Magyar Térképbarátok Társulata előadásai

A közgyűlés után Németh Ferenc tagtársunk
A Föld alakja és mérete a görög köztudatban
címmel előadást tart


Sztrabon Kr. u. 7-10 között írt Geographika című 17 könyvből álló nagy műve alapján. Teljes magyar fordítása 1977-ben jelent meg. Az első két könyv az elvi kérdéseket taglalja, ami az előadás tárgya. A többi 15 könyv az akkori ismert világ leírása.

Szokás szerint vendégeket is szívesen látunk.

Megjelent Fabó Beáta - Holló Szilvia Andrea: Budapest térképeinek katalógusa, I-V. kötet
(33 térképpel )
Tíz esztendőn át tartó kutatómunka eredménye a Budapest Főváros Levéltára kiadásában nemrégiben megjelent öt kötetes térképkatalógus, mely a korábban megszokott gyakorlattal szakítva nem egyetlen gyűjtemény térképállományát rendszerezi, hanem a fővárosban található mindazon közgyűjtemények, felsőfokú oktatási intézmények, tudományos intézetek - szám szerint 55 gyűjtemény, közte 30 múzeumi gyűjtemény- anyagát összesíti, ahol a mai Budapest területét ábrázoló térképek találhatók. Az előadás után megtekinthető és megvásárolható
Az öt kötet ára: 4500 Ft.


A vezetőségi ülésen felmerült, hogy a Tagok egy részének nem jó az eddigi állandó szerdai időpont. Megkérek mindenkit, hogy véleményüket juttassák el hozzám a közgyűlésen, vagy bármilyen egyéb úton. Ha a többség más időpontra szavaz, megváltoztatjuk az eddigit.


Vissza az előadásokhoz