[Hallgato] FW: vagyonvédelmi intézkedések

KOVACS Bela climbela at map.elte.hu
2010. Május. 25., K, 18:21:45 CEST


Az Egyetemen a közelmúltban történt sorozatos lopásokra tekintettel kérem, hogy az egyetemi tulajdonú, nagy értékű tárgyi eszközök megfelelő, fokozott gondossággal, kulccsal történő elzárásával, illetve az üresen álló irodák zárva tartásával kapcsolatban szükséges intézkedést megtenni szíveskedjen.

Felhívom a figyelmet arra, hogy a nagyobb értékű eszközöket ne hagyják – még rövid távollét esetén sem – az íróasztalon őrizetlenül. Az ilyen eszközöket indokolt az irodán belül is zárható szekrényben, elzártan tartani. Külön szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az irodákat ne hagyják őrizetlenül, a helység elhagyása esetén az ajtók mindig legyenek kulcsra zárva, így megelőzendő a káreseményeket.

Szeretném továbbá felhívni a figyelmet az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rendészeti és Vagyonvédelmi Szabályzatának 16. § (3) bekezdésére, amely szerint valamennyi egyetemi dolgozó és hallgató feladata az egyetemi és a személyi tulajdon megőrzése, megóvása; a használatában lévő eszközök kellő gondossággal történő kezelése, biztonságos tárolása, az eszköz értékének megfelelő és a jogszabályban megállapított anyagi felelősség vállalása.

A fentiekre figyelemmel kérem, hogy a nagy értékű eszközök tárolására és az irodák zárva tartására kiemelt figyelmet fordítani szíveskedjenek.

Üdvözlettel:

dr. Rónay Zoltán

főtitkár

---nyissz---

Forintosítva/értelmezve:

Kérem, hogy a géptermeink ajtajait, még "...csak egy pillanatra..." se _NE_ támasszák ki, vagy gátolják meg azok záródását "hamveder/szemetes/kuka" típúsú eszközökkel (természetesen mással se, csak most épp ezek a tárgyak jutottak eszembe)!!!

A vizsgaidőszakban még nagyobb a "hallgatói" fluktuáció a folyosóinkon, ám nem biztos, hogy csak vizsgázni vágyó hallgatók bóklásznak a környéken.

"BigBrother"-nek a "sarkokban ülő szeme" mindent lát és rögzít a kognitív tárolóhelyére (biztos, hogy előbb-utóbb kiderül, ki támasztja/hagyta nyitva a teremajtókat).

A Tanszékvezetőnk keze pedig _mától_ le is fog csapni rájuk :-)

Egyelőre _kérjük_ tehát az ajtók figyelmes zárását.

Probléma/gond/lopás-gyanú/gyanús személyek stb. esetén _azonnal_ hívni a diszpécsereket a termekben lévő telefonról 6098-at tárcsázva.

Teendők a híváskor (lépésről-lépésre): 

- 1. bemutatkozni,

- 2. helyszín: Északi tömb 7.5x terem,

- 3. mi történik: LOPÁS/RABLÁS

- 4.  megadni személyleírást is, esetleg a "szökés" irányát...

- 5. értesíteni a tanszéki titkárságot is! 

- 6. megvárni a biztonsági szolgálat embereit...

---nyissz---

 

 

 

 

 

---nyissz---

Tisztelt Hallgatók/Oktatók!

Az alábbi, központi körlevél _MINDENKIT_ érintő passzusára hívnám fel a figyalmüket, nevezetesen a harmadik bekezdésben foglalt "Vagyonvédelmi..." szabályzatra:

---nyissz---

Kovács Béla

----------------------------------------------------------------------------- 
Eötvös Loránd Tudományegyetem -IK- Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék 
Tel:+36-1-3722975, Fax:+36-1-3722951                   http://lazarus.elte.hu 
-----------------------------------------------------------------------------
 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20100525/e3ecff82/attachment-0001.htm>


További információk a(z) Hallgato levelezőlistáról