[Hallgato] rendszeruzenet - tervezett leallasok - adatmentes

Kovács Béla climbela at map.elte.hu
2021. Jan. 26., K, 17:54:25 CET


Tisztelt érintettek, (mindenki)

A mercator szerver nagytakarítása és átépítése miatt várhatóan 2020. február elsején és az azt követő napokban fennakadások várhatók a gép szolgáltatásaiban.
Február első hetében a (géptermek átalakítása-gépek tavaszi félévi lemez image-újratelepítése miatt) nem lehet a helyi laborokat sem használni, sem a távoli belépést a laborgépekre nem engedélyezzük.
Vélhetően a teljes átállás csak pár órányi szolgáltatás-kieséssel jár majd, de a kisördög nem alszik - bármi megtörténhet :-)

Akinek még féléves leadandója, vizsgája vagy bármilyen géptermi feladata van, az igyekezzen azt vasárnap éjfélig(2021 január 31.) letudni!

A felhasználói (hallgatói azonosító és "fájl" rovancs) szűrés is várható, így akinek már nincs aktív hallgatói jogviszonya, az mentse le a szerveren tárolt állományait a saját gépére. Az újratelepített szerverre már nem kerülnek fel a régi hallgatók állományai (a "régi" mercator egy ideig még elérhető lesz távolról, így nem kell SOS leköltözni róla), és biztosítunk majd ún. alumni szekciót, (pl. az online (webes) tartalmak, diplomamunkák stb.) további fenntartására (amennyiben ezt valakik igénylik nekem vagy Marcinak küldött emailban).

KB

Dr. Kovács Béla
  adjunktus
-----------------------------------------------------------------------------
Eötvös Loránd Tudományegyetem -IK- Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet
H-1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a
Tel:+36-1-3722975, Fax:+36-1-3722951                   http://lazarus.elte.hu
-----------------------------------------------------------------------------




More information about the Hallgato mailing list