Magyar Térképbarátok Társulata előadásai

1997. június 14-én (szombaton) 10.00-kor
megtekintjük
dr. Holló Szilvia Andrea
vezetésével
a Kiscelli Múzeumot és térképtárát.

A múzeum megközelíthető a Batthyány térről induló 60-as autóbusszal vagy a Margit hídtól induló 17-es villamossal a Margit kórházig, majd kb. 10 perces sétával a meredek Kiscelli utcán, illetve a Kolosy térről induló 165-ös autóbusszal a Kolostor ABC-ig, onnan könnyű, kb. 5 perces sétával.

Tervezett program:
- a térképtár gyűjteményének reprezentatív, állandó kiállításon jelenleg nem látható darabjait szemlélhetik meg az érdeklődők.
- rövid tárlatvezetés a Kiscelli Múzeumban, épülettörténeti ismertető, képzőművészeti kiállítások, illetve fehérnemű-történeti kiállítás megtekintése.

A Budapesti Történeti Múzeum - Kiscelli Múzeum térképtára 1566-tól napjainkig bezáróan gyűjti az elsősorban Budapest mai területével kapcsolatos térképeket. Ezek jelenleg kiállításon nem tekinthetők meg, a legutolsó időszaki kiállításon (1994-1995) csak 21 db térképet tudtak bemutatni. A várostörténeti kutatók szép számmal keresik fel ugyan a térképtárat, most azonban lehetőség nyílik arra, hogy a raktárban őrzött és csak kevesek által ismert ritka, esetleg egyedi várostérképeket megtekintsék.

A program kb. 13 óráig tart.
A Térképbarátok Társulatának tagjait és minden érdeklődőt szeretettel vár a BTM Kiscelli Múzeum nevében dr. Holló Szilvia Andrea.


Vissza az előadásokhoz