[Hallgato] Új Nemzeti Kiválósági Program tájékoztatás

Zentai Laszlo lzentai at caesar.elte.hu
2016. Jún. 6., H, 14:34:46 CEST


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma új pályázati kiírást tett közzé Új Nemzeti Kiválóság Program (a továbbiakban ÚNKP) néven. Az ÚNKP célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját. Az ÚNKP a kutatói, alkotói kiválóságot, minden tudomány- és művészeti területet figyelembe véve kívánja elősegíteni a tudományos kutatásokat és az innovációt.
  Az ösztöndíjprogram két részből áll:

  –        az ún. „A” keretre az ELTE-re – a 2016/2017-es tanévre teljes idejű (nappali) alap-, mester- (jogszabály értelmében ide értjük az osztatlan képzést is) képzésre – jelentkezők, jelenleg az intézménynél alap-, mester- (osztatlan) képzésben részt vevő és ezt a jogviszonyt a 2016/2017-es tanévben teljes idejű képzésen (nappali) folytatni tervező alap-, mester- (osztatlan) képzésre jelentkező hallgatók nyújthatnak be pályázatot;
  –        az ún. „B” keretre az ELTE-re – a 2016/2017-es tanévre teljes idejű képzésben (nappali), aktív doktori hallgatói képzésre jelentkező, jelenleg az intézménynél doktori hallgatói képzésben részt vevő és ezt a jogviszonyt a 2016/2017-es tanévben teljes idejű képzésben (nappali) folytatni tervező doktori hallgatók, a 2016. szeptember 20-ig doktorjelölti jogviszonyt létesíteni tervező jelentkezők,  jelenleg az intézménynél doktorjelölti jogviszonyban álló és a 2016/2017-es tanévben ezt a jogviszonyt folytatni tervező doktorjelöltek, jelenleg az intézménynél oktatói, kutatói munkavégzésre irányuló jogviszonyban, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló, 2016. szeptember 20-ig oktatói, kutatói munkavégzésre irányuló jogviszonyt, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyt létesíteni tervező oktatók, kutatók nyújthatnak be pályázatot.

  A pályázati kiírás részletei és az egyetemi lebonyolítással kapcsolatos tudnivalók az alábbi oldalon érhetőek el: http://www.elte.hu/unkp

  Kérem, a pályázati felhívást továbbítsa a Kar oktatói és kutatói, graduális és posztgraduális hallgatói, valamint az illetékes kari hivatalok felé.

  Üdvözlettel:

  Dr. Szalay Péter,

  tudományos ügyek rektorhelyettese




            Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) – 2016/2017-es tanév  

--------------------------------------------------------------------
           


      Kiírásra került az Emberi Erőforrások Minisztériumának új ösztöndíj pályázata. Az ÚNKP célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját. Az ÚNKP a kutatói, alkotói kiválóságot minden tudomány- és művészeti területet figyelembe véve kívánja elősegíteni a tudományos kutatásokat és az innovációt.

      Az ösztöndíjprogram két részből áll:

        a.. az ún. „A” keretre az ELTE-re – a 2016/2017-es tanévre teljes idejű (nappali) alap-, mester- (jogszabály értelmében ide értjük az osztatlan képzést is) képzésre – jelentkezők, jelenleg az intézménynél alap-, mester- (osztatlan) képzésben részt vevő és ezt a jogviszonyt a 2016/2017-es tanévben teljes idejű képzésen (nappali) folytatni tervező alap-, mester- (osztatlan) képzésre jelentkező hallgatók nyújthatnak be pályázatot;
        a.. az ún. „B” keretre az ELTE-re – a 2016/2017-es tanévre teljes idejű képzésben (nappali), aktív doktori hallgatói képzésre jelentkező, jelenleg az intézménynél doktori hallgatói képzésben részt vevő és ezt a jogviszonyt a 2016/2017-es tanévben teljes idejű képzésben (nappali) folytatni tervező doktori hallgatók, a 2016. szeptember 20-ig doktorjelölti jogviszonyt létesíteni tervező jelentkezők,  jelenleg az intézménynél doktorjelölti jogviszonyban álló és a 2016/2017-es tanévben ezt a jogviszonyt folytatni tervező doktorjelöltek, jelenleg az intézménynél oktatói, kutatói munkavégzésre irányuló jogviszonyban, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló, 2016 szeptember 20-ig oktatói, kutatói munkavégzésre irányuló jogviszonyt, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyt létesíteni tervező oktatók, kutatók nyújthatnak be pályázatot. 

      Kategóriánkénti ösztöndíj összegek 
      „A” keretre vonatkozó információk 

      A pályázatokat postai úton, ajánlott, elsőbbségi küldeményként kell benyújtani Mezey Barna rektor úrnak címezve a következő címre: 1056 Budapest, Szerb utca 21–23.

      A borítékra írják rá: „A” keret, illetve azt is, hogy – kutatási témájuk alapján – kutatásukat mely Karon kívánják megvalósítani.

      A pályázatokkal kapcsolatban érdeklődni az unkp.gradualis at rk.elte.hu címen lehet.
      A dologi költségek tervezésével kapcsolatban, illetve egyéb, a jelenleginél bővebb információval a jövő hét második felében, a Minisztériummal történő konzultációt követően fogunk rendelkezni, amit haladéktalanul megjelentetünk itt a honlapon. Ezen kívül a gyakran felmerülő kérdéseket és válaszokat is feltesszük a honlapra, ezért kérjük, a pályázni szándékozók rendszeresen látogassanak el erre a honlapra.

      A pályázatokat minden esetben a pályázati felhívásban és a pályázati útmutatóban foglaltak szerint kell elkészíteni!

      Pályázati dokumentációk:


      a.. Pályázati felhívás felsőoktatási alapképzés hallgatói kutatói ösztöndíjra 
      a.. Pályázati útmutató felsőoktatási alapképzés hallgatói kutatói ösztöndíjhoz 
      a.. Pályázati felhívás felsőoktatási mesterképzés hallgatói kutatói ösztöndíjra 
      a.. Pályázati útmutató felsőoktatási mesterképzés hallgatói kutatói ösztöndíjhoz 
      a.. Igazolás tanulmányi eredményről (alap-, mester-, osztatlan és doktori képzés) 
      a.. Kutatási terv 
      a.. Felsőoktatási intézmény szándéknyilatkozata 
      a.. Pályázói nyilatkozat 
      a.. Pályázati adatlap 
      „B” keretre vonatkozó információk 

      A pályázatokat postai úton, ajánlott, elsőbbségi küldeményként kell benyújtani Szabó Miklós EDT elnök úrnak címezve a következő címre: 1056 Budapest, Szerb utca 21–23.

      A borítékra írják rá: „B” keret.

      A pályázatokkal kapcsolatban érdeklődni az unkp.posztgradualis at rk.elte.hu címen lehet.
      A dologi költségek tervezésével kapcsolatban, illetve egyéb, a jelenleginél bővebb információval a jövő hét második felében, a Minisztériummal történő konzultációt követően fogunk rendelkezni, amit haladéktalanul megjelentetünk itt a honlapon. Ezen kívül a gyakran felmerülő kérdéseket és válaszokat is feltesszük a honlapra, ezért kérjük, a pályázni szándékozók rendszeresen látogassanak el erre a honlapra.

      A pályázatokat minden esetben a pályázati felhívásban és a pályázati útmutatóban foglaltak szerint kell elkészíteni!

      Pályázati dokumentációk:


      a.. Pályázati felhívás felsőoktatási doktori hallgatói, doktorjelölti kutatói ösztöndíjra 
      a.. Pályázati útmutató felsőoktatási doktori hallgatói, doktorjelölti kutatói ösztöndíjra 
      a.. Pályázati felhívás felsőoktatási posztdoktori kutatói ösztöndíjra 
      a.. Pályázati útmutató felsőoktatási posztdoktori kutatói ösztöndíjra 
      a.. Igazolás tanulmányi eredményről (doktori képzés, doktorjelölt) 
      a.. Igazolás tanulmányi eredményről (posztdoktor) 
      a.. Kutatási terv 
      a.. Felsőoktatási intézmény szándéknyilatkozata 
      a.. Pályázói nyilatkozat 
      a.. Pályázati adatlap (doktori, doktorjelölt) 
      a.. Pályázati adatlap (posztdoktor) 
      A pályázati dokumentáció elérhető a támogató honlapján is, a http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma oldalon a „Dokumentumok” menüpont alatt. 


      A pályázatok 2016. június 10-étől nyújthatóak be, s – postai úton történő – beérkezésük határideje 2016. június 27-e. 


--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20160606/d546ef74/attachment-0001.html>


További információk a(z) Hallgato levelezőlistáról