtuális térben, online szervezésével jótékonyan támogatjuk a kialakult helyzetben kulcsfontosságú "Maradj otthon" kampányt.

Az európai rendezvény magyarországi szervezésű eseményeit a Magyar Földrajzi Társaság koordinálja. Büszkén hívjuk fel a hazai földrajzos társadalom szíves figyelmét, hogy Magyarország mind a Földrajz Éjszakája programok sűrűségével, mind pedig azok színvonalával eddig méltó módon helyt állt a nemzetközi összehasonlításban. Az MFT ezúton is köszöni a különböző színes és érdekes hazai programok szervezésében részt vevők odaadó, lelkes segítségét, hozzájárulását.

A kialakult helyzetben idén arra kérjük kedves tagtársainkat, tagszervezeteink, iskolák, egyetemi tanszékek és kutatóintézetek, múzeumok, nem földrajzos "laikusok" földrajz iránt érdeklődő közösségeit, hogy április 3-án a facebook-on népszerűsítsék a geográfiát. Ennek sokféle módja, formája lehet, legyünk kreatívak! Például egy online kvízjáték, vetélkedő, virtuális kulturális esemény, fotópályázat, egy érdekes földrajzos cikk, figyelemfelkeltő kisfilm, PowerPoint bemutató stb. felhelyezése a facebookra, városnézés a kibertérben ráirányítja a figyelmet a földrajzi ismeretek fontosságára. A hangsúly a játékos, kötetlen, az otthon maradó embereket (különösen a fiatal generációkat, de az idősebbeket is) megszólítani képes online programokon van. A földrajz a globalizációs ártalmak távoktatásának a terepe is, így olyan témákra is fel lehet hívni a fegyelmet, amelyek világunk egyre aggasztóbb problémáit jelentik (betegségek, járványok, éhezés, környezetvédelem, természetvédelem stb.).

Az események kezdési időpontjára vonatkozóan nincs kötöttség. A Földrajz Éjszakája megnevezésből következően a programok a legtöbb esemény esetében késő délután, kora este kezdődnek. A programok pontos indítását szabadon igazítsák úgy, ahogy Önöknek a legkedvezőbb.

Fontos, hogy az online programok szervezői és az abban résztvevők az eseményeket osszák meg a facebookon, minden esetben tegyék mellé a #geonight 2020 hashtag feliratot, és a megosztásoknál szerepeljen az alábbi link:

http://www.eugeo.eu/component/content/article/7-notizie/99-nuitgeo-geonight-2020.html

A Földrajz Éjszakája 2020-as kiírás aktuális információiról folyamatosan tájékoztatást adunk a Magyar Földrajzi Társaság honlapján a Night of Geography<http://www.foldrajzitarsasag.hu/rendezvenyek/night-of-geography?acm=690_155> menüpontnál.

Nagy örömmel vesszük a virtuális események meghirdetését, ezúton kérjük tisztelettel, hogy a szervezők a programjaikat egy rövid levélben jelezzék 2020. április 1. (szerdáig) a titkar at foldrajzitarsasag.hu<mailto:titkar at foldrajzitarsasag.hu> címen. Ugyanezen az email-címen készséggel állunk rendelkezésére a Földrajz Éjszakája rendezvénnyel kapcsolatban felmerülő bármilyen további kérdés esetén.

Találkozzunk a Földrajz Éjszakája 2020 virtuális online programjain!

Hálás köszönettel:

Dr. Csorba Péter elnök

Dr. Dávid Lóránt főtitkár

Dr. Jeney László titkár
[http://foldrajzitarsasag.hu/media/com_acymailing/upload/design/facebook.png]A Magyar Földrajzi Társaság a Facebookon is! <https://foldrajzitarsasag.hu/index.php?subid=690&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=2&mailid=155&Itemid=501>

2020. március 23.
Magyar Földrajzi Társaság (c) 20.
Leiratkozás<https://foldrajzitarsasag.hu/index.php?subid=690&option=com_acymailing&ctrl=user&task=out&mailid=155&key=izF5B32Zc1qEcd&Itemid=501>

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/phd/attachments/20200323/e1cba05e/attachment.html>


More information about the Phd mailing list