[Hallgato] [FONTOS] Géptermek használ?==?ISO-8859-2?Q?ata a félév elején

Pal Marton marchello at map.elte.hu
2022. Feb. 4., P, 19:33:43 CET


Kedves Oktatók és Hallgatók!

Igyekszem röviden összefoglalni évfolyamonként, hogy a távoktatás ideje alatt hogyan ajánlott a géptermeket, illetve egyes szoftvereket használni.

BSc 1.:
Egyedül a "Térképészet alapjai GY" órához van tudomásom szoftverigényről (CorelDraw). Kérem, hogy a hallgatók a telepítéshez előzetesen töltsék le az alábbi lemezképfájlt és lehetőség szerint csomagolják ki: https://drive.google.com/file/d/1Z39xYzWg4l5RmsEeyaOTRs_XrDAtdUtw/view?usp=sharing
A telepítéshez és aktiváláshoz telepítsék az AnyDesk-et (anydesk.com). Lehetőleg (bármely) kedden 8-10 és csütörtök 12-14 óra között keressenek a szoftverrel kapcsolatos ügyekben ELTE Teams-ben.

BSc 3.:
Az ArcGIS szoftvert a távoktatás idejére (csak addig!) kölcsönkapják a hallgatók. A K/palmarton mappából töltsék le az arcgis_10_8_1.iso lemezképfájlt és lehetőség szerint csomagolják ki.
A telepítéshez és aktiváláshoz telepítsék az AnyDesk-et (anydesk.com). Lehetőleg (bármely) kedden 8-10 és 18-20 óra között keressenek a szoftverrel kapcsolatos ügyekben ELTE Teams-ben.

Magyar és angol MSc 1.:
Mivel több órán használt szoftver is gépteremhez kötött (OCAD, AutoCAD, Adobe Illustrator, MAPublisher), minden MSc 1. évfolyamos hallgató kap egy saját gépet "virtuálisan". Ez azt jelenti, hogy egyedül ők tudnak egy adott gépet használni.
A belépési azonosító AnyDesk-en a következő: neptun at ad (kisbetűkkel a Neptun-kód), jelszó: NEPTUN_2022 (nagybetűkkel a Neptun-kód).

Külsős hallgatók új azonosítói (csak jelenléti oktatáshoz vagy távoli géphasználathoz): a vonatkozó oktatóktól várom a hallgatói listákat név + Neptun-kóddal.

A többi évfolyam hallgatói esetében nem tudok igényekről. Az ő rendelkezésükre 11 távolról elérhető gép áll, amelyeket az alábbi táblázatban tudnak maguknak lefoglalni: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1F_qciSZqS_gfbyes5vm1-2qi2bEeDTRgUERmLZiKCzQ/

Kérem, hogy a táblázat legyen mindig "frissen tartva" az esetleges ütközések elkerülése érdekében!

Az elérhető gépek a terkep13-terkep23. Azonosító: terkep.XY, jelszó: terkep.XY (XY=kétjegyű szám, a gépnévből származtatva).

Bármilyen, géptermekkel és szoftverekkel kapcsolatos ügyben elsősorban kedd 8-10 és csütörtök 12-14 óra között leszek elérhető e-mailben (marchello at map.elte.hu) és Teamsben.
Ha valamit/valakit kihagytam, elnézést, ebben az esetben várom az észrevételeket. És egyéb kérdésben is szabadon lehet zaklatni, a fenti időpont csak arra vonatkozik, hogy akkor 'azonnal' válaszolok. :)

Sikeres félévkezdést mindenkinek!
Marci
 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20220204/d2792942/attachment.html>


További információk a(z) Hallgato levelezőlistáról