Tisztelt látogató!

Üdvözlöm Önt abból az alkalomból, hogy megtekinti munkámat. Gondolom rendelkezik hálózati ismeretekkel, hiszen most éppen használja. Nagy valószínűséggel feltételezem továbbá, hogy a legelterjedtebb browserek egyikét használja (Netscape, Mosaic). Éppen ezért csak az általam feldolgozott téma vázáról szeretnék néhány szót szólni, és egy-két tanácsot adni.

A munka feldolgozott anyaga térképek és azok története, benne sok képpel és hozzájuk fűzött szöveggel. Az anyag időrendbe és típusokba szedve a TÉRKÉPEK link alatt található a kezdőlapon. (A kezdő- avagy címlap az előző oldal, ahonnan a HASZNÁLATI UTASÍTÁS címszóra kattintva ide jutott.

Mivel térképekről van szó, előnyösebb ha egészükben látszanak a képernyőn. Ehhez minél nagyobb hely kell, ezért azoknak a felhasználóknak, akiknek 640x480-as felbontásra van beállítva a monitoruk, azoknak azt ajánlom, hogy az OPTIONS menüpontban tegyék láthatatlanná a TOOLBAR, a LOCATION és a DIRECTORY BUTTON sávokat. Így nagyjából mindig egyszerre lehet látni az oldalakat. Előfordulhat, hogy az oldal mérete nagyobb, mint a képernyő. Ekkor a jobb oldalt és alul található nyilakban végződő gördítősávok segítségével, a megfelelő nyílra kattintva mehetünk a lapon a megfelelő irányba.)

Általában minden oldalon (rendszerint az alján) megtalálható a "Vissza a címlapra!" vagy a "Vissza a kezdóoldalra!" felírat. Erre kattintva visszajut a föntebb már említett kezdőlapra. Ha egy oldalon nincs klikkelhető színes szöveg, akkor a képernyő bal fölső sarkában látható "back" felíratú gombra kattintava visszajut az előző oldalra, ahonnan az akkori lapra jutott. Ha 640x480-as felbontású a monitora és eltüntette a TOOLBAR gombjait a back gombbal együtt, akkor a képernyő bármely részén a jobb oldali egérgombbal kattintva megjelenik egy legördülő menü, benne a back parancsot is felkínálva.

Tehát a címlapon a TÉRKÉPEK felíratra kattintva eljut az anyag felépítésének vázához. Itt a kívánt színes címszóra kattintva a szövegben eljut annak bővebb kifejtéséhez. Onnan valószínűleg ismét lehet ráklikkelve tovább menni a szövegkörnyezetnek megfelelő logikai jelentéshez. A láncok végén többnyire régi térképek fényképei vannak.

A címlapon az ÉRDEKESSÉGEK és a NÉVMUTATÓ címszavak alatt kuriózumok között böngészgethet, illetve betűrendbe szedve könnyebben megtalálhatja azt, amit keres.

Kellemes nézelődést kívánok!

A szerző

Vissza a címlapra!