[Hallgato] fontos információk

Dr. Zentai László laszlo.zentai at elte.hu
2020. Ápr. 21., K, 22:17:16 CEST


Tisztelt Hallgatók!

A vizsgaidőszakhoz kapcsolódó feladatokkal kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom önöket:

1. A szemeszter az eredetileg kiadott rendben (https://www.elte.hu/kozerdeku/tanev-rendje?m=26) zajlik, legalábbis, ami a szorgalmi időszakot és a vizsgaidőszakot illeti. Az utolsó tanítási nap: 2020. május 16. (szombat). A május 8-i Pázmány-napi ünnepség elmarad, de megmarad tanítási szünetnek. 
A nyári terepgyakorlatokkal kapcsolatban később hozunk döntést.

2. Szakdolgozat, diplomamunka leadási időpont:
- a TTK már tájékoztatta a hallgatókat, hogy a leadási határidő. V. 18.
- az IK-n a beadási határidő: V. 15. (https://www.inf.elte.hu/content/zarovizsga-jelentkezessel-kapcsolatos-tudnivalok.t.1070?m=139)

3. Tervezett záróvizsga, felvételi időpontok:
BSc záróvizsga: 2020. VI. 24-25. (Sze-Cs)
MSc záróvizsga (magyar és angol): 2020. VI. 10-11. (Sze-Cs)
MSc felvételi: 2020. VI. 30. (K)
A legutóbbi kormányrendelet (101/2020. (IV. 10.)) lehetővé tette, hogy a záróvizsga időtartamára a hallgató a felsőoktatási intézmény területére beléphet, míg a JOKT 2020. március 23-i tájékoztatója alapján a hallgatókat 2020. március 12-től távolmaradási kötelezettség terheli. A fenntartó ITM-mel folytatott megbeszélés befejeztével - remélem minél hamarabb - fogunk tájékoztatót adni a záróvizsgák pontos lebonyolítási rendjéről, de ezt a kijárási korlátozás, illetve a járványügyi veszélyhelyzet módosítása később felülírhatja. A fenti záróvizsga időpontok függetlenek a záróvizsga lebonyolításának formájától.

4. Nincs lényegi változás a szakdolgozatok, diplomamunkák leadásában sem, azzal az eltéréssel, hogy a szakdolgozat, diplomamunka benyújtása - a Szenátus korábbi döntésének is megfelelően - ezen félévtől kezdődően mindenképpen szükséges a Neptun rendszerben. A dolgozatok és mellékletek feltöltésével kapcsolatban hamarosan tájékoztatják mind a hallgatókat, mind az oktatókat. Jelenleg a Neptun rendszer ezzel kapcsolatos frissítése és tesztelése folyik. A dolgozatokat várhatóan csak digitális formában kell leadni (de ezeket majd kari szinten szabályozzák). Azt is a kari szintű szabályozás határozza meg, hogy a dolgozatok feltöltése esetleg milyen egyéb feltételekhez kötött (témavezetői hozzájárulás).
A mesterszakos hallgatók esetében az IK szabályozása előírja a konzultációs lap vezetését.
A hallgatónak a kitöltött konzultációs lapot a tanszékvezetőhöz kell eljuttatni (e-mailben) a dolgozat beadásakor, aki a témavezetővel történt egyeztetés után ezeket eljuttatja a Tanulmányi Hivatalba. A konzultációs lap megfelelő kitöltése és elfogadása szükséges az abszolutórium kiállításához.

Javaslom az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testület (JOKT) legutóbbi tájékoztatója (https://www.elte.hu/dstore/document/4672/ELTE-JOKT-2020-04-15.pdf), illetve a távolléti oktatásra vonatkozó átmeneti tanulmányi és vizsgaszabályzat (https://www.elte.hu/tavolleti-tvsz) tanulmányozását (pl. a normál vizsgák lebonyolítási rendjével kapcsolatban).

Bármilyen kérdéssel keressenek nyugodtan.

Üdvözlettel:

Zentai László térképész, tanszékvezető egyetemi tanár
ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék
1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A
Tel: 3722500/6723, 3722975, fax: 3722951 - http://lazarus.elte.hu





More information about the Hallgato mailing list