Hiradó, 2008. XII. 25. 19.30 - MTV1


A térkép egy az időjárás-jelentés előtt sugárzott riportban jelent meg (a képernyőkép a honlapon elérhető stream videó változatból készült).
Elszomorító, hogy aki készítette ennyire nem ismeri az országot, ahol él.
Bánkútról 11 cm-es havat jelentettek, s úgy látszik a térkép készítője nem tudta, hogy hol is van ez a Bánkút, ezért beírta a GoogleMaps keresőjébe. Az első találatot elfogadta (Medgyesegyháza része Békés megyében), így ez került rá a térképre. A második találat (Nagyvisnyó, Borsod-Abaúj-Zemplén megye) megtekintését már nem tartotta fontosnak.
Tudnivaló, hogy Bánkút nevű önálló település nincs Magyarországon, mindkét fent említett Bánkút ún. külterületi lakotthely, egy önálló település része. A Békés megyei Bánkút (Medgyesegyháza része) ugyan eléri egy kisebb önálló település lélekszámát, de síterepeiről nem különösebben híres, ellentétben a bükki Bánkúttal (Nagyvisnyó része), ahol tényleg vannak sípályák.
További apró hiba a Nagy-Hideg-hegy elválasztása, hiszen a kötőjel ilyenkor az első sor végére kerül, s nem a második sor elejére.
2011

2011. I. 30. Úgy tűnik az MTV-nél nem olvassák ezt a honlapot (:-() és még mindig nincsenek tisztában a hazai síterepek pontos elhelyezkedésével ...

Beküldte Jáky PéterUgrás a Sajtóoldalra!
Ugrás a Térképtudományi Tanszék kezdőoldalára!