[Hallgato] Új tanfolyamok az Intézetben!

Ungvári Zsuzsanna ungvaryzs at inf.elte.hu
2024. Már. 14., Cs, 14:18:53 CET


Kedves jelenlegi és volt hallgatóink!

Intézetünk két új tanfolyamot indít áprilisban azoknak, akik szívesen megismerkednének az alábbi témákkal, vagy felfrissítenék tudásukat.
Kérünk benneteket, ha van lehetőségetek terjeszteni, megosztani a hírt közösségi oldalakon, illetve egyéb csatornákon, akkor tegyétek meg!

Részletek itt:

https://www.inf.elte.hu/content/aprilisban-uj-tanfolyamokat-indit-a-terkeptudomanyi-es-geoinformatikai-intezet.t.4963A Műholdas és drónos távérzékelés a gyakorlatban<https://terkep.elte.hu/content/muholdas-es-dronos-taverzekeles-a-gyakorlatban.t.38383> kétnapos tanfolyam célja a résztvevők ismereteinek megalapozása és gyakorlati készségeik fejlesztése a nagyfelbontású műholdas és drónos távérzékelés területén. Ez magába foglalja a technológiai alapokat, hardvereket, adatgyűjtési módszereket, az adatfeldolgozási és - elemzési technikákat. A tanfolyam során kitérünk az alkalmazási területek és szoftveres megoldások bemutatására. Olyan szoftverekkel dolgozunk, amelyekkel később otthon bárki önállóan is elmélyülhet a témában. Légy részese ennek az izgalmas fejlődésnek, amely során a műholdak és drónok új perspektívát nyújtanak mindennapi életedhez.

A Térképi adatábrázolás és geovizualizáció<https://terkep.elte.hu/content/terkepi-adatabrazolas-es-geovizualizacio.t.38402> tanfolyamon megismerheted a legfontosabb térképtípusok készítésének elvét és gyakorlatát. Megtanulhatod, hogyan állj neki az adatgyűjtésnek, mitől fog a térbeli adat térképnek kinézni, hogyan oszd meg képként vagy a weben az elkészült térképedet. Mindezt a QGIS ingyenes térinformatikai szoftverben valósítjuk meg elméleti és gyakorlati foglalkozások keretében.Üdvözlettel:
Dr. Ungvári Zsuzsanna
-----
ELTE IK Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet
1117 Budapest Pázmány Péter sétány 1/A. 7. emelet 7.84.
Tel: +36 1 3722500/6703
Teams: ungvaryzs at inf.elte.hu, ungvarizs at staff.elte.hu
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20240314/13d7739f/attachment.html>


További információk a(z) Hallgato levelezőlistáról