[Hallgato] Fw: fentrol.hu georeferálások felhívás

Zentai Laszlo lzentai at caesar.elte.hu
2018. Ápr. 25., Sze, 20:36:40 CEST





Eötvös Loránd Tudományegyetem

Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék

Zentai László tanszékvezető úr részére


Tisztelt Tanszékvezető Úr! 

Az Ön irányítása alatt olyan szakemberek képzése folyik, akik nyitottak új módszerek, készségek és képességek elsajátítására annak érdekében, hogy tanulmányaik során, később pedig gyakorlati munkájukban hasznosan és kreatívan alkalmazzák ezeket. Az alábbi felhívással az a célunk, hogy minél szélesebb körben megismertessük a Digitális Légifelvétel Archívum (www.fentrol.hu) nyilvánosan hozzáférhető anyagait, a szkennelt légifelvételekkel folyó munka országos jelentőségét és az egyes szakterületeken való sikeres alkalmazásukat. Szívesen várjuk a hallgatókat az alábbi képszerkesztő játékban való részvételre, kérjük Önt, hogy az alább felhívásban szereplő információkkal hívja fel a hallgatók figyelmét a játékhoz való csatlakozásra. Amennyiben az archívummal, vagy a képek georeferálásával kapcsolatban kérdése(ik) merül(né)nek fel, úgy keressenek minket bizalommal.

Köszönjük támogató együttműködését!

Felhívás a fentrol.hu pontgyűjtő játékban való részvételre

A korábbi évek hagyományait követve Budapest Főváros Kormányhivatala Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztálya idén tavasszal is meghirdette pontgyűjtő játékát a légifelvételek kedvelői, a fentrol.hu képszerkesztői számára. A játék 2018. április 1-jén 0:00 órakor indult és május 31-én 24:00 óráig tart.

A légifelvételek pontos térbeli illesztéséért (georeferálásáért) a helyreigazítás nehézségi foka, avagy a kép helyzetének bizonytalanságának függvényében 1-11 pontot lehet kapni. A játékban való részvétel feltételeit és az ajándékozás rendjét a Játékszabálytartalmazza. A legjobbak meghívást nyernek a Főosztály székházába, ahol műhelylátogatás keretében bemutatásra kerülnek a Légifilmtár analóg anyagai, valamint a légifelvételek digitalizálásának folyamata. Egy eredeti légifelvételező kamerát is „szétszerelhetnek” a vendégek, megismerve annak működését, a digitális légifelvétel archívumba (fentrol.hu) bekerült anyagok előállításának folyamatát.


Üdvözlettel:

Braunmüller Péter

osztályvezető

megbízásából


Turcsán Zsuzsa
ügyfélszolgálati és marketing szakügyintéző


Budapest Főváros Kormányhivatala
Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
Szolgáltató Osztály
Cím: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Telefon: +36 1 460 4253
E-mail: turcsan.zsuzsanna at bfkh.gov.hu
Honlap: http://www.ftf.bfkh.gov.hu
 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20180425/12ec9b49/attachment.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: IMAGE.png
Type: image/png
Size: 2066 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20180425/12ec9b49/attachment.png>


További információk a(z) Hallgato levelezőlistáról