Magyar Térképbarátok Társulata előadásai

2001. december 12-én (szerdán) 17.30-kor
Németh Ferenc tagtársunk, aranyokleveles erdőmérnök, t. őrnagy
Hat év a Honvéd Térképészeti Intézetben
(1950. október 2. - 1956. november 17.)
címmel előadást tart.

Az előadó elmondja, hogyan "beszélték rá" a HTI-re, miként folyt ott a munka ezekben a nem könnyű években. Elmeséli találkozásait érdekes emberekkel, beszél a gyorsfelmérés műhelytitkairól. Megtudhatjuk, hogyan "foltozta be" az előadó az országon "keletkezett" 600 méteres szakadást, megemlít még sok más érdekességet is. Értesülhetünk arról, mi történt 1956-ban az Intézetben, és hogyan fejeződött be Németh Ferenc katonai pályája. Korabeli jelkulcsok, utasítások és térképek illusztrálják azt a korszakot.
Az előadást Hegedüs Ábel rövid ismertetése vezeti be.

Tájékoztató:
Az elmúlt alkalommal sikeres Közgyűlést tartottunk. Az előírt 25% helyett 36% volt a megjelentek aránya. A tagság egyhangúan elfogadta az elnöki és a pénzügyi beszámolót, valamint az ellenőrző bizottság jelentését.
A régi vezetőségből elnökünk, Dr. Papp-Váry Árpád és Sasi Attila nem jelöltette magát. Az új megválasztott vezetőség a következő:
Elnök: Szabó Gyula, a MH Térképész Szolgálatának vezetője.
Főtitkár: Szádeczky-Kardoss Tamás.
Elnökségi tagok: Balla Zsuzsa, Hegedüs Ábel, és Orosz László végzős térképészhallgató.
Ellenőrző bizottság: Koós Árpád, Németh Ferenc és dr. Rédl Gábor.
A Tiszteletbeli elnökség is változott Dr. Györffy György és Hrenkó Pál halála miatt. Tiszteletbeli elnökség: Dr. Balázs László, Dr. Glatz Ferenc, Dr. Karsay Ferenc, Dr. Kiss Lajos, Monspart Sarolta, Dr. Papp- Váry Árpád, Peták István, Dr. Plihál Katalin.

Az új vezetőség minden kedves tagunknak békés és boldog ünnepeket kíván!


Vissza az előadásokhoz