Fontos események a Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéken (2018)

II. 5. Ötödik alkalommal a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara megszervezte a már hagyományossá vált térképészeti vetélkedő, amellyel a február 4-ei Önálló Katonai Térképészet Napját ünneplik. Idén a rendezvény február 5–én került megrendezésre a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus Aulájában. Az ország különböző megyeiről 12 csapat érkezett, hogy intézményeit képviseljék ezen a versenyen. Egyetemünket a Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék hallgatói által szervezett két csapat képviselte:
- Hetedik emelet: Pál Márton , Vörös Fanni, Stork Mihály, Dusek Bence és Zelenka Balázs
- Tréképészek 2.0: Kiss Veronika Flóra, Eszényi Krisztián, Varga Csaba Gergely, Kulcsár Hajnalka és Gebei László
A csapatok összesen 40 kérdésre kellett válaszolniuk a következő témakörökben: katonai térképészet története, általános és katonai földrajz, térkép- és tereptan valamint geoinformatika. A válaszok megadásával párhuzamosan a csapatok egy-egy tagjának kellett egy kincskereső GPS alapú feladatot is teljesítenie a campus területén.
A vetélkedő első helyezettje a Hetedik emelet csapat volt, második helyen végzett a Tréképészek 2.0.
II. 1.– Kiss Veronika Flóra az angol nyelvű képzés koordinátora.
I. 30. Mesterszakos záróvizsga.
I. 29. Alapszakos záróvizsga.
I. 29. Záróvizsga az ötéves képzésben.
I. 26. Nyílt nap a Természettudományi Karon.
I. 26. Nyílt nap az Informatikai Karon.
I. 25. Erasmus hallgatók záróvizsgája.
I. 25. A 70 esztendős Szabó Mária professzorasszony (Környezet- és tájföldrajzi Tanszék) tiszteletére rendezett előadóülésen tanszékünket Márton Mátyás képviselte.