[Hallgato] Erasmus+ ICM hallgatói ösztöndíj Brazíliába

Jesus Reyes jesusreyes at caesar.elte.hu
2019. Már. 12., K, 09:30:01 CET


Kedves hallgatók!

Tanszékünk Erasmus + ICM szerződést kötött két brazíliai egyetemmel: a Rio de Janeiro Szövetségi Egyetemmel (Universidade Federal do Rio de Janeiro) és a Fluminense Szövetségi Egyetemmel (Universidade Federal Fluminense). Ennek keretében lehetőség van arra, hogy egy-egy hallgató töltsön egy félévet (pontosabban öt hónapot) Rio de Janeiróban illetve közvetlen szomszédságában, Niteróiban. Erre azok a mesterszakos illetve alapszakos hallgatók is jelentkezhetnek, akik a következő feltételeket teljesítik:

- Alapszak: Minimum két lezárt félév (inkább három) és a hallgató a térképész mesterszakon tervezi folytatni tanulmányait
- Mesterszak: 1 vagy 2 lezárt félév. 
- Az utazás megvalósításakor aktív hallgatói viszonnyal rendelkezik
- Angol és/vagy portugál nyelv min. B2-es szintű ismerete

Sajnos, végzős MSc hallgatók nem pályázhatnak, mivel  az egyik feltétel az élő, aktív hallgatói viszony megléte az ott-tartózkodás ideje alatt.
Brazíliában a félévek kb. a következő dátumok között zajlanak le: augusztus 10 és december 20 között illetve március 15 és július 15 között. Emiatt (legkésőbb) 2019. augusztus vagy 2020. március első hetén kell kiutazni.  
Első lépésként erre az e-mail-címre küldött válaszüzenettel lehet előzetesen jelentkezni legkésőbb március 29-ig. A válaszüzenetben kérjük felsorolni: alapszakos hallgató esetén az előző két félévben letett vizsgák és gyakorlatok eredményeit, mesterszakos hallgató esetén az utolsó félévben letett vizsgák és gyakorlatok eredményeit. 
A két kiválasztott hallgató adatait az egyetem Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztályának továbbítjuk, ahonnan küldik a kitöltendő hivatalos űrlapokat és egyéb dokumentumokat.  Ezekkel a dokumentumokkal a hallgató a Campus Mundi ösztöndíjra jelentkezik és a Campus Mundi program keretén belül utazhat ki Rio de Janeiróba, amihez utazási támogatást (ennek mértéke a lejjebb található pdf dokumentum szerint 250 000 forint) illetve havi ösztöndíjat (350 ezer forint/hó) kap. A külföldi tanulmányok ideje alatt minimum 20 ECTS kredittel egyenértékű kreditet kell megszerezni, ha ez a feltétel nem teljesül, akkor vissza kell fizetni a Campus Mundi ösztöndíjat.

Részletes tájékoztató a Campus Mundi ösztöndíj felhívásáról a következő címen olvasható:
https://tka.hu/docs/palyazatok/cmfelhivas_sms_2019-20.vegleges_jan.pdf 

Üdvözlettel,

Jesús Reyes

-------------------------------------------------------------------
José Jesús REYES NUNEZ, PhD. Associate Professor
ICA Commission on Cartography and Children, Vice-Chair
Department of Cartography and Geoinformatics
Eotvos Lorand University
Pazmany Peter setany 1/A, Budapest,
H-1117
Tel: +36 1 372 2975 Fax: +36 1 372 2951
HUNGARY
-------------------------------------------------------------------  

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20190312/dd8a952b/attachment.html>


More information about the Hallgato mailing list