[Hallgato] EMLÉKEZTETŐ ?=-=?ISO-8859-2?Q? Barlangok és a 3D - holnapi előadás

Pal Marton marchello at map.elte.hu
2023. Már. 21., K, 07:56:41 CET


Kedves Mindenki!

Holnap, március 22-én szerdán 17 órakor a Magyarhoni Földtani Társulat ProGEO szakosztálya nyílt ismeretterjesztő előadóülést tart az Intézetben.

Helyszín: ELTE Lágymányosi Campus északi tömb, 7.85-ös terem.

Az előadó Egri Csaba, előadásának címe pedig: Magyarországi barlangok védelme és az Országos Barlangnyilvántartás aktualitásai.

Az előadást látványos 3D barlangbemutató követi, amely térképész-geoinformatikusok számára is érdekes lehet: Csaba fényképezőgépei segítségével készíti a barlangmodelleket fotogrammetriai úton.

Infó az előadóról:

Egri Csaba egyetemi éveitől kezdve kutatja a barlangokat, bejárva hazánk kisebb és nagyobb barlangjainak jó részét, és a világ különböző részein számos barlangi expedíción is részt vehetett. 
Főállásban a hazai természetvédelem szolgálatában, a barlangok, mint élettelen természeti értékek megóvásával, és az Országos Barlangnyilvántartás vezetésével foglalkozik. A nyilvántartás részére történő adatfelvételek és feldolgozások során is igyekszik a legmodernebb trendeket meghonosítani, melyek elősegíthetik az új feltárásokat, a barlangok felmérését, állapotrögzítését és fotódokumentációját is. Előadásában a magyarországi barlangok védelméről és ezen új módszerek bemutatásáról kaphatunk majd egy kis ízelítőt.
Hivatása mellett pedig szabadidejét is gyakran a felszín alatt tölti, és az utóbbi években fényképezőgép nélkül már sosem megy barlangba. Abból is mindjárt kettőt visz magával, hogy 3 dimenziós fotók segítségével élethűen mutassa be a sötétség birodalmát. A trópusoktól a magashegységeken át a kristálybarlangoktól a jeges barlangokig, 4 földrészen készült felvételek segítségével nyújt majd némi bepillantást a barlangok hihetetlen változatos világába.

Minden érdeklődőt várunk!

Üdvözlettel,

Marci

--
Pál Márton
szakosztálytitkár

Magyarhoni Földtani Társulat 
ProGEO Földtudományi Természetvédelmi Szakosztály 
1015 Budapest, Csalogány u. 12. 1/1. 
facebook: progeo_hungary
http://foldtan.hu/hu/progeo
magyar.progeo at gmail.com

 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20230321/6ddb4c52/attachment-0001.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: egri_csaba_progeo_0322.jpg
Type: image/jpeg
Size: 929063 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20230321/6ddb4c52/attachment-0001.jpg>


További információk a(z) Hallgato levelezőlistáról