From: -
Sun, 13 Feb 2005 17:30:52 +0100 (MET)
Végzős restaurátor hallgatóként (távol állva a földrajztól) diplomamunkámhoz, egy 1939-es földgömb kapcsán gyűjtök adatokat és szinte kizárólagosan az Önök oldalairól jutottam lényegi információkhoz! Nagyon köszönöm eddigi segítségüket, gratulálok a remekül és alaposan megszerkesztett infóbázisukhoz! További jó munkát és szép napot kívánva üdvözlettel biki
From: vilag@look.ca
14 Sep 2002 21:30:07 +0200
Nagyon jol van berendezve a web oldal. Koszonet Onoknek. Maradok honfitarsi tisztelettel Lewis Straubert az orszagban mint Biro Lajos. Valamit magamrol: az 1956 - os foradalom ota kulfoldon elek. Jelenleg Kanadaban Toronto varossaban. It Kanadaban fol fedezese a gyemant foldekel foglalkoztam es meg mindig folytatom vilag szerte. E - Mail : HUNYADI-SAS Lewis Straubert 206-3174 Bathurst Street Buzzer #125 Toronto,Onttario, M6A 3A7 Canada. Tel: 416-784-5994
From: horvathakos@mailbox.hu
Sat, 22 Jun 2002 20:47:45 +0200
T ELTE!
Alapvetően nem a honlapjukat akarom cikizni, hanem egy szemléletet. Sok térképről adnak felsorolást, de azok nem érhetők el, mondván XY cég tulajdona. Nem igazán hiszem elbecsületesként szrzett jognak az ilyen tulajdonjogot. (tisztelet az 1% kivételnek). A munkákat nyilván közintézmények közpénzből finanszírozták, tehát a hozzáférés korlátozása nem lehet magánjog. Mit a focimeccsek TV közvetítési jogát is lenyúlta valami kft. Ott illetékes elvtárs csinált valami illetéktelent. Hasonlóan ahhoz, ahogy sok millió ember munkahelyét, a népgazdasági vagyonrészemet, az egész országot
elprivatizálták. Még csak annyi jogom sincs, hogy a szerződésbe belenézzek, mert az üzleti titok.
Tudom olyan vagyok mint a Móricka, mindenről mindig ugyan az jut az eszembe - sajnos már 12 éve.
üdv horvathakos@mailbox.hu


From: "Joseph Jonak" <jonak@nctimes.net>
08 Jun 2002 05:32:26 +0200
Latom a terkepeszet az igazi tudomanya. En ertekelem munkajat mivel 1952-ben a legieroknel felderito voltam. Tovabbi jo munkat.

From: Atila Sabo, atila.sabo@os.hinet.hr
2002. március 26. 19:23
Szuper!!! Nagyon jo, ez a legjobb!!!...

From: laczine@broadband.hu
Tuesday, October 10, 2000 6:01 PM
2000.Október 10-én látogattam ide és amit láttam az tetszett! Bár a valódi térképet szerettem volna látni!
Laczi Józsefné

From: gjkovacs gjkovacs@rissac.hu
Tuesday, August 29, 2000 1:34 PM
Köszönjük szépen!!! Nagyszerű!!!
From: Koczka Ferenc feri@neo.ektf.hu
Date: Tuesday, March 28, 2000 12:26 PM
Jó!!!
Barna Béla

From: "Alexander Jablamczy" aljablan@sympatico.ca
Subject: Form posted from Mozilla
Date: Sunday, December 19, 1999 11:29 PM

Halandzsa hadova és blöff.
Tisztelt elvtársak.
Engem az legkevésbé sem zavar hogy egy idegenből forditott népszerűsitő nivótlan nyomtatvány hemzseg a hibáktól. Miért nem adnak ki Magyarországon ilyet? Nem ez nem zavar. Ezt megszoktuk idekinn. Magyarországról semmit, csak rosszat és rosszul.
A legjobb példa erre a Hágai döntéshez csatolt hamisitvány. Hamisitvány, mert letagadja letörli a településeket, akár Ceaucescu a széki falvakat. A magyar kartográfiai tanszék tudomására szeretném hozni hogy létezett egykor egy ország amit Magyarországnak hittak és a több ágra szakadt fő folyamának partján létezett több száz falu, község,és többezer település tanya ami nincs az önök térképein feltüntetve. A gyengébbek kedvéért Rábaközről, Csallóközről szólok. Csallóköz nem volt lakatlan sivatag. Nem is beszélve temészeti kincseiről, termőföldjéről, állat madárvilágáról és növénytakarójáról. A Duna megszünt. ellopták a volt kommunista kormány beleegyezésével. Vagy a mostaniéval is?
Hogy Hágában erről nem tudnak, s ezt a magyar fél nem korrigálta- mellékesen ki készitette a hágai térképet, csak nem a magyarok? De hogy az Eltének ehhez nincs hozzászólása? Bárhogy legyen még ilyen iszonyatos támadás és pusztitás nem érte a Kárpátmedencét, a Dunát, a vizellátását, környezetét és Őslakosságát. Se a barbárok se a rómaiak se a gallok se az újabbkori hatalmak uralma alatt, hogy azokat ne kelljen még felsorolni se, nem történt ilyen tájirtás.
Érvelni, vitatkozni, meggyőzni csak konkrét elvitathatatlan adatok tények részletek segitségével lehet.
Mi lenne a magyar? kartográfiai intézet legelső és legfontosabb kötelessége, ha nem az hogy, a legfontosabb földrajzi változást dokumentálni? A Duna vizének 90%os elterelése gyakorlatilag elsajátitása, többszáz négyzet kilométer termékeny táj elpusztitása mégha nem is lett volna egykor magyarlakta, legfontosabb feladata kéne hogy legyen egy magát Eötvösnek nevező intézmény számára. Ha ez az Eötvös nem is, de fivére a Balatonnal foglalkozott, a magyar tenger pusztulásával. Örülök hogy ez visszaszoritkozott, mert úgy látom hogy a Kis Balaton ismét egy viztömeget alkot a Balatonnal. Ennek nagyon örülnének Eötvösék.Már egy évszázada eliszaposodás és kiszáradás fenyegeti mint az Azovi Tengert.
De ami a Csallóközzel és a Dunával történt, annak nem eörülnének Eötvösék. És hogy nevükről elnevezett intézmény erről hallgat......
Persze körültekintően kell eljárni, nehogy provokációnak vegyék a vizellátási és ökológiai szakember szomszédok az igazság felderitését és a valóság szemlélteteését.
Mivel a Duna és az ágai nem is beszélve az északi folyókról látja el az országot vizzel jogosan fohlalkozunk vele. Berzsenyi verséből talánki kell vágni e neveket, nincs rohanó Vág, Görgey hadteste nem kelt át a Garamon, Klapka nem vonult el Komárom várából, a pozsonyi vár négy tornyán nem a Szentkorona mása csillog.
Szóval meg kéne jelentetni és kiadni és a hálózatra bocsátani a történelmi és vizrajzi és települési térképeket. Igenis voltak ott falvak, ahol most beton és ipari szennylé ronditja a határt. Igenis az elte kötelessége ezt felkutatni nyilvánosságra hozni és terjeszteni.
Vagy arra a pár évre amig ugyis megszünik Magyarország vagy legalább is a Duna medence végleg el lesz árasztva, már nem érdemes.
Foglalkozzunk Trója földrajzával.
Az aktuális. Még Pesten is.

Dr Jablánczy Sándor
Sault Ste Marie
Kanada
aljablan@sympatico.ca


Date: Sun, 25 Oct 1998 20:52:45
From: Hadnagy Zolika zotso@infornax.hu
Szerintem nagyon jó .
Ráadásul "NEM SZAKEMBER"-ként.
Tisztelettel : Hadnagy Zoltán

Date: Thu, 11 Jun 1998 14:48:55 +0200
From: ...
Nem tetszenek a szinosszealliatsok.
Date: Thu, 04 Jun 1998
From: "alexpos" alexpos@mail.matav.hu
Ha lenne egy jó digit térképetek Pázmándról és környékéről, megküldhetnétek a boss@euroastra.com emilre. Köszi előre is.
Date: Thu, 28 May 1998 12:36:46 +0200
From: "Számuel Pál" hg930261@rs3.szif.hu
Organization: Széchenyi István Főiskola
Ádámka vagyok, jó lenne egy országos buszmenetrend.
Date: Tue, 16 Dec 1997 07:38:03 +0100
From: Aleksandar Boros <aboros@iname.com>
Velemeny=Nagyon jo!
Udvozlet Alekszandar Boros, Szabadka, Yugoslavia

Date: Mon, 15 Sep 1997 14:33:50 +0100
From: Vajnai László <vajnal@mail.matav.hu>
Organization: Matav PKI FSA
Velemeny=Ez WEB page fantasztikus minőségű ahhoz képest, hogy - saját véleménye szerint - nem szakember a készítője. Véleményem szerint, a nem szakemberség minősítése csak szerénység.
Boldogok lehetnénk a számítástechnikai szakmában, ha az ún. szakemberek munkája csak egy kicsit is közelítene ahhoz, ami itt látható. A magam nevében köszönöm ezt a szép munkát és azt a nagy élményt, amit megtekintése okozott. Kár, hogy csak véletlenszerűen találtam rá - jó lenne ide mutató link-et elhelyezni a sokat olvasott honlapokon. További jó munkát kívánok!
Vajna László - a térképészetben csak műkedvelő - egyébként rendszermérnök

Date: Tue, 18 Mar 1997 19:24:38 +0100
From: Pelus <ace@pro1.kma.bme.hu>
Organization: BME
Velemeny=Nem rossz , DE az se lenne baj, ha falvakra,varosokra lehetne keresni, hogy az orszag mely zugaban talalhatok (meg ha nincs is hozza terkep). Remelem, nem en voltam olyan bena, hogy nem talaltam meg.