[Hallgato] Tanszéki TDK 2017

Jesus Reyes jesusreyes at caesar.elte.hu
2017. Okt. 4., Sze, 13:22:40 CEST


Kedves hallgatók! 

Idén is lehet jelentkezni a tanszéki TDK-n való részvételre. Minden földtudományi BSc illetve térképész MSc hallgató jelentkezhet, akik a térképtudomány és a geoinformatika bármelyik témájában kutató munkát végeznek/végeztek. Témától függően választani kell egy konzulenst a tanszék oktatói közül, aki a hallgatót segíti a kutatás során. 



A kutatás eredményeit dolgozat formájában kell közölni, illetve a tanszék által megszervezett házi konferencián kell bemutatni, amelynek időpontját később közöljük a jelentkezések függvényében (idén terveink alapján a december 11-én kezdődő héten kerül rendezésre).



TDK-ra lehet folyamatosan jelentkezni, de ha a hallgató még ebben a félévben be akarja mutatni dolgozatát, akkor legkésőbb november 24-én (péntek) délig kell jelentkeznie a kitöltött és aláírt jelentkezési lappal és egy (max. A4-es) kivonattal a munkáról. A dolgozat első változatát egy nyomtatott példányban és digitálisan legkésőbb december 8-án (péntek) délig Jesús Reyes Nunez TDK felelősnek kell benyújtani a 7.78-as szobában. A digitális formátumú jelentkezési lapot Jesús Reyestől lehet kérni a 7.78-as szobában.

  

MSc hallgatók esetén korábban védett BSc szakdolgozatokkal is lehet jelentkezni. Ennek egyetlen feltétele, hogy a szakdolgozatban elért eredményt ki kell egészíteni vagy továbbfejleszteni újabb kutatással, illetve új (rész)eredménnyel. Most készülő BSc szakdolgozattal is lehetséges jelentkezni, pl. egy elért részeredménnyel, ha a konzulens és a szakdolgozat témavezetője is hozzájárul. 



Több szempont miatt is nagyon fontos a részvétel egy hallgató részére: Azonos tanulmányi eredményekkel rendelkező hallgatók esetén a TDK-n való részvétel az egyik lényeges szempont a döntések meghozatalakor,  pl. ha a hallgató egy EU-s kutatási projekt keretében állásért jelentkezik egy külföldi intézménynél (egyetemen, kutató intézetben,  stb.), akkor figyelembe veszik a hallgató által végzett tudományos tevékenységet  a képzés során. Gyakorlatilag feltételnek is tekinthető a részvétel mindazok hallgatók részére, akik a doktori iskolába terveznek jelentkezni a mesterszak befejeztével. A doktori iskolába jelentkezettek a TDK-n való részvétel után plusz pontokat kapnak, amelyek döntő jelentőséggel bírnak azokban az esetekben, amikor azonos tanulmányi átlaggal rendelkező hallgatók között kell választani. 



A konferencián kiemelkedő munkák indulnak az Országos Környezetvédelmi Konferencián (ami páros években kerül megrendezésre) vagy az Országos TDK Konferencián (páratlan években).



Egyéb információkért vagy kérdésekkel Jesús Reyes Nunez tanár úrhoz fordulni a 7.78-as szobában.

Üdvözlettel, 

Jesús Reyes Nunez
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20171004/402c0dac/attachment.html>


További információk a(z) Hallgato levelezőlistáról