[Hallgato] Fw: Nemzetközi ösztön?==?ISO-8859-2?Q?díjak?=,=?ISO-8859-2?Q? rendezvények

HORVATH Ildiko ildi at map.elte.hu
2016. Ápr. 5., K, 09:26:37 CEST


 

·         Fulbright ösztöndíjak az USA-ba

A Magyar-Amerikai Fulbright Alapítvány ösztöndíjakat hirdet az Egyesült Államokba legalább BSc-s végzettségű (vagy azt most megszerző) hallgatók, valamint oktatók és kutatók részére a 2017/18-as tanévre.

o   hallgatói ösztöndíj: az USA bármelyik egyetemére, teljes tanévre – pályázati határidő: május 23. – további információk: http://www.fulbright.hu/posztgradualis-hallgatoi-osztondijak/

o   oktatói ösztöndíj: meghívólevéllel, 1 vagy 2 félévre – pályázati határidő: október 10. – további információk: http://www.fulbright.hu/oktatoi-osztondijak/

o   kutatói ösztöndíj: meghívólevéllel, 3-5 hónapra – pályázati határidő: október 10. – további információk: http://www.fulbright.hu/kutatoi-osztondijak/

Tájékoztató előadás: április 7., csütörtök 13:00 – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.), A104-es terem.

·         Research Management Training (ReMaT) Workshop

A TuTech Innovation és a Brussels Office of the Helmholtz Association 2-napos interaktív műhelymunkát szervez doktoranduszok és posztdoktorok részére. Ennek során a kutatómunka megszervezésének, finanszírozásának és lebonyolításának minden főbb kérdése szóba kerül a projektmenedzsmenttől a pályázati pénzek elnyerésén át a tudományos-technológiai lehetőségek piaci kiaknázásáig. Időpont: április 18-19., helyszín: Brüsszel: A részvételi díj 595 euró. Regisztrációs határidő: április 7.

További információk: a csatolmányban, valamint a http://remat.tutech.eu/ weboldalon és a remat at tutech.de e-mailcímen.

·         Brazil-Europe Doctoral and Research Programme

A Coimbra Group – melynek az ELTE is tagja – a brazil társszervezettel (GCUB) együtt csereprogramot hirdet doktoranduszok részére a 2016/17-es tanévre. A program keretében a brazil társegyetemek egyikén lehet kurzust vagy kutatást végezni, legfeljebb 12 hónapos időtartamban (a fogadóegyetem tanévének rendjéhez igazodóan). A választható brazil egyetemek listája a csatolt pályázati felhívás 9-10. oldalán található. Pályázati határidő: április 22.

További információk: a csatolmányban és a https://www.beadoc.org/ weboldalon.

·         Professional English Summer School – University of Hull

Az Utrecht Network – melynek az ELTE is tagja – kéthetes szakmai angol nyelvtanfolyamot hirdet a University of Hull szervezésében doktoranduszok, posztdoktorok, valamint az egyetemmel az elmúlt 2 évben munkaviszonyt létesített oktatók és kutatók részére. A jelentkezőnek legalább C1/B2 (= IELTS 6) szintű nyelvtudással kell rendelkezniük. A nyári egyetem időpontja: jún. 27. – júl. 8. A részvételi díj 450 euró, melyre igényelhető támogatás az Utrecht Networktől. Jelentkezési határidő: május 5.

További információk: a csatolmányban és az info at utrecht-network.org, ill. a pesp at hull.ac.uk e-mailcímen.

·         Asia Exchange – részképzős és szakmai gyakorlati lehetőségek Ázsiában

Az Asia Exchange közvetítésével lehet jelentkezni számos ázsiai egyetemre részképzésre, valamint Kínába és Indonéziába szakmai gyakorlatra a 2016/17-es tanévre. A részképzések tandíjkötelesek, de lehet pályázni az Asia Exchange ösztöndíjára. A lehetőség BSc, MSc és PhD hallgatóknak szól.

Részképzésre jelentkezés: az őszi félévre április-májusban, a tavaszi félévre augusztus-októberben. Ösztöndíjra pályázás határideje: április 30.

További információk mindkét mobilitási formáról: a www.asiaexchange.org weboldalon.

A fogadóegyetemek közül TTK-soknak elsősorban a Universiti Putra Malaysia (Kuala Lumpur) ajánlható, mely Malajzia egyik vezető kutatóegyeteme, és ahol minden természettudományi terület képviselteti magát. Információk az egyetem kínálatáról itt találhatók: http://www.upm.edu.my/dokumen/UPMNAFSA2012-1.pdf.

------- End of Forwarded Message -------

ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék, Budapest

 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20160405/de3a33b7/attachment-0001.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: REMAT_Workshop_2016_Brussels.pdf
Type: application/pdf
Size: 1791377 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20160405/de3a33b7/attachment-0003.pdf>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Coimbra_Brazil-Europe_PhD_course&research_call_No1_2016.pdf
Type: application/pdf
Size: 144506 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20160405/de3a33b7/attachment-0004.pdf>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Utrecht_Network_professional_English_summer_school_Hull_2016.pdf
Type: application/pdf
Size: 370009 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20160405/de3a33b7/attachment-0005.pdf>


További információk a(z) Hallgato levelezőlistáról