Magyar Térképbarátok Társulata előadásai

1997. november 19-én (szerdán) 17.30-kor
Bassa Gizella
A GiziMap kiadó Kaukázus térképe
című előadását hallhatják.

A Kaukázus a világ egyik legszebb hegysége, ahol sokan jártak közülünk, de még többen nem jutottak el oda, és úgy tűnik, hogy ez a lehetőség most számukra egyelőre álom marad.
Az előadó azon szerencsések közé tartozik, aki többször is járt a Kaukázusban és környékén, a Fekete-tenger partján, a mai Csecsenföldön, a kaukázusi gyógyforrások vidékén és még sok helyen. Négy hónapot töltött a Kaszpi-tenger partján, Azerbajdzsánban mint kartográfus-geodéta gyakornok. A táj szépsége, az emberek vendégszeretete ösztönözte arra, hogy immár harminc éve gyűjtse erről a vidékről az útleírásokat és térképeket.
A GiziMap egyéni vállalkozás keretében egy éve fejeződtek be az előadás során bemutatni kívánt térkép munkálatai. A térkép 1:1 000 000 méretarányban ábrázolja a kaukázusi önálló államokat - Grúziát, Örményországot és Azerbajdzsánt, valamint Oroszország déli területét. Mérete: 82 x 117 cm.
A térkép díjat nyert a „Szép magyar térkép 1996” c. pályázaton, a Frankfurti Könyvvásáron pedig nagy érdeklődést keltett.
A GiziMap korábban kiadott térképei (Ukrajna, Észtország, Lettország és Macedónia) szintén megtekinthetők az előadáson és kedvezményes vásárlásra is lehetőség nyílik.


Vissza az előadásokhoz