[Hallgato] fontos

Dr. Zentai László laszlo.zentai at elte.hu
2020. Sze. 6., V, 18:23:00 CEST


Tisztelt Hallgatók!

Sajnos az elmúlt héten a korábban az őszi félévre tervezett oktatási forma a járványhelyzet súlyosbodása és az erre adott kari válaszok, intézkedések miatt megváltozott.
A hibrid oktatáshoz kapcsolódó HKR (Hallgatói Követelményrendszer) érvényben maradt (https://www.elte.hu/dstore/document/5198/ELTE-JOKT-2020-07-29-TVSZ-k%C3%A9sz%C3%BClts%C3%A9gi.pdf), de a tanszékünk oktatási tevékenységét érintő két kar (IK, TTK) VIII. 31-én úgy döntött, hogy a HKR 17. §-ában felsorolt alternatívák szerint a b) változatot választja:
teljesen online kurzus, amelynek formája:
ba) szinkron online kurzus, amely az órarend szerinti időben, de online térben zajlik,

A tavaszi oktatási rendhez képesti változások:
.	a laborgyakorlatok jelenléti formában oktathatók (ez nálunk lényegében csak a terepgyakorlatot érinti);
.	a hallgatók beléphetnek az egyetem épületébe, a távoltartás és a higiéniai szabályok figyelembe vételével használhatják az egyetemi infrastruktúrát (számítógépterem, könyvtár);
.	az oktatók találkozhatnak a hallgatókkal (de nem órai oktatás keretében), viszont célszerű a személyes konzultációkat is online módon lebonyolítani.
A járványhelyzet változásával kari döntés után módosulhat az oktatás formája, de erre csak hetek-hónapok múlva van esély, vagy a fenntartó minisztérium döntése nyomán.
Javaslom, hogy folyamatosan kövessék az egyetem COVID-19 oldalát: https://www.elte.hu/koronavirus.
Külön figyelmükbe ajánlom a 6/2020. (IX. 1.) számú rektori utasítást az Eötvös Loránd Tudományegyetem járványügyi készültséget kezelő intézkedési tervéről (hatályos: 2020. szeptember 2. napjától), illetve az utasítás mellékleteit.

További információk:
1.	Az előző félévhez hasonlóan az ELTE által támogatott platformok, szoftverek fogják segíteni a szinkron online oktatást (Teams, Canvas, Moodle), de az oktatók más megoldást is választhatnak.
2.	IX. 1-től két új oktató dolgozik a tanszéken (Jung András és Varga Zsófia), ld. http://lazarus.elte.hu/hun/dolgjpg/dolgoz.htm. Fő szakterületük a távérzékelés, a térinformatika és a drónok. Ebben a félévben még csak az angol nyelvű képzésben oktatnak. Hamarosan lesz ELTE-s e-mail címük is.
3.	Szintén IX. 1-től már nem Kiss Veronika a tanszéki térképtáros, de a képzési koordinátori feladatokat továbbra is ellátja. A térképtárosi feladatkört átmenetileg Nemes Zoltán látja el.
4.	Visszatért a tanszékre Ungvári Zsuzsanna.
5.	Néhány oktatót ezentúl más szobában találnak meg (Gercsák Gábor, Kiss Veronika, Jesús Reyes, Ungvári Zsuzsanna), ld. http://lazarus.elte.hu/hun/holvan.htm. A telefonmellékük is változhatott.

Kérdéseikkel nyugodtan keressenek a laszlo.zentai at elte.hu címen.

Zentai László térképész, tanszékvezető egyetemi tanár
ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék
1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A
Tel: 3722500/6723, 3722975, fax: 3722951 - http://lazarus.elte.hu





More information about the Hallgato mailing list